Гришо с квалификант от Австрия на старта на Australian Open

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста
Обновена: 14 яну 2018 11:50 | 14 яну 2018 11:09, Красимир Ангелов
34
Гришо с квалификант от Австрия на старта на Australian Open
Снимка: Reuters

Поственият под номер 3 в основната схема Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Денис Новак от Австрия в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва тази нощ.

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста и няма спечелени титли до момента в кариерата си. Двамата не са се срещали досега в мач от турнирите на АТП.

При победа на старта Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между квалификантите Елиас Имер (Швеция) и Макензи Макдонал (САЩ).

Двубоят между номер 3 в схемата Димитров и Новак ще се играе в понеделник сутринта българско време и е трети на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.

Програмата на този корт започва с два мача при жените. Първият е между шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия) и италианката Франческа Скиавоне. След тях една срещу друга ще се изправят финалистката от 2017 година Винъс Уилямс (САЩ) и Белинда Бенчич (Швейцария).

Вечерната сесия ще започне с мача на водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) и Виктор Естрея Бургос (Доминиканска република).

Същевременно стана ясно, че първата ракета на България и 140-а в световната ранглиста Виктория Томова все пак ще участва на Откритото първенство на Австралия, въпреки че загуби в третия кръг на квалификациите. Българката ще играе в основната схема на турнира като "щастлива губеща".

В последния кръг на квалификациите Томова отстъпи пред Анна Блинкова (Русия) с 3:6, 6:1, 1:6 за 1:41 час.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
27-ми преди 6 години
Ти счетоводителя ли си му? Откъде знаеш какво е дал и какво не е. Тези неща не се обявяват. И се научи да пишеш на кирилица ***!
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голям смях ще е прехваленият Гришо да отпадне от 224-ия в света.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 261994-та година всички обичаха Христо Стоичков в САЩ( даже и левскарите), който ни поведе към 4-тото място!Цял един народ го заобича!Това значи че всеки един българин, който е обожавал Стоичков, е бил неудачник тогава?*** смешен!
26
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DRISHO IMA MILIONI,NO NE E DAL I EDNA STOTINKA ZA BEDNITE DEZA V BALGARIA.
25
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неудачниците...неуспели в живота обичат да се идентифицират със спортни идоли. И обвиняват трезвите, че не им пригласят. Егото им не стига - за нещо повече.Докато живота минава покрай тях , те "съпреживяват" успеха , или неуспеха на избраните си идоли.Димитров - е средна класа тенесист, който по стечение на щастливи обстоятелства - без нито 1 спечелена титла от големия шлем попадна в топ 10. Няма да е задълго
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май не разбирате, топтенисистите няма как да се срещант до 3-ти кръг на Голям шлем, топ32 поставените, се разминават до 3 кръг, след това в 3 кръг, тези от топ16 се срещат с тези от 17 до 32 място и така нататък. Големите мачове започват от 1/8 финалите, там Гришо ще си върне на Кирьос.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На всеки турнир, тези тенисисти, които са показали, по-добра игра и са по-високо в ранглистата, имат по лек жребий, но за този по-лек жребий те са хвърлили преди това много труд, както направи Гришо, както направиха и Надал и Федерер. Не е изненада, че Гришо, както всички останали топ тенисисти няма да срещне топ тенисисти в първите два кръга.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Милионите фенове на Гришо, защо за турнира в София билетите остават неразпродадени?Залата е 12000, а вие сте милиони?
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изяжте се от яд, Григор е 3-ти в света :)
20
3
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Григор има всички шансове да оцелее в основната схема.
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече наистина ми е забавно как някои хора си вдигат самочувствието само в техните си очи като се дразнят от чужд успех. Идеално е сами да си се тровят. Представям си сега как няма да спят, за да чакат загуба на Григор. Ако спечели - яд, злоба проклятия, а ако загуби - "тоя за нищо не става" и пак със злоба почват да се ядосват, че този като нищо не става, откъде накъде има милиони, а те трябва да чакат маршрутката, въпреки че стават за всичко и са компетентни по всичко.
18
6
 
6
 
! Отговори
Голям смЕх преди 6 години
Голям смЕх, хейтърите като номер 18, обвиняват нормалните хора, че са хейтъри.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще бъде много смешен турнира в София тази година.Озверели хейтъри зад *** ще дюдюкат .3 в света ще се прави на тенисист от световна класа.
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 16 Господ няма нищо общо с лабилната психика на нашия. Набий си го в кухата кратуна! Миналата година на АО беше хванал Надал натясно и го изтърва като пълен левак накрая.
15
9
 
8
 
! Отговори
Моята молитва преди 6 години
Господи ,помогни на Новак да спре *** ,че го чакат в София хейтърите да викат ууууууууууууууу давай Гришооооооо .Селяни ,.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 Муахахахах..всеки можел да победи всекимот 224 тенисисти, затова в последните 15 години имаме 6-7 шампиона само? ***!
13
6
 
8
 
! Отговори
Мачкай Гришо преди 6 години
В края на минлата година Гришо беше в страхотна форма и закономерно стана победител във финалния турнир на осемте най-добри тенисисти в света за 2018-та година. Сега все още не е ясно кой тенисист в каква форма се намира, вкл. и нашия Гришо. Може само да му стискаме палци да се представи както се очаква от него и да стигне най-малкото до полуфинал или до финала.
12
6
 
11
 
! Отговори
Няма слаби тенисисти преди 6 години
Няма слаби тенисисти на Австралия опън. 224 в ранглистата означава много силен тенисист. Това разбира се е непонятно за феновете на футбола или на бокса. На тези турнири всеки тенисист може да победи всеки.
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% ZAGUBA ZA DRISHO.BOGE POMAGAI NA AVSTRIISKOTO MOMCE.
10
8
 
6
 
! Отговори
с преди 6 години
Успех Новак .