Нов дивизион руски ракети С-400 на бойно дежурство в Крим

Първият беше дислоциран там през 2017 г.
Обновена: 13 яну 2018 16:56 | 13 яну 2018 16:46, Елка Василева
501
Нов дивизион руски ракети С-400 на бойно дежурство в Крим
Снимка: архив, Reuters

Нов руски дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф", започва днес бойно дежурство в Крим на фона на растящото напрежение на полуострова, съобщиха Ройтерс и руски агенции.

Русия анексира Крим от Украйна през 2014 година, в резултат на което ЕС и САЩ наложиха икономически санкции на Москва, а в региона се установи напрегната безизходна ситуация.

Това е вторият дивизион, въоръжен със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" на полуострова след първия от пролетта на 2017 година близо до пристанищния град Феодосия. Новото подразделение ще бъде разположено в Севастопол и ще контролира въздушното пространство над границата с Украйна, отбелязва РИА Новости.

Още по темата

С-400 "Триумф" е ултрамодерна система за противовъздушна и противоракетна отбрана с обсег на действие 400 км.

По думите на командира от руските въздушни сили Виктор Севостянов, цитиран от Интерфакс, системата може да премине към режим на бойни действия за по-малко от пет минути.

С-400 "Триумф" е най-новата руска зенитно-ракетна система и е приета на въоръжение през 2007 г. Предназначена е за унищожаване на авиация, крилати и балистични ракети, може да се използва и срещу наземни обекти.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
51
 
! Отговори
реално преди 6 години
Крим-перлата на Русия трябва да се пази от нагло-саксите!
11
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12--------------------------------Помним.помним.СССР беше империч на злото,но великият Рейгън я стисна за гушата и я прати в небитието.
10
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикИстерик, какво помниш ти, бе? СССР беше 1/6 от земната суша. Юдата Горби, Кучма, Шеварнадзе и другите властолюбиви феодалчета разбиха Великия съюз. И сега Русия е повече от 1/7 от земната суша, но наскоро прибави няколко милиона арктическа акватория. Слава на Руската федерация, страната, от която най-много зависи оцеляването на живота на третата планета от една малка планетарна система в една средно голяма галактика. Слава на нейната армия, авиация и флот - гаранция за успеха на РФ!
9
64
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Ама тези C-400 същите ли са, като тези в Сирия, които не успяха да свалят дори 1 самолет??? А не е като позиции на сирийската армия да не са били обстрелвани от израелски самолети и от американски такива! Руската военна, пък и не само военна, техника винаги е била пълен ***!
8
8
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таш-ак! Руснаците, за да не дразнят еурогейците, продават на Запад "Крымское шампанское" (много висока класа шампанско!) под името "Артьомовское". А Западът постепенно ще свикне с това, че Крим е Русия! Нали гледате "Екатерина Велика". Граф Григорий Александрович Потемкин получава към името си добавка "Таврический" за това, че присъедини към Русия Крим (Таврия) во веки веков. С победите си той присъедини към Малороссия много земи, освободи Молдова. Слава на руското оръжие и храбрите руски войни!
7
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще целят руския квартал в Поморие.
6
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 2С-400 "Триумф" е ултрамодерна система за противовъздушна и противоракетна отбрана с обсег на действие 400 км.
5
7
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Косово свикнаха веднага,Крим им приседна,а за Каталуния бързаха за да стопират нещата.А какво да кажем за отношението на евроатлантиците към Кипър?ПОДЛО!
4
57
 
9
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Путин повтаря 1:1 практиките на съветските диктатори...всички знаят как завърши това.за справка: виж Историята
3
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че България ги наказа с южен поток и пак ще купуваме тяхна газ, но през посредник. В Германия с микровълнови ли ще посрещат мигрантите? Сега е момента да се види какъв е капацитета на пещите и не е ли надценен Холокостта.
2
53
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом Путин праща още ракети значи не е много сигурен, че Крим е руски.!
1
11
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евро чиновниците свикнаха ли с това, че Крим е руски, ако не все някога ще им мине.