Цацаров за убийството на Петър Христов: Нагло, работим интензивно!

За главния прокурор няма съмнения в разкриването на случая в Нови Искър
Обновена: 11 яну 2018 16:16 | 11 яну 2018 16:10, Веселина Йорданова
80
Цацаров за убийството на Петър Христов: Нагло, работим интензивно!
Снимка: архив, БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че убийството на бизнесмена Петър Христов е нагло посегателство в центъра на София.

Главният прокурор беше изслушан на заседанието на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Още по темата
Цацаров посочи, че се работи интензивно по всички версии, но не пожела да конкретизира данни.

Той бе категоричен, че за прокуратурата не съществува съмнение, че извършителят на шесторното убийство в Нови Искър е Росен Ангелов и че той се е самоубил.

"В публичното пространство бяха изнесени множество версии. Продължават да се изнасят версии от хора, експерти и от хора, които твърдят, че са експерти. Задават се много въпроси, но съпоставката на фактите и на целия доказателствен материал не опровергава тези два извода", коментира главният прокурор.

По думите му ДНК експертизата на Росен Ангелов е била направена в частна лаборатория.

За 2017 г. са извършени общо 94 убийства на територията на страната, само едно от тях не е разкрито, съобщи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" гл. комисар Христо Терзийски.

Това престъпление е извършено през лятото на миналата година на територията на Казанлък, като полицията има информация, че едно от лицата, които са участвали в убийството, е с ментални отклонения.

През 2017 г. година са разкрити три убийства от минали години.

Главният секретар на МВР Младен Маринов съобщи, че криминогенната обстановка се наблюдава и няма заговор за дискредитиране на европредседателството.

"По отношение на съвкупността от престъпни деяния - наистина всяко едно особено тежко или свързано с насилие, със смъртни случаи, е притеснително. От анализа, който правим за всички тези случаи, не виждаме да има някаква последователност. Случаите не са свързани и не са в последователност, която да говори за някакво умишлено действие, което да доведе до нажежаване на обстановката и търсене на ефект на паника и злепоставяне на страната по време на европредседателството", каза Младен Маринов, цитиран от "Фокус".

Той поясни, че органите на реда разглеждат престъпленията като отделни случаи.

По отношение на подготовката на европредседателството, главният прокурор Сотир Цацаров посочи, че е налице изключително добра координация с органите на МВР на всички нива, която дава резултати.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Защо не опитаме? преди 6 години
Ако на следващите избори не гласуваме, като протест. Ще гласуват само те и мутритеможеби. Как ще се легитимират пред Европа?
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цезар Цацар и Бог Боко колят и бесят. Дайте цезаревото цезарю, а божието Богу, иначе отивате курбан като горския човек от Нови Искър и никой няма да ви повярва, че имате брат. Това е картинката...
66
0
 
4
 
! Отговори
Дъртия1 преди 6 години
Случайни сме само ние, които пишем тук. А тези са назначени да работят не случайно от не случайни хора. Но случайно може да се наработят и да си ходят. А може и у ВИП-а у Търново. Зависи кой за каде е разпределен.
65
2
 
13
 
! Отговори
Бизнеса си върви преди 6 години
случайно или неЕвелин Банев Брендо е новият собственик на столичния хотел Рила. Сградата е построена през 1962 г. за функциите на Централния комитет на Българската комунистическа партия, вече е с нов собственик. Досегашният собственик свата на видния демократ и седесар Стефан Софиянски ,Васил Божков го е продал на осъдения за наркотрафик в Италия и Румъния Евелин Банев-Брендо.Сделката е извършена чрез кредит в размер на 10 млн. EUR взет от БАКБ, сочи справка в Имотния регистър.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИСТИНАТА Следващият,,убиец,, ще загине в престрелка .
63
0
 
25
 
! Отговори
ндаа преди 6 години
Като гледам от тоя интензивен труд как се е вталил...
62
0
 
25
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Цацааа, нищо не става от вас!!! Оня Росен го самоубихте по бързата процедура щото видяхте зора 4е и евро пардялниците идат скоро да не ви натиснат по мазолите! Цял Нови Искър знае 4е тоя не е убиеца и по4ти е сигурно кой е според 99% от местните но вие си ланкате ли ланкате 4е бил Росенчо мамин. Хайде да видим сега и с това убийство докъде ще я докарате...пак до под кривата круша!!!
61
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Цацаров,да разбираме ли,че вие сте го убили щото от вас по нагли няма.
60
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частна лаборатория заДНК,демек каквото си поръчаме такова ще излезе.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БАБА КУНААма като Цацаров излезе да говори в събота срещу изборите 2013 за бюлетините от Костинброд тогава му вярваше, а?
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Частна лаборатория за ДНК-анализ, така ли?Да не би да се готви поредната манипулация на материала??
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С какво БГ-прокурори заслужават нереално високите си заплати и привилегии?Колко наркодилъри, мафиоти и корумпирани политици има в затворите??Това да каже г-н Цацаров!!!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
s tozi ministyr predsedatel не бих искал да работиЪ като Главен Прокурор, затова нема да завършвам гимназиата за надарени , защото татко е решил да ми купи за рожденниа ден една дипломка за юризче
55
1
 
26
 
! Отговори
всекиму заслуженото преди 6 години
цацаров е поредното ***- послушко на мутрата борисов, което се опитва да вади зъби на справедливо взетото решение за заличаване на може би, един от най- верните съратници на гербовитските изедници. Ако действително работи за доброто на - подчертавам, обикновените хора, следва моментално да подаде оставка. Защото противно на неговите очаквания, няма да има кой да го защити, в малко оставащото "народно" управление на мутрата борисов.
54
1
 
27
 
! Отговори
бай х преди 6 години
защо на едни мутри от подземния свят им вика ,, престъпници,, а на други ,,бизнесмени,, ?
53
1
 
24
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
НА ЦАЦАРУГОВ НЕ МУ ВЯРВАМ И ПОЛОВИН ПРОЦЕНТ СЛЕД КАТО ЗНАЕМ КОЙ ГО СЛОЖИ НА ТОЗИ ПОСТ !!!
52
0
 
9
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 6 години
Нали пуснаха там част от нагли, килъри ли какво бяха,,, ми ето кой може да е,
51
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много *** тука.
50
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тука се твърди че 80% от българите не вярват на полицията. Обаче като им се обади "лейтенант Иванов" от "полицията" веднага са готови да съдействат в акция за залавяне на престъпници и гордо хвърлят пари през балкона или оставят злато до кофите за ***. Да ва ..... в Хорейшовците доморасли .
49
0
 
25
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
200 човека като "издирвания" Ангелов се разхождат на свобода бе г-н Прокурор?