Роми пребиха коня си, бягали от кражба в "Овча купел"

Каква е съдбата на коня, обясняват от "Четири лапи"
12 яну 2018 10:10, Петя Славова
54

Роми пребиха коня си, докато бягат от опит за кражба в столичния квартал "Овча купел". За случая сигнали са били подадени веднага на спешния телефон 112, както и към ОП "Екоравновесие". Съответни мерки са предприети и отговорните за престъплението са задържани.

"Притеснителното в тази ситуация е, че по закон конят трябва да бъде конфискуван и настанен за лечение някъде. Но дори и за здравите коне няма предвидени такива места", посочи в "България сутрин" Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Пред Bulgaria ON AIR гостът съобщи, че по тази тема вече е проведен разговор с кмета на столицата Йорданка Фандъкова и от него е произлязла готовността на Столичната община да започне действия за този вид настаняване на животни.

"Очаквам в следващите няколко месеца да имаме терен, на който да приютяваме конфискувани коне", надява се Гечев.

Той бе категоричен, че жестокост като тази трябва да бъде наказана и отбеляза като положителен напредък факта, че за разлика отпреди 10 години, днес имаме законови разпоредби, които да санкционират такива престъпления, дори може да се стигне до затвор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да го подарят на Юнкер, да си го яха.
15
4
 
44
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Категорично трябва да се забрани използване на животни като теглителна сила. В кой век живеем? Има Зокон за защита на животните, Закон за хуманно отношение към животните и много други.Това трябва да се реши , а не дали сме инвалиди или хора с увреждания.Що за народни избраници имаме?.
14
1
 
70
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Забрана на каруците в цяла София, не само в центъра!!! И в крайните квартали също плащаме данъци, това е дискриминация. Който иска каруца, да върви на село. Конете нямат място в трафика!
13
2
 
41
 
! Отговори
маларт преди 6 години
БХК веднага да защити правата на невинните етнически
12
0
 
20
 
! Отговори
Статията преди 6 години
Ме обърква, не разбрах дали животното е било нито до припадък или се е ударили в нещо докато "стопаните " му са бягали от кражба?
11
0
 
60
 
! Отговори
Защо? преди 6 години
Впрочем, никъде не виждам информация, че ромите са задъражни...за взлом!!! И ни е интересно защо собственикът на аудито, който ги е погнал заради проникване в дома му, не им е хвърлил един бой?
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и днес ще ни цензурирате ли ако използваме изразни средства и опредлеяме нюансите на цветовете, по тъмни и по светли, за зеленото конкретно ме интересува.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какви са тия коне, бе?! Толкова ли е трудно да се реши тая велика дилема "трябва ли да има коне по пътищата, или не", след като е по-добре дори за конете?
8
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-справедливото в случая би било да ги осакатят от бой. Бой по миризливите ***. И смъртно наказание трябва да има, в страни като тази няма как да се мине без смъртно наказание. Трябва да имаме максимално жестоко отношение към жестоките, иначе скоро положението ще бъде неуправляемо, както се плодят тези.
7
4
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като нападнат човек, изнасилят баба или пребият лекар, що няма такива тв дискусии?
6
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основният електорат на всяка управляваща партия от 25 години насам.
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не закачайте на Батко Буби и Картофелия електората. На тях се крепи властта и последните избори. Те не смеят да им кажат да не горят гуми и пластмаси, ще ги наказват с глоби, които няма да платят.
4
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроделегацията дали е минавала покрай случката сами да се уверят, как върви ромската интеграция?
3
49
 
5
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 6 години
Хайде, голяма работа станала. Конете са животни като всички останали, нищо толкова не е станало. Нека да не се раздухват такива истории.
2
2
 
41
 
! Отговори
Край преди 6 години
Сега чиновниците ще ги ГЛОБЯТ. ХХХААААА ХА. Нищо не можете да им направите и те отдава го знаят. Сега е демокрация.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минах вчера точно от там. Не знам защо реших, че аудито е ударило коня. Оказва се, че истината е доста жестока.