Убийството на бизнесмена – разчистване на сметки в ъндърграунда!

Ген. Димо Гяуров: Петър Христов е свързан с подземния свят
Обновена: 11 яну 2018 12:46 | 11 яну 2018 12:40,
81

Свързването на убийството на Петър Христов с делото "Наглите" е опит за героизиране на жертвата, смята бившия шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Той предположи, че няма да се стигне до извършителя на показния разстрел на Петър Христов в "Манастирски ливади" в София. Или някой ден ще се стигне до едно тяло, в някоя кариера или кладенец, за което да се предположи, че е на извършителя.

Още по темата

Според ген. Гяуров версията, че убийството е свързано с делото "Наглите", е опит да се героизира жертвата.

"Много е нелицеприятно да се признава, че човекът е типичен представител на Прехода и първоначалното натрупване на капитал. По-важно е, че е тясно свързан с важни представители на "подземния свят".

"За мен е необяснимо как обикновен охранител на дискотека става собственик на най-големия завод за захар, как придобива целия млекопреработвателен бизнес в един район? Той действително командваше шефовете на полицията", коментира гостът на Bulgaria ON AIR.

По думите на ген. Гяуров на някого му е прекипяло. "Възможно е да е някой, който да има да взема нещо от него, някой на когото нещо му е взето, конкуренция, изместени партньори, неразплатени ангажименти", посочи той.

Според бившия шеф на Националната разузнавателна служба има липса на държавност и наглост от страна на изпълнителите.

"Свидетели сме на връщане на времената на безсилието на държавата. Какъв по-голям срам от това да има хиляди хора, обявени за издирване и никой да не ги издирва?", отбеляза ген. Гяуров в контекста на показната стрелба срещу един от шефовете на НАП и жестокото шесторно убийство в Нови Искър.

Вчера бе категоричено потвърдено от МВР, че Росен Ангелов е убиецът на шестте жертви, а мотивът не е само ревност, но и желание за обир на луксозни апартаменти.

"Остава неясно как разследването стигна до това, че причината е недоволство от нежеланието на жертвата да съдейства за обирджийство. Как направиха извода, че останалите членове на семейството са знаели? Това е в противоречие на любовната връзка, която би трябвало да е тайна. Обяснението беше на оперативни източници, което е смешно и жалко", сподели своята гледна точка ген. Димо Гяуров.

Той допусна, че извършителят не е бил сам и "нищо чудно лицето да е самоубито".

"Не твърдя, че това е извършено от МВР, а от съучастника му. Зам.-главният прокурор не е наясно как се правят тези експертизи", каза още Гяуров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
мафиот преди 6 години
Мафията няма цвят и партия, всички партии са на мафията.
70
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този КОЙ уби Христов и всички знаят защо. Кажете го най-после. Пишете по "анонимен източник". А, че беше бандит - беше! Когато сложи бялата якичка, вече не беше.
69
11
 
11
 
! Отговори
нерегистриран преди 6 години
"За мен е необяснимо как обикновен охранител на дискотека става собственик на най-големия завод за захар" Аз пък да ти кажа, номенклатурен *** такъв, че Ричард Брансън преди да забогатее е продавал патици. Само в България такива като тебе , поети от родителите си си подсигуряват дремане в някоя държавна институция!
68
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АААА не така генерале! Цвъки 6-те апартамента каза че този му е дарил 30 000 левчета за изборната кампания и е бил много добър човек! Какви мерки трябва да се вземат след тези думи на Цвъки? Очевадно е че една подземна мутра е играла с държавните представители. Самият цвъки си призна без да го бият. По интересното в случаят е какво прави Цвъки и неговите другари още в парламата след като са имли вземане даване с един подземен червей? Който е печелел и обществени поръчки за милиони!
67
2
 
