Нов дивизион руски ракети С-400 на бойно дежурство в Крим

Първият беше дислоциран там през 2017 г.
Обновена: 13 яну 2018 16:56 | 13 яну 2018 16:46, Елка Василева
501
Нов дивизион руски ракети С-400 на бойно дежурство в Крим
Снимка: архив, Reuters

Нов руски дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф", започва днес бойно дежурство в Крим на фона на растящото напрежение на полуострова, съобщиха Ройтерс и руски агенции.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година, в резултат на което ЕС и САЩ наложиха икономически санкции на Москва, а в региона се установи напрегната безизходна ситуация.

Това е вторият дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" на полуострова след първия от пролетта на 2017 година близо до пристанищния град Феодосия. Новото подразделение ще бъде разположено в Севастопол и ще контролира въздушното пространство над границата с Украйна, отбелязва РИА Новости.

Още по темата

С-400 "Триумф" е ултрамодерна система за противовъздушна и противоракетна отбрана с обсег на действие 400 км.

По думите на командира от руските въздушни сили Виктор Севостянов, цитиран от Интерфакс, системата може да премине към режим на бойни действия за по-малко от пет минути.

С-400 "Триумф" е най-новата руска зенитно-ракетна система и е приета на въоръжение през 2007 г. Предназначена е за унищожаване на авиация, крилати и балистични ракети, може да се използва и срещу наземни обекти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
392
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко продФ-86 от своя страна е с чисто - абсолютно гладко крило, а хоризонталното оперение е изцяло подвижно(както е на всички съвремени самолети) Защо? Защото са успели да сметнат чрез компютри вероятно параметрите на крилото и на опашката...Руснаците успяват да направят/демонстрират първия си самолет с чисто крило чак 1967 - МиГ-23 всичко преди него включително МиГ-21 и МиГ-25 ползват аеродинамични ножове поне в първите си варианти да бъдем точни
391
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоПогледни само самолетите от Корейската Война МиГ-15 и Ф-86МиГ-15 има класическо оперение на опашката(Хоризонтално) което на голяма височина и висока скорост е неефективно и точно за това е поставено толкова назад и е толкова голямо, на крилете си има аеродинамични ножове - защото СССР не може да сметне по онова време сумарната подемна сила на стреловидно крило (разделя се на успоредно на потока въздух и успоредно на стреловидността на крилото ножовете прекъсват втория процес)
390
4
 
7
 
! Отговори
Do 404 преди 6 години
"Ще" нали? То така в раша, винаги "ще".
389
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 386Това го знаем, както знаем и причините, поради които Индия се отказа от руския самолет. Я кажи знаеш ли, защо закриха и доставката на 50 Rafal-a! Индийците са капризни купувачи и гледат нещата от много страни, не като някои други - на юруш,"от "Козяк" ни наредиха"!Това, че руснаците не бързат да започнат широкомащабно производство на Су-57, трябва да изправи на нокти някого в петоъгълната сграда. Идва нещо ново, страшно! "Черная чUма"?Или нещо със скорост 4.5-5 Маch, безпилотно?
388
4
 
6
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби .... Разбира се Боби, щом ти го твърдиш .... Между другото аз наскоро гледах откъси от предаванията на националната телевизия на СК, от които стана ясно, че Великия лидер Ким Чен Ун, е изпратил човек на слънцето ... Навремето гледах и един игрален американски филм - Полетът на Кеприкорн 1 в който се разказваше за един симулиран полет до Марс, така че ако се доверя на тези "факти" ще се окаже че вече сме колонизирали цялата слънчева система .... !!!
387
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиКато не са руснаци, що са под кремълски ботуш ?
386
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби:))))) Задачи от векове се решават еднакво бобче :)))) Викат му математика. А това което ти мислиш за математика, не е :)))) Обикновена твоя простотия е.
385
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 396Намери един математик на поне 60 години и го питай как са решавали задачи през 60 години а и преди това
384
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 397Променям си изказването нее Руснаци - ГРАЖДАНИ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ - а какви са по народност вече сам си избери - Чеченци , Кавказки племена, Чукчи - каквото си поискаш има много етноси
383
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко Алеко 389Филма описващ събитията е или на Дисковери или на Национал Географик не помня точно там съм го гледал
382
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЕ как руснаци наемници в ИДИЛ бре ?! Ти луд ли си ?! Те руснаците само за чест се бият - не за пари!
381
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобимного си глупав... като липсва математически апарат, как разбра че ще е нужен суперкомпютър ! Дори не разбираш каква простотия си декларирал. Не е лесно да си Боби!
380
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 392Както подписването така и разтрогването на подобен договор не мокър - ДЪРЖАВЕН ПЕЧАТ ИЗИСКВАТ
379
4
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 388Наемници на ИД - Да никой не го отрича това.
378
6
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 390По онова време повечето неща са се смятали с Логаритмични линийки УМНИКО.но като няма направени линийки за определени интерграли, логаритми а точността изисква компютър -- какво правим а ?Това е началото на компютърната ера
377
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиС мокър печат ли го искаш :)))
376
5
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 386Новината е от :defensenews 2018 Sightline Media GroupNot A U.S. Government PublicationПоследния ред е много показателен - Това не е ОФИЦИАЛНА САЩ ИНФОРМАЦИЯ/МЕДИЯПак ти казах намери ми новина от Индийското Министерство на Външните работи или Военното им министерство.
375
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бобилипсва математически апарат ... но ти трябва СУПЕРКОМПЮТЪР:)))) Направо изби *** !!!!
374
3
 
11
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До Боби .... Браво Бобчо, този път надмина дори и Себе си, като започна да ми вадиш секретна информация, скрита някъде под сурдинка - още от 60- години на СеСеСерето ти. Знаех че си напред с материала, но не предполагах че си навлязъл чак толкова навътре в кремълските дълбини на конспирацията ... !!!
373
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1/3 от бойците на ИДИЛ са руснаци. СПИН в рашка е обявен за ЕПИДЕМИЯтолкоз за руският морал./