Гришо с квалификант от Австрия на старта на Australian Open

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста
Обновена: 14 яну 2018 11:50 | 14 яну 2018 11:09, Красимир Ангелов
34
Гришо с квалификант от Австрия на старта на Australian Open
Снимка: Reuters

Поственият под номер 3 в основната схема Григор Димитров ще играе срещу квалификанта Денис Новак от Австрия в първия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис, което започва тази нощ.

24-годишният Новак е 224-и в световната ранглиста и няма спечелени титли до момента в кариерата си. Двамата не са се срещали досега в мач от турнирите на АТП.

При победа на старта Димитров ще срещне във втория кръг победителя от мача между квалификантите Елиас Имер (Швеция) и Макензи Макдонал (САЩ).

Двубоят между номер 3 в схемата Димитров и Новак ще се играе в понеделник сутринта българско време и е трети на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн.

Програмата на този корт започва с два мача при жените. Първият е между шампионката от "Ролан Гарос" Елена Остапенко (Латвия) и италианката Франческа Скиавоне. След тях една срещу друга ще се изправят финалистката от 2017 година Винъс Уилямс (САЩ) и Белинда Бенчич (Швейцария).

Вечерната сесия ще започне с мача на водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) и Виктор Естрея Бургос (Доминиканска република).

Същевременно стана ясно, че първата ракета на България и 140-а в световната ранглиста Виктория Томова все пак ще участва на Откритото първенство на Австралия, въпреки че загуби в третия кръг на квалификациите. Българката ще играе в основната схема на турнира като "щастлива губеща".

В последния кръг на квалификациите Томова отстъпи пред Анна Блинкова (Русия) с 3:6, 6:1, 1:6 за 1:41 час.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шарк,освен тебе не виждам други хейтъри !
8
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех на австрийското момче !
7
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех на австралийското момче !
6
7
 
9
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 4. Ами аз съм си здраво на земята. Първо - това че са контузени няма нищо общо с Гришо, така се е случило. Второ, както каза 8ми в света е велико постижение, дори и 18-ти мисля аз. Така че аз предпочитам да се радвам за Гришо, отколкото да хейтвам. Това ми беше мисълта. Хубава неделя, отивам да се разходя.
5
4
 
8
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Първо да изброят контузените и отказалите се!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 Слез на земята...никаква конкуренция няма нашия в последната година. И Вавринка и япончето и Мъри и Джоко са с класа над нашия, нобяха контузени през последните месеци и нашия изкуствено е номер 3. реалното му място е номер 8-10. Не ме разбирай погрешно, да си 8-ми в света в тениса е велико постижение.
3
6
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Даваи Гришо макар че започна колебливо сезона съм сигорен че тепърва щени радваш тази година и се надявам че ще вземеш една титла от големия шлем сега на Australian Open минимум четварт финал а защоне финал стискам палци ...... МАЧКАЙ ГРИШОООО......
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня ден писах, че щом некаърника Ивелин Попов за трета поредна година става футболист на годината на България, сега що и наш Гришо да не е в топ 3 при такава конкуренция в тениса?! Само забележете Надал на 32 години почти е номер едно, а геният Федерер колкото и да е гений на 36 години е на второ място в ранглистата. За к'во си говорим!
1
9
 
13
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Е как така плюенето срещу Григор още не е започнало. Хейтърите нещо се разсеяха и не видяха, че новината е пусната преди "цели" 3 минути!!! Хайде бе, къде сте, сутринта е мрачна, вие сте в лошо настроение, нямате пари, нямате работа, живеете в миризлива панелка и нямате никакви други развлечения освен да плюете по успелите. Защо се бавите??? Ще изпуснете и това малко удоволствие.