Роми пребиха коня си, бягали от кражба в "Овча купел"

Каква е съдбата на коня, обясняват от "Четири лапи"
12 яну 2018 10:10, Петя Славова
54

Роми пребиха коня си, докато бягат от опит за кражба в столичния квартал "Овча купел". За случая сигнали са били подадени веднага на спешния телефон 112, както и към ОП "Екоравновесие". Съответни мерки са предприети и отговорните за престъплението са задържани.

"Притеснителното в тази ситуация е, че по закон конят трябва да бъде конфискуван и настанен за лечение някъде. Но дори и за здравите коне няма предвидени такива места", посочи в "България сутрин" Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Пред Bulgaria ON AIR гостът съобщи, че по тази тема вече е проведен разговор с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и от него е произлязла готовността на Столичната община да започне действия за този вид настаняване на животни.

"Очаквам в следващите няколко месеца да имаме терен, на който да приютяваме конфискувани коне", надява се Гечев.

Той бе категоричен, че жестокост като тази трябва да бъде наказана и отбеляза като положителен напредък факта, че за разлика отпреди 10 години, днес имаме законови разпоредби, които да санкционират такива престъпления, дори може да се стигне до затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
руснака преди 6 години
По голямо животно от човека няма. Само и единствено, човека отглежда животни за тяханата експолатация. Като общество изобщо не сме израснали от праисторията до сега, само и единствено технологично, но това както се вижда не е на всякъде, а за да се прилага си трябва и акъл, дето се казва.
35
0
 
9
 
! Отговори
Pin преди 6 години
Коня го третирайте по истанбулската конвенция.
34
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
Излишното се пените Барозо/Туск/ Меркел и пр. ментори не дават тези да бъдат наказвани ефикасно. Можете да им пишете актове - ефекта е НУЛА. Можете да ги вкарвате в затвора - обаче сте длъжни да им осигурите условия по-добри от в дома им. Или свиквайте или не чакайте държавата ми като ви падне - сами си свършете работата.Забелязвам че се насажда у българите СТРАХ от римляните.
33
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименКъде да оцелее? В гората? Тъкмо ще е поохранен и Гойко и компания ще водят война с вълците, кой да го докопа, едните за директна консумация, другите за кюфтета!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излекувайте го и го настанете в старите конни бази или си вземете петно от 2-3 декара специално за такива дейности за животни и право да ги поддържате.След лечение и в гората,в близост до някоя река да го пуснете,ще оцелее,толкова ли сте гъзоръки?
31
0
 
11
 
! Отговори
До: Авторката преди 6 години
Тва Ромите го правят от 30 г. насам вие сега ли сте дошли в България , идете по селата за да ви стане ясно
30
5
 
12
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Хм...дефакто конете имат повече права от етническите българи в държавата България! Ако ромите бяха пребили някой етнически българин, това нямаше дори да бъде отразено в медиите, от страх някой да не помисли отразяващия за расист, ОСОБЕНО сега, по време на Европредседателството!
29
0
 
11
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Алоо, днеската, защо пишете такива неща за ромите? Ромите са много хубави, мирни и работливи хора! Не ви е срам! Пишете лоши неща за тях защото сте расисти и искате да саботирате Нашето ЕвропреЦедателство! Знам аз!
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо у затвора.Само дето тея от това не се плашат. В затвора е топло има безплатна храна.Те са доволни.Трябва в германски затвор, там затворниците са по-хора, и пребиват такива като тези.
27
0
 
8
 
! Отговори
Абе преди 6 години
тея да не искали да копаят биткойни, ама са се объркали и се оказали с пребит кон.
26
0
 
12
 
! Отговори
456 преди 6 години
До 123Ще бъдат съдени по бързата процедура и понеже са извършили две нарушения на закона, а именно кражба и побой над кон при което последния е получил тежка телесна повреда, най -вероятно ще се отърват с пробация и конфискация на добичето.
25
3
 
9
 
! Отговори
Мешо преди 6 години
Знаем къде ще отидат конфискуваните коне. В скотобойните и ще ги смелят на кайма. В Кауфланд винаги има конска луканка и кюфтета. Който не вярва може да провери!
24
0
 
24
 
! Отговори
123 преди 6 години
Новината е поднесена така все едно това, че са откраднали нещо няма значение. Наистина ми е жал за кончето, ама това че са откраднали няма значение така ли?!
23
6
 
11
 
! Отговори
смях преди 6 години
Да взема да попитам. Зле съм със зоологията и затова питам, че освен четирите копита, конят колко лапи има, а опашки колко има.
22
0
 
26
 
! Отговори
аз преди 6 години
До БОКО и КУРНЕЛИЯда започнат да раздават пари само за неразмножаване и тогава може да се обърне тенденцията
21
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние сме си живи индианци, какъв ЕС, какви 5 лв.
20
13
 
6
 
! Отговори
ДО 20 преди 6 години
До АнонименДецата в Африка гладуват, но ти имаш пари за компютър, през който да пишеш глупави коментари, нали??!!!
19
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма място за хората - но конете трябва да се на 6.
18
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Места има бившите конни бази който не се използват и тънат във мизерия!А тези фондации получават субсидии!
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЖУУНГЛАТА Е ГОЛЯМА