Как се прави рестарт на организма? С "Боуен"!

Масажна техника бори нервно-мускулните болежки
12 яну 2018 11:30,
8
Как се прави рестарт на организма? С "Боуен"!
Снимка: Pixabay

Не всичко е свързано с приемането на лекарства, за да изцелим и върнем организма си към нормално функциониране. Масажна техника въздейства не само чрез нервната система, но и чрез лимфната и кръвоносната.

Според кинезитерапевтът Георги Илчев, който практикува и препоръчва техниката "Боуен", нежният натиск върху точно определени места от тялото, провокира вътрешния лекар, който започва своята работа. Процедурата е кратка и безболезнена, някои пациенти усещат вибрация, разливане на топлина или хлад.

Техниката се прави на два пъти с кратка пауза от 2-3 до 10 минути. Тези паузи се правят, за да може тялото да изпълни командата, която сме му задали чрез активирането на определените точки. А то е създадено съвършено със способността да се самолекува, но заради стреса, вредната храна, която ядем и начина на живот, паметта на клетките се променя.

С "Боуен" се връща синхронът, с който е функционирал организмът ни, когато е бил здрав или така му се прави своеобразен рестарт. Методиката влияе добре върху вегетативната нервна система, а много от болестите и оплакванията се дължат именно на проблеми с нея, защото контролира 80% от функциите на тялото ни.

Как се прави рестарт на организма? С "Боуен"!
Снимка: Личен архив

Тя има два дяла – симпатиков и парасимпатиков, които трябва да са в баланс.

"В съвременното общество обаче живеем в непрекъсната симпатикова доминанта" - обяснява Георги Илчев. - Стресът ни кара почти непрекъснато да сме по-възбудени, по-напрегнати. Конкретната масажна техника успява да активира парасимпатикуса, който връща на тялото усещането за спокойствие и баланс. Затова при процедура, много хора се отпускат и дори заспиват".

Методът влияе добре не само на физическо ниво, но подобрява и психоемоционалното състояние на човек, затова е полезен при емоционален дисбаланс, при депресия и хронична преумора, климакс. Освен това помага при мускулни, ставни и неврологични проблеми, травми, болки в гърба, ишиас, гръбначни изкривявания.

Вътрешните органи - бели дробове, бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур, стомах, черва също се повлияват положително, както и автоимунните заболявания, мигрена... А сега, в сезона на настинките и грипа, бронхиалните възпаления могат бързо да бъдат отстранени с масажната техника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Бургазлийка преди 6 години
И аз имах предубеждения, но все пак реших да опитам...От много години имам костни и ставни проблеми, гръст е врат с дискови хернии и 2008 г операция на дискови хернии на 2 нива на кръста...От Интернет избрах Надя Кижева в Бургас и още от първия сеанс получих облекчение, болките ми намаляха значително. Започнах да ровя в Интернет за Боуен терапията и попаднах на много свидетелства с чудесни резултати.Отначало за 1 месец ходех всяка седмица, после веднъж месечно и болките изчезнаха.
7
3
 
4
 
! Отговори
Тъпи преди 6 години
Реклама ли е ?
6
8
 
5
 
! Отговори
сис преди 6 години
Ако изповядваш будизъм,визирайки олтара с гуруто на снимката,други лъжовни религии омешани с окултизъм(демонизъм и сатанизъм),като нищо ще ти помогне.И дявола лекува,въпроса е струва ли си цената,а тя е вечността с Христа!Матей 10:28Не се бойте от онези, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова който може и душа и тяло да погуби в пъкъла"Алелуя!!!
5
2
 
5
 
! Отговори
Николай Илчев преди 6 години
До коментар 2:Много си заблуден. Като не разбираш, не коментирай
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С бой :)
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 пъти ходих на такава терапия и никакъв ефект нямам.След процедурата излизаш буквално като нов без болежки но след 3 дни всичко се връща.За другите болести освен ставните при мен няма ефект.Всичко е от днес за утре.Явно сме толкова увредени от *** които ядем,мръсната вода и въздух,напрежението,стреса че тяло ако е имало способността да се възстановява явно вече я няма.
2
11
 
9
 
! Отговори
ala bala преди 6 години
Тази терапия е средство за пасивен релакс и евентуален лечебен резултат би могла да има само при хора със силна нагласа към самовнушение и плацебо ефект. Рационални и нехипарливи индивиди ще изгубят време и пари в лежане на едно канапенце и чакане организма им да се фане па да се самоизлекува.Идеална за хора със свободно време и без сериозни заболявания, които се чудят с каква модерна и готино звучаща измишльотина да си отпочинат, докато някой ги попипва тук таме през 10 мин.
1
6
 
20
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
"Боуен" е "болен" на Пернишки.