Африканските страни чакат извинение от Тръмп

Посланиците им се обидиха от реплика на US президентът
13 яну 2018 09:47,
77
Африканските страни чакат извинение от Тръмп
Снимка: архив Reuters

Посланиците от групата на африканските страни в ООН поискаха опровержение и извинение от американския президент Доналд Тръмп заради расистката му реплика относно имигрантите от "мизерни дупки", за която беше съобщено в медиите, предаде Франс прес.

Още по темата

След спешно съвещание, продължило четири часа, групата единодушно заяви, че е дълбоко шокирана и осъжда скандалните расистки и ксенофобски думи на Тръмп, както са съобщени в медиите, пише БТА.

Групата настоява за опровержение и извинение, като изразява също безпокойството си от трайната и засилваща се тенденция в американската администрация, спрямо Африка и лицата от африкански произход, да се оклеветява континента и цветнокожите хора.

Изразява се и солидарност с хаитянския народ и с другите народи, които също са оклеветени, както и благодарност към американците от всякакъв произход, които са осъдили тези изявления.

"Поне веднъж сме единни", подчерта един посланик пред АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посланиците от групата на африканските страни в ООН поискаха опровержение и извинение от американския президент Доналд ТръмпТо даже не са и обикновени африканци, а разни племенни вождове дето крадат като все едно няма да има утре.
49
2
 
44
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Хит в ЮАР на аксесоарите за автомобили са....ОГНЕХВЪРГАЧКИ...на 4те ъгъла на автомобила - местните дебнат на светофарите - застрелват шофьора с изстрел в главата, и крадат колата!Защитниците на тази първобитна сгaн - даже и понятие си нямат за какво иде реч!
48
3
 
34
 
! Отговори
До Анонимен 43 преди 6 години
Умнико, от моите данъци се хранят мнозина, включително и роми! И твърдя, че много от тях получават повече от мен с моите повече от 40 години трудов стаж. Пазя една кутия с фишове, там има дясна страна, където пише какво са ми отчислили. На ръка давам само на някой инвалид с ампутиран крайник или на незрящ. Понякога и на някое талантливо дете, което свири на улицата класическа музика. Зет ми дава работа на роми, на един от тях дадох стара годна пералня и готварска печка. А ти какво направи,зад..?
47
1
 
33
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Рая на земята сте затова си стойте там.
46
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия вместо да си вземат бележка и да си оправят страните те обидени. Гледайте Тръмп да не се обиди и да ви спре милиардите помощи дето САЩ изливат ежегодно там така или иначе е все едно да наливаш в каца без дъно.
45
1
 
41
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Когато в ЮАР им "подариха свободата" бившите роби ... " а тогава потомствдомашни прислужници " на богатите холандски семейства - плачеха в истерия! Виждал съм го с очите си във филм на английски журналисти!От удобен , подсигурен живот - оставаха на улицата - да се оправят сами - сред озверелите им завистливи събратя!
44
4
 
33
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 6 години
Да помислим...Смях! "Кой сте Вий, Мислителю, Марк Аврелий, Спиноза?". Обзалагам се, че не знаеш откъде е това култово изречение! Дайте заедно да помислим онези не-гри, дето ги докарали в Америка като роби, какво дадоха с потта и кръвта си за просперитета на тази страна! А който е бил там е видял, какъв "обратен расизъм" е започнал да надига глава! Скоро да бъдеш бял там ще е голямо неудобство - навсякъде за работа вече предпочитани са небелите! Да наречеш този президент умен е шега, нали?
43
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко е лесно да пишеш по сайтовете. Когато в гр. Харманли имаше много мигранти не видях някой да ги иска в къщи и да ги храни. Напротив вдигаха се на бунт , че не ги искат .Това е политиката на БКП-БСП , да лъжат и манипулират хората .
42
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да попитам необразованите червени *** , който плюят Тръмп, колко ромски семейства са приели в тях и ги хранят . Когато ми покажат да видя , че това е факт ще им кажа ашколсун . Иначе да хейтваш по сайтовате е лесно
41
4
 
45
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Африкански племенен вожд за немските колонизатори:"Германците дойдоха с картечници - но донесоха закон и ред!"Тръмп е прав! Даже и когато белите господари им подариха независимост - инфраструктура, индустриализация, и работещи заводи и мини...най - доброто което павианите направиха е да продължат с това което умеят най-добре! Да се размножават като ***..и да се избиват помежду си!
40
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този човек е внук на емигрант от Германия. Всички те са потомци на емигранти. Въобще, прилича ми на препълнен трамвай, качилите се в който ритат искащите да се качат с викове и хули! А просперитетът на Америка се дължи само на новодошлите имигранти. Виждал съм един от тях, който се завърна в къщи със закъснение, защото шефът му много закъснял за работа, махмурлия! На черната тениска на нашия имаше 6 "гердана" от изсъхнала пот. Беше скрил, че е инженер, за да го вземат на черна работа!
39
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде да помислим , защо домакина на САЩ трябва да се извинява на неканените гости от Африка . Тръгват тълпи неграмотни и гладни Африканци и търсят някой да ги храни. Да ама Тръмп е умен и бял Президент , не е като наследника на робите от Африка др. Обама .
38
2
 
31
 
! Отговори
Румен преди 6 години
някой написал нещо за някойпо начин,по който,този някой не може да го осъди за лъжаи очаквате извинение?80% ,колко станаха,човека се извини...сега колко са?
37
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AFRIKA E KONTINENT NA NEPALNOZENNI I ZATOVA DONALD TRUMP GO E KAZAL TOCNO I SAVSEM PRAVILNO.
36
6
 
54
 
! Отговори
д преди 6 години
Ако президента стане лицемер и каже на Африка,че е цветуща и демократична това ще направи ли Африка по -малко мизерна дупка?Питам просто лицемерите по света .
35
2
 
46
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Прав е. За какво са му още нови мизерници като в САЩ си имат свои 45 милиона бездомници живеещи на палатки по улиците като бежанци. В you tube човек може да им се наслади. Срам и позор за великата демокрация, която учи другите как да живеят!
34
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кого му пука какво искат тези!?!
33
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е на нивото на африканските дупки, но за тях Трумпета не обелва и дума.
32
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
които се е разпознал в израза, да запретне ръкави и да подобри живота на хората, не да се сърди като малко дете
31
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е лошо Донал Трън да включи и нашата мизерна дупка в листата си,защото много от африканските мизерни дупки са много над нас!