19
 
! Отговори
Надземен свят преди 6 години
Как е онова момче на 43 от НАП?Да не би да се опитва да проговори,че предизвика страшна стрелба!Казват спецовете,че от тия лекарства... за комата де...,човек дори данъчен ставал честен(абе не знаел какво говори).То момчето,ако е казало нещо,то е било неволно.Дали ще успее да докопа системата и вземе та се самоотрови с медикаменти.Онова момче маскираното,със "Скорпоина",дето гърме по "светеца",дето му викало "шефе",дали вече не се е подхлъзнало на строеж?Имаше 1 невинен от 6-мата ДДС-ари.
66
0
 
11
 
! Отговори
хубави въпроси преди 6 години
Хубави въпроси от сержантското училище- шеф и то какъв. Индустриални собственици
65
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Част1Връзки с подземния свят! Част2 Пренася се в подземния свят!Там има място за всички "бизнесмени" оставили неотдавна бухалките
64
0
 
8
 
! Отговори
няма значение преди 6 години
До Нагъл седесарефрейтор
63
17
 
17
 
! Отговори
Колеков преди 6 години
Кой е генерал Гяуров и колко престъпника е разкрил през живота си? Просто един генерал като тиквата , само че седесарски.
62
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А как вие от прости мандраджии станахте членове на Политбюро, как Орешарски от беден икономист стана милиардер?
61
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че кой от българските бизнесмени не есвързан с партай-граунда???
60
1
 
48
 
! Отговори
Гошето преди 6 години
'...как обикновен охранител на дискотека става собственик на най-големия завод за захар...'. Както крадливия шофъор Спас Русев и мижитурки като Любомир Минчев, които са му протежета, станаха част от върхушката - с голям чадър.
59
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов ще доведе държавата до 4-та национална катастрофа, успя ще бъде запомнен от поколенията както искаше!-------------Викаш като вашите национални катастрофи предизвикани от Луканов, Виденов, Станишев и Орешарски, а?
58
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Журнал дьо Диманш:България е една малка Русия !
57
1
 
42
 
! Отговори
Х преди 6 години
Стига с това били БСП,били ГЕРБ.Мафията не с интересува за имиджа на държавата,тя си има свои интереси.От време на време обгрижва някоя партия и разбира се управляващата.Но днес е Герб утре може да е БСП .Мафията се нагажда.Сега излезе ,че убития е започнал своята дейност от началото на прехода,от тогава колко е изредиха,нима не са знаели, не просто са се възползвали.Всеки е вземал своя дял и си е траел.
56
0
 
60
 
! Отговори
1 преди 6 години
България е малка страна. Има поне 5 човека, освен поръчителя, които знаят защо го отстреляха този господин.Обикновено бизнеса е профилиран, занимават се в специфичен бранш - строителство, хранителна индустрия, туризъм и т.н.Господина се е занимавал, според 60 плюс фирми които имал, със всичко. Производство на мляко, асфалт, строителство, медии, туризъм, политика...Такъв бизнес модел няма как да е устойчив. Освен ако не переш пари или си на държавни поръчки.Не го познавам. Жалко разбира се.
55
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя беше сред най-изявените перачи на герберастките пари от наркотрафика. Борисов и Цветанов преживяват много тежко загубата му.
54
10
 
31
 
! Отговори
Нагъл седесар преди 6 години
"За мен е необяснимо как обикновен охранител на дискотека става собственик на най-големия завод за захар, как придобива целия млекопреработвателен бизнес в един район?-------------------То и за мен е необяснимо как ти Гяуров от лейтенант те повишиха направо на генерал през 1999 г от Петър Стоянов, а?
53
3
 
34
 
! Отговори
уточнение преди 6 години
Нима твърдите, че този "бизнесмен" който има фирма в съдружие с лица от върховете на ГЕРБ--е от престъпния свят? Не може да бъде, каза Боко Тиквата и се почеса по оредялата си четина. Цацаров няма ли да привика на разпит тези членове на ГЕРБ които имат фирми с убития? Поне на първо време, като свидетели? Няма, защото те си плащат, по един или друг начин.
52
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами аз, да ви кажа честно, не виждам нищо лошо, че е била очистена поредната мутра облякла костюм, а ако пък всичките ги очистят, ще е най-добре за България.