Африканските страни чакат извинение от Тръмп

Посланиците им се обидиха от реплика на US президентът
13 яну 2018 09:47,
77
Африканските страни чакат извинение от Тръмп
Снимка: архив Reuters

Посланиците от групата на африканските страни в ООН поискаха опровержение и извинение от американския президент Доналд Тръмп заради расистката му реплика относно имигрантите от "мизерни дупки", за която беше съобщено в медиите, предаде Франс прес.

Още по темата

След спешно съвещание, продължило четири часа, групата единодушно заяви, че е дълбоко шокирана и осъжда скандалните расистки и ксенофобски думи на Тръмп, както са съобщени в медиите, пише БТА.

Групата настоява за опровержение и извинение, като изразява също безпокойството си от трайната и засилваща се тенденция в американската администрация, спрямо Африка и лицата от африкански произход, да се оклеветява континента и цветнокожите хора.

Изразява се и солидарност с хаитянския народ и с другите народи, които също са оклеветени, както и благодарност към американците от всякакъв произход, които са осъдили тези изявления.

"Поне веднъж сме единни", подчерта един посланик пред АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
33
 
! Отговори
Lan преди 6 години
Да вземат да си направят един анализ преди апартейда в ЮАР и след какво е положението и тогава да реват...Или пък да хванат да се замислят!
69
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целият свят намразва Америка, за което Тръмп има голяма заслуга напоследък.
68
0
 
39
 
! Отговори
Чакали били преди 6 години
Има да чааакат!
67
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Нарекох те "умнико", за което съжалявам! Колко роми живеят, приютени в домовете на българи? И защо да ги прютяват? Питах те, ти кажи какво си направил за тях! Не се измъквам - в моя дом НЯМА да живеят роми! Ясно? Със слаборазвитата си корова част на вътрешността на черепа си не можеш един въпрос да зададеш правилно, един смислен отговор не даваш! Айс! Същият!
66
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Северна Корея няма имигранти в САЩ. Тях ги лъжат за демокрацията и свободата, а като падне режимът и севернокорейците тръгнат към Щатите, Тръмп ще ги нарече "дупка" и няма да ги приеме. Ще вдигне още повече стената между Северна и Южна Корея.
65
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички американци от Африка ще се върнат по родните места и ще възродят Африка. Ще създадат Съединени африкански щати.
64
1
 
40
 
! Отговори
Бдинец преди 6 години
Мен пък ме интересува какво е мнението на жителите на Хайти,Салвадор и Африканските държавите ,за състоянието на тези страни!Нищо чудно ,да не се различава от това наТръмп!
63
3
 
38
 
! Отговори
камен преди 6 години
Много е прав , човека е патриот и го е еня за страната му и къде ще живеят децата и внуците му !
62
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kitay yako d.uha na vrata na amerikancite Trump tova da vidi,stiga sa ma4kali slabite narodi i im vzimat petrola i bogatstvata 4e do 10 god Amerika nqma da e kakto sega e
61
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трумпета има за много неща да се извинява но не и за това което се коментирав момента.Африка и хаити са такива *** че няма за какво да се извинява.Същото важи за Бг и оня който беше окачил тоалетната чиния.Бг е ***!!!
60
9
 
36
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦЪТ преди 6 години
Тръмп в момента е най-големият лидер в света ! Който квото иска да казва.... Не се отметна от думите си, като стана президент. Следва ги, ясно и точно !
59
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп докато още беше кандидат президент беше каза, че инфраструктурата на САЩ се разпада, а летищата в Ню Йорк приличат на летища от третия свят . Това означава ли , че мрази САЩ?
58
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХмТова му е работата да гледа интересите на САЩ. Предпочитам сурови,строги и справедливи хора пред хлъзгави,подли и лицемерни такива.
57
1
 
46
 
! Отговори
Хм преди 6 години
До АнонименСилно се съмнявам дали Тръмп знае че съществуваме.Пък и едва ли го интересува.Видяхме го на срещите с други лидери как обръща внимание само на значимите,а останалите просто избутва от пътя си(че и в буквалния смисъл).Реално Тръмп е истинското лице на Америка-без маска и грим.Което е много добре-и слепите ще видят същността на САЩ.
56
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам , колко семейства от мигрантите живеят в Български семейства. Иначе е многолесно да критикуваш Тръмп. Той ясно си казва , не жалая в моята държава да идват неграмотни и диви племена от Африка. Той е Президент той решава . Който иска да си ги приема.
55
3
 
46
 
! Отговори
я па тия преди 6 години
Човеко е прав бе! За какво да се извинява?
54
1
 
39
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всичко,което е казал досега Тръмп е самата истина,само че с ИСТИНАТА не може да се прави политика,просто не стават така нещата.Лицемерието е в основата на политиката и ще му се наложи да се съобрази с това.Иначе Тръмп се държи като бизнесмен,на когото са поверили да управлява огромни пари,обаче с многобройни ограничения.Просто недоумява как може да имаш средствата да постигнеш целите си,а да не можеш да ги използваш.
53
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп да каже истината и за нас с риск тиквата да ми са разсърди. :-)
52
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 43 49Другарю не се измъквай като мандраджия, който след кражбата на сирене и кашкавал оставя бележка , ..в името на народа.. Колко ромски семейства живеят в твоята къща , това отговори. Тия селски номера с данъците ги остави за кръчмата .
51
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събрали се по спешност да се съвещават 4 часа, за да стигнат до извода, че някой трябва да им се извинява... Трагедия. А и Тръмп не е казал африка, това че те си знаят че са пропаднали и се засягат е друг въпрос.