След преговорите: Германия с правителство до Великден?

Меркел, Зеехофер и Шулц се разбраха за началото на преговори
13 яну 2018 12:12,
16
След преговорите: Германия с правителство до Великден?
Снимка: BTA

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че се надява, че ново правителство ще може да бъде съставено до Великден, предаде ДПА.

В своя избирателен окръг в Тринвилерсхаген, в североизточната провинция Мекленбург-Предна Померания снощи след маратонските разговори между нения блок ХДС/ХСС и социалдемократите за това дали да влязат в официални коалиционни преговори, Меркел ги нарече "първата стъпка в един дълъг процес".

Още по темата

По думите й още проблеми ще трябва да бъдат решени на европейско равнище. Много проблеми се нуждаят от международни, европейски решения, добави тя, като посочи като примери отношенията със САЩ и Китай и екологични проблеми.

Вчера Ангела Меркел, Хорст Зеехофер и Мартин Шулц се договориха за рамките на формални преговори за съставяне на коалиционно првителство.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименРеално погледнато Фолксваген не беше никакъв производител докато не се разшири толкова не купи Шкода Сеат Ауди Бентли Дукати и тн.Цялото индустриално развитие със сигурност не е тръгнало от Германия а от индустриалната революция която е почнала в Англия после Франция и Белгия.Германия още не е била държава тогава а е развивала основно химията.Наука нямат кой знае каква като се има предвид застаряващото население и факта че най-добрите учени отиват зад океана.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт!И двамата сте прави,планът Маршъл помогна на Германия,но и я зароби.А едно злато и проблема с VW не може да я събори,тя има доста добра и силно развита,качествена индустрия,наука,създава технологии и т.н.От там е тръгнало цялото индустриално развитие по света.Те имат големи и много фирми в щатите,в Азия.Проблема с Русия се създава изкуствено,за да се разделя Европа и е по-слаба.А и ресурсите са в Русия,не е изгодно на Европа да губи пазар и ресурси.
13
2
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 12 (Факт!), Я обясни на Уважаемата аудитория, как по какъв начин САЩ са развили икономиката на Германия, че нещо не се разбира само от голи приказки! Сигурно Мерцедес, BMW и VW, Bosh, BASF, Siemens, AEG, Adidas und и Puma и ред други, по нареждане на САЩ са създадени? Като приказвате не приказвайте на ангро, да заблуждавате хората. В източна Германия няма нищо такова. Има малка разлика в манталитета им, защото 45 години им се е отразило на мисленето и дисциплината!
12
7
 
7
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Германия няма как да е икономически колос защото за да си икономически колос трябва да имаш ресурси които тя няма и да имаш работна ръка която тя също няма поради застаряване на населението.Германия беше развита от Сащ с цел васал в Европа и противопоставяне на ГДР от другата страна.В Германия и в момента в източните части е пълна мизерия с 13% безработица бетер Италия.Германия е надут балон който скоро ще гръмне!
11
3
 
2
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Германия е икономически колос,но политическо джудже,победена държава!Всеки опит да осребри икономическата си мощ в политически план завършва лошо.В ЕС минават за голяма работа,щото наливат яко пари,ама спрямо Света не става.САЩ просто не им позволяват.Видяхме какво стана с германското злато,с Фолксваген-показаха им,че могат да ги смачкат за месеци!Сега да видим дали Тръмп ще препъне Меркел за канцлерството,щото има средството да го направи-прословутия Канцлеракт(може да е друго името,но го има)
10
3
 
2
 
! Отговори
Скоро и Бг Раша преди 6 години
Неможем и на прьста им да дойдем на немците а камо ли да живеем като тях! За туй вместо да емигрирате в чужбина жалки.... По добре бачкайте( удома) в Бьлгария и направете нещо инак руснаците от край време изкупува всичко Бьлгарско по носа ви!
9
2
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Вий Германия не я мислете, гледайте си вашият бардак, че проститутките в Германия повечето са от Русия (щото друго не може да предложи). Германия е имала, има и ще има много силно развита икономика, а не само да помпа ресурси от земята. Вий чували ли сте за ПРОИЗВОДСТВО? Който само взема ще дойде ден ще трябва да връща. Марзилками пАнятнА?
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами то ЕС разпадне ли се, Русия няма да има враг, на Русия без врагове и е трудно.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В тоя си формат ЕС е заникъде. Противоестествено е при това пък и да се зъби на москва. Ми не става така, ама нека мине още малко време пришълците да им изядат ушите и тогава ще им светне откъде изгрява слънцето. Засега ще гледаме сеир ес да се дуе. Нека. Колкото човече, толкова повече. Щото и са се взели много насериозно.А то много сериозно не е насериозно, де. Нейсе, казват Балканите.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
BRAVO ZA KOMENTARA VI NOMER 5 JAVNO STE ISTINSKI BALGARI I KAZVATE ISTINATA KAKVATO SE VIJDA A NE KATO VCHERNASHNIAT KOMETAR NA TRAK JAVNO E OT ROMSKI PROIZHOD ZA DA KAZVA CHE BERLIN BIL PALEN S NEMZI S NEMZI AMA OT NOVITE MURGAVITE NEMZI JAVNO E IMAL PREDVID ROMA BRAVO ZA KOMENTARA VI GERMANIA E AFROAZIATSKA DARJAVA KATO FRANZIA BRITANIA ITALIA HOLANDIA SWEDZIA I TAKA NATATAK
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия на нищо не прилича. Човек като се разхожда из големите градове се чуди къде се намира - в Индия ли, Пакистан ли, Турция ли, Близкия изток ли, и т.н.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм изненадан, че Меркел иска да се връща на власт навръх християнски празник. Надява се да развали Великден на немците.
3
2
 
14
 
! Отговори
у преди 6 години
Е за къде да бързат ,нали ген Бойко здраво стои начело на ЕС . Може до юни да се разтакават.Белгия нямаше 2 г правителство .То за какво са им и правителства само да подписват новите бежански програми ли?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли краде Новините на БТА?
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те дори не са започнали преговори. Разбрали са се да започнат преговори. Това е месец след като решиха, че трябва да преговарят. Много по германски.