Африканските страни чакат извинение от Тръмп

Посланиците им се обидиха от реплика на US президентът
13 яну 2018 09:47, Боряна Павлова
77
Африканските страни чакат извинение от Тръмп
Снимка: архив Reuters

Посланиците от групата на африканските страни в ООН поискаха опровержение и извинение от американския президент Доналд Тръмп заради расистката му реплика относно имигрантите от "мизерни дупки", за която беше съобщено в медиите, предаде Франс прес.

Още по темата

След спешно съвещание, продължило четири часа, групата единодушно заяви, че е дълбоко шокирана и осъжда скандалните расистки и ксенофобски думи на Тръмп, както са съобщени в медиите, пише БТА.

Групата настоява за опровержение и извинение, като изразява също безпокойството си от трайната и засилваща се тенденция в американската администрация, спрямо Африка и лицата от африкански произход, да се оклеветява континента и цветнокожите хора.

Изразява се и солидарност с хаитянския народ и с другите народи, които също са оклеветени, както и благодарност към американците от всякакъв произход, които са осъдили тези изявления.

"Поне веднъж сме единни", подчерта един посланик пред АФП.


77
Още от За да се разбираме
Клюки, поздрави... Какво да не казвате на приятел чрез SMS?
Напиши коментар Коментари
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Посланиците от групата на африканските страни в ООН поискаха опровержение и извинение от американския президент Доналд Тръмп

То даже не са и обикновени африканци, а разни племенни вождове дето крадат като все едно няма да има утре.
50
2
 
13
 
! Отговори
Циник преди 1 седмица
Хит в ЮАР на аксесоарите за автомобили са....ОГНЕХВЪРГАЧКИ...на 4те ъгъла на автомобила - местните дебнат на светофарите - застрелват шофьора с изстрел в главата, и крадат колата!
Защитниците на тази първобитна сгaн - даже и понятие си нямат за какво иде реч!
49
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 1 седмица
Умнико, от моите данъци се хранят мнозина, включително и роми! И твърдя, че много от тях получават повече от мен с моите повече от 40 години трудов стаж. Пазя една кутия с фишове, там има дясна страна, където пише какво са ми отчислили. На ръка давам само на някой инвалид с ампутиран крайник или на незрящ. Понякога и на някое талантливо дете, което свири на улицата класическа музика. Зет ми дава работа на роми, на един от тях дадох стара годна пералня и готварска печка. А ти какво направи,зад..?
48
1
 
2
 
! Отговори
Тръмп преди 1 седмица
Рая на земята сте затова си стойте там.
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тия вместо да си вземат бележка и да си оправят страните те обидени. Гледайте Тръмп да не се обиди и да ви спре милиардите помощи дето САЩ изливат ежегодно там така или иначе е все едно да наливаш в каца без дъно.
46
1
 
10
 
! Отговори
Циник преди 1 седмица
Когато в ЮАР им "подариха свободата" бившите роби ... " а тогава потомствдомашни прислужници " на богатите холандски семейства - плачеха в истерия! Виждал съм го с очите си във филм на английски журналисти!
От удобен , подсигурен живот - оставаха на улицата - да се оправят сами - сред озверелите им завистливи събратя!
45
4
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 1 седмица
Да помислим...Смях! "Кой сте Вий, Мислителю, Марк Аврелий, Спиноза?". Обзалагам се, че не знаеш откъде е това култово изречение! Дайте заедно да помислим онези не-гри, дето ги докарали в Америка като роби, какво дадоха с потта и кръвта си за просперитета на тази страна! А който е бил там е видял, какъв "обратен расизъм" е започнал да надига глава! Скоро да бъдеш бял там ще е голямо неудобство - навсякъде за работа вече предпочитани са небелите! Да наречеш този президент умен е шега, нали?
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Колко е лесно да пишеш по сайтовете. Когато в гр. Харманли имаше много мигранти не видях някой да ги иска в къщи и да ги храни. Напротив вдигаха се на бунт , че не ги искат .Това е политиката на БКП-БСП , да лъжат и манипулират хората .
43
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искам да попитам необразованите червени тролове , който плюят Тръмп, колко ромски семейства са приели в тях и ги хранят . Когато ми покажат да видя , че това е факт ще им кажа ашколсун . Иначе да хейтваш по сайтовате е лесно
42
4
 
14
 
! Отговори
Циник преди 1 седмица
Африкански племенен вожд за немските колонизатори:
"Германците дойдоха с картечници - но донесоха закон и ред!"
Тръмп е прав!
Даже и когато белите господари им подариха независимост - инфраструктура, индустриализация, и работещи заводи и мини...най - доброто което павианите направиха е да продължат с това което умеят най-добре! Да се размножават като хлебарки..и да се избиват помежду си!
41
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този човек е внук на емигрант от Германия. Всички те са потомци на емигранти. Въобще, прилича ми на препълнен трамвай, качилите се в който ритат искащите да се качат с викове и хули! А просперитетът на Америка се дължи само на новодошлите имигранти. Виждал съм един от тях, който се завърна в къщи със закъснение, защото шефът му много закъснял за работа, махмурлия! На черната тениска на нашия имаше 6 "гердана" от изсъхнала пот. Беше скрил, че е инженер, за да го вземат на черна работа!
40
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде да помислим , защо домакина на САЩ трябва да се извинява на неканените гости от Африка . Тръгват тълпи неграмотни и гладни Африканци и търсят някой да ги храни. Да ама Тръмп е умен и бял Президент , не е като наследника на робите от Африка др. Обама .
39
2
 
0
 
! Отговори
Румен преди 1 седмица
някой написал нещо за някой

по начин,по който,този някой не може да го осъди за лъжа

и очаквате извинение?

80% ,колко станаха,човека се извини...сега колко са?
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
AFRIKA E KONTINENT NA NEPALNOZENNI I ZATOVA DONALD TRUMP GO E KAZAL TOCNO I SAVSEM PRAVILNO.
37
6
 
23
 
! Отговори
д преди 1 седмица
Ако президента стане лицемер и каже на Африка,че е цветуща и демократична това ще направи ли Африка по -малко мизерна дупка?Питам просто лицемерите по света .
36
2
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 седмица
Прав е. За какво са му още нови мизерници като в САЩ си имат свои 45 милиона бездомници живеещи на палатки по улиците като бежанци. В you tube човек може да им се наслади. Срам и позор за великата демокрация, която учи другите как да живеят!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На кого му пука какво искат тези!?!
34
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия е на нивото на африканските дупки, но за тях Трумпета не обелва и дума.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
които се е разпознал в израза, да запретне ръкави и да подобри живота на хората, не да се сърди като малко дете
32
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е лошо Донал Трън да включи и нашата мизерна дупка в листата си,защото много от африканските мизерни дупки са много над нас!