Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион

Кремъл изпраща там противоракети и нови изтребители
11 яну 2018 09:40, Елка Василева
274
Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион
Снимка: архив, Reuters

Опасения от украински ракетен удар по Крим накараха Русия да разположи на полуострова два полка за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" и ракетно-артилерийски комплекси "Панцир-1", пише "Независимая газета", като се позовава на военното министерство в Москва.

Единият полк вече е разположен край град Феодосия и ще прикрива източната полусфера от кримското въздушно пространство, а другият се очаква да започне бойно дежурство в района на Севастопол на 12 януари, уточнява вестникът.

В Крим смятат, че агресивната риторика на ред влиятелни киевски политици, депутати от Върховната рада и военни представители не бива да остане без внимание. "Каквото и да изпробват тактиците от Киев, всеки обект, минаващ въздушната граница на полуострова без разрешение, гарантирано ще бъде свален - независимо дали лети към Кримския мост (свързващ анексирания полуостров с Русия през Керченския проток между Азовско и Черно море, б. р.) или към санаториите край (курорта) Евпатория", цитира изданието депутата от Държавната дума Дмитрий Белик.

Украинският президент Петро Порошенко разпореди през 2016 г. отбранителната промишленост да започне разработка и производство на нови ракети, артилерийски системи и други оръжия. След година секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Олександър Турчинов съобщи, че армията получава мощни ракети, посочва руският всекидневник, който изброява ред образци авиационна и ракетна техника украинско производство.

Военни експерти изтъкват ниското качество на украинските ракети и отбелязват, че трасето на полета им е практически непредсказуемо, а изпитанията се осъществяват в непосредствена близост от Крим, допълва "Независимая газета".

Русия увеличава военната си мощ в Балтийския регион, отбелязва "Известия" под заглавие "Щит за Калининград".

В рамките на тази програма Москва ще въоръжи разположени там въздушни части с модернизирани изтребители Су-27СМ и Су-27СМ3, а впоследствие и най-нови свръхманеврени Су-35. Целта е най-вече да бъде защитена руската Калининградска област.

В случай на нужда базираните в региона самолети на Русия ще могат с прецизни боеприпаси да нанасят удари по наземни цели и кораби на противника. Според експерти така руските въздушни сили ще контролират ефикасно въздушното пространство над цяла Западна Балтика, пише "Известия".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 208Ано Умни Ф-22 са тиражирани в 183 броя мисляРазбираш ли че 12 самолета плюс 9 прототипа част от които ще бъдат доведени до Първи производствен вариант са 10% от парка на Ф-22 и това е за 1 година на производството ако пускат по 12 самолета на година след 10 години няма да има летящи Ф-22 а само Су-57 и то с бройки догонващи сегашни те около 180 бройки(имаше катастрофи с Ф-22 при изпитанията)
197
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЗа по-нататък няма как да му мислят любимите ти рашки ,защото за повече от 12 броя ,нямат финанси.Руснаците са абсолютни клоуни в опитите си да догонят САЩ на тая тема.Вадят 5-то поколение ,стелт изтребител ,20г. след като САЩ го направиха и той е тотален провал и то само в 12 броя ,срещу над 200 стелт изтребителя на САЩ.Разбираш ли колко са дребни ,рашките ти бе ,*** ?
196
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахахСу-57 има 9 летящи прототипа със стари двигатели, Вече прототип с новия двигател преди месец полетя а за 2018 са поръчани още 12 самолета за 2018За по-нататък ще му мислят рашките.
195
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахахЗащо е нужна свръхманевреност на съвременните изтребители (включително любимия ти пример Ф-22)Защото радиолокацията има един недостатък ако скоростта между два самолета е под 50-30 км/ч практически радара не те виждаАко скоростта ти се промени от 800км/ч на 100км/ч много бързо рарара губи целта си
194
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До *** 167Груби пак лъжеш хората моля ти сеКакво видяхме в Сирия?Споразумение с Израел - РФ С-300/400 защитава само 60км зона около базите(на толкова е Ливанската граница)САЩ ракети излитат от кораби о прелитайки нат ИЗРАЕЛ ЛИВАН граница(поне 120км от С-300/400) се насочват към цели в СирияНамери ми комплекс от коя да е страна Въздушно базиран или наземен или дори морски който може на повече от 40 км от рарара за насочване на ракетите да прихване ракета клас Томахавка.
193
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах"Паричките на руските олигарси ... или свалят Путин и Конгреса се прави на улав или...ЧАО парички:))"Паричките на Олигарсите или са в ЛЕГАЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ ПОД ФОРМАТА НА АКЦИИ(Я опитай това да пипнеш в САЩ) или са просто в ИНТЕРНЕТ ДОСТЪПНИ СМЕТКИМУАХАХАХ нали се сещаш Интернет Достъпна сметка колко лесно се създава, пълни с едни пари и колко лесно се изпразва - става за секунди - МРЪНАХАХАХА
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Освен това са приготвили 4 контейнера памперси срещу томаховки
191
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро такава държава САЩ няма да съществува.Южните щати-към Мексико.Северните щати-към Канада.Аляска - към Русия.
190
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ=разпадаща се империя
189
16
 
9
 
! Отговори
русия=джудже преди 6 години
Русия е една бананова република,икономическо и технологично джудже,с разпадащи се градове и мизерстващ народ.Това е държава от 3-тия свят ,която е велика само в главите на българските русофили,които са национални предатели.Русия е една Нигерия ,но със сняг.Сега по-ясна ли ви стана картинката ?
188
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Западните страни водят необявена и хибридна война с/у православните страни-България, Русия, Сърбия, Гърция...............слепи ли сте, или сте глупави ?
187
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата Македония е създадена с цел да бъде антибългарска, затова има македонсти-фалшификатори и крадци на БГ-история.
186
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сталин, Тито, Георги Димитров , колкото и да говорите за тях.............великите сили винаги са имали крайната дума какво ще сгтава на Балканите.
185
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Македония се командва от албанската и косоварската мафия, финансирани шедро от западните служби. Така че забравете Македония, освен ако не искате да си имате работа с албанците.
184
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А по кое нареждане започва Македонизиране на Пирин ? Отг : Сталин. По кое нареждане сърбия попна политика на антибългарска кампания в Македония ? Отг: пак същия.Мерси . Слагай въжето .
183
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вещици като Килъри Клинтън направиха оранжевите революции, от които загинаха толкова невинни хора..............тая трябва да бъде осъдена на международен трибунал...........ама Хага е само за такива като Милошевич, нали?Даже мъжът и Бил Клинтън не я понасяше , ами потърси утеха при Моника..........горкия човек............искаха да му правят импийчмънт.
182
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямам нищо против обикновените американци, те също са жертва на мафията в САЩ на няколко клана-масони и политици като дъртата вещица Килъри Клинтън.
181
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 183Путин е велик политик , не е като русолявия клоун чичо Дончо, от когото нищо не зависи. Кавото кажат масоните в САЩ, това правят в Белия дом.Кенеди се опита да не ги слуша.............знаем какво се случи.
180
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 185 :А руснаците не бомбардираха Добруджа,не бомбардираха черноморието ,не ни обявиха 2 пъти война за последните 100г. и не разположиха 100 хилядна войска на границата с Румния ,за да ни завземат нали бе шут ?
179
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 187Заради такива , като тебе искат Виза. Ако си сложите въжето ...Няма да има визи.