Обезщетение ще има! От компанията със заразеното мляко

В 83 страни има мляко за бебета на френската "Лакталис"
4
Обезщетение ще има! От компанията със заразеното мляко
Снимка: celia-bg.com

Операцията по изтегляне на кутии с мляко за бебета, произведено от френската компания "Лакталис”, касае 83 страни. Това обясни президентът и генерален директор на компанията Еманюел Бение в интервю за френския в. "Журнал дю диманш". Той обеща да бъдат обезщетени всички засегнати от заразяването със салмонелоза семейства, преаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Бение защити начина, по който е управлявал кризата със заразата, тъй като в последните дни ръководството на компанията беше остро разкритикувано от правителството на Франция и от потребителите.

"В нито един момент не е имало желание да укрием нещата", каза Бение, който ръководи семейното предприятие от 2000 г. Преди това начело на компанията са били баща му и дядо му.

В петък между ръководството на "Лакталис” и френския министър на икономиката Брюно Льо Мер се състоя среща. След това компанията обяви, че изтегля всички партиди с детско мляко, произведени в завода в Краон, в Западна Франция, откъдето тръгва заразата.

Ръководителят на компанията каза, че операцията по изтегляне касае над 12 милиона кутии с мляко и увери, че на дистрибуторите няма вече да се налага да пресяват партидите по дати, защото те знаят, че вече ще трябва да изтеглят всичко от рафтовете.

37 бебета бяха заразени от салмонелоза във Франция, от които 18 бяха приети в болница, след като са консумирали мляко или продукти за захранване на деца на „Лакталис”. Бебета са добре, съобщава френската Епидемиологична агенция. Салмонелоза е открита у бебе в Испания, а има съмнения и за един случай в Гърция.

Ръководителят на "Лакталис” каза още, че няма нови случаи на зараза от 8 декември и допълни, че обявеният случай в Испания датира от октомври миналата година.

В миналото "Лакталис” беше малка семейна фирма, а днес е световен гигант с 246 производствени обекта в 47 страни и със 75 000 служители. Компанията не публикува никога данни за финансовото си състояние, освен тези за годишните си печалби, възлизащи на 17,3 милиарда евро реализирани на 58% в Европа, на 21% в Америка, на 14% в Океания и на 7% в Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обезщетението ще е един пакет мляко на прах от новата партида, която не е заразена със салмонелоза, а наказанието за фирмата производител, ще е публично да се извинят и да обещаят повече да не правят така.
2
0
 
7
 
! Отговори
Вярно ли преди 6 години
... каза Бение, който ръководи семейното предприятие от 2000 г.!!!???
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде да кандидаствам?