Страх от мигранти, враждебност? За папата това е грях

Франциск събра бежанци, кандидати за убежище във Ватикана
Обновена: 14 яну 2018 16:02 | 14 яну 2018 15:57, Камелия Цветанова
80
Страх от мигранти, враждебност? За папата това е грях
Снимка: Reuters, архив

Въпреки че страхът от мигранти е разбираем, той е грях, ако поражда враждебност, заяви днес папа Франциск, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Папата покани мигранти, бежанци, кандидати за убежище, новопристигнали имигранти и имигрантски семейства второ поколение на специална литургия, отслужена днес в базиликата "Свети Петър" във Ватикана.

Франциск отбеляза, че някои общности се страхуват, че новодошлите ще смутят установения ред.

Той каза, че макар и това да е "разбираемо от човешка гледна точка", е грях, ако тези страхове "компрометират уважението и щедростта" и ако "подхранват враждебност" срещу различните от нас.

Франциск многократно е подчертавал, че мисията на християнството е да помага на уязвимите и маргинализираните хора.


80
Още по темата: Францискпапамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да ме извиняват от Ватикана,но те са ги поканили на литургия,е нищо лошо.Но и да ги бяха поканили и малко да им погостуват по кардиналските покои.Да им намерят работа,да им обяснят за Европейските отношения м/у хората и пр.
71
0
 
7
 
! Отговори
sis преди 9 месеца
До 1-н
Ще! Писано е!Откр.20:10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото езеро, гдето са и ЗВЯРЪТ и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове."Амин! Алелуя!
70
1
 
7
 
! Отговори
Суека преди 9 месеца
Абе като изпращаха с благословията си всичките ПАПИ в миналото кръстоностците да извършват кланета изнасилвания и кражби по арабските земи ВСИЧКО Е ТОЧНО а сега си променят политиката хахаха ! Няма толкова ДЕБЕЛИ ЛИЦЕМЕРИ като тия богатите тлъсти създания и образувания като СОРОС , РОКФЕЛЕР , ПАПАТА и всякаквата там друга сволоч !
Минат се неминат няколко десетки години и пускат нова и нова по БРУТАЛНИ политики за смазване на ИДЕНТИЧНОСТТА и ИСТОРИЯТА на нормалните държави !
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нищо чудно че православната църква винаги е мразела католиците, те са просто луди богати педофили
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
в европа не си пият хапчетата, а някой си живеят в матрицата... не грях а инстинкт за самосъхранение. Все пак западните нации нямат нужда от хора които мислят...
67
0
 
14
 
! Отговори
Папата преди 9 месеца
Бъдете толерантни, когато ислямисти колят и изнасилват, вас и семействата ви. Благодаря за вниманието.
66
0
 
6
 
! Отговори
Те католиците преди 9 месеца
Те католиците са като сталинистите - послушание, което сами ги убива. А интересно защо пък никой от тази църква не казва какво мислят обикновените вярващи католици, или и те са с промити мозъци! Сега разбирам защо разни Босилковци с презрителния си поглед са си намерили търсеното от комунистите-сталинисти, ха ха!
65
0
 
12
 
! Отговори
1-н преди 9 месеца
тоя антихрист в ада да гори...
64
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бежанците които папата защитава ще закрият Християнството,само гледайте в следващите двайстина години(те дори откровено си го казват и убиват християни) и след време папата ще е излишен.То и това е целта ,де,да се закрие Християнството.А папата християнин ли е?Или...
Защо хората не протестират срещу будисти,индуси,езичници или други религии?
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
папата да прави като вятъра
62
0
 
25
 
! Отговори
стефчо преди 9 месеца
Папата е фрашкан с мангизи и го пазят 1000 човека въоражени до зъби. Такива лицемерни приказки и аз мога да дрънкам ако гледм от неговата кула....
61
19
 
1
 
! Отговори
Гост преди 9 месеца
Папа Франциск е чест за човечеството. Без значение католици, православни, протестанти, мюсюлмани, будисти, хиндуисти и прочие. Хубаво е, че го има. Да живее дълги години. Господ здраве да му дава.
60
1
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 9 месеца
Значи някой път западното лоцемерие ме дразния яко..
ЗНАЧИ ... ДА ИЗПОНАЕБ...Ш ДЕ ЩО ИМА МЪЖКО ПОД 14 ГОДИНИ В КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА НЕ Е ГРЯХ ? ДА ГИ ТЪПЧЕШ ТИЯ МЛАДИ ПОСЛУШНИЦИ КАТО КОЛЕДНА ПУЙКА НЕ Е ГРАХ НАЛИ ?!
Или па не е толкова голям грях ?! Почва ми се повръща вече... Ама да мразиш Имигрантите /не знам що мигранти се опитват да наложат като дума, мигранта идва и си отива, не остава да цоца/ тва е вече маллииии и големия грях. Ще горя в ада!!! арееб..симайката бе !!!
59
0
 
10
 
! Отговори
А този папа преди 9 месеца
А този папа-инквизитор подкрепяше хунтата в Аржентина, избила толкова много хора! Егати и католическата църква, щом са избрали такъв индивид!
58
1
 
19
 
! Отговори
аз-ът преди 9 месеца
Ей заради такива като Папата християнската цивилизация щще загиине и до 50 години Европа няма да се различава от Африка.
Да ходи да им мие гъ..те на имигранитте и да не се обажда.

Кой казва че е грях да мразя имигрантите, черни, виолетови и прочие? Кой е папата че да го каже? Нито е Бог, нито е апостол, нито е Вселенския събор... Да им мие краката и да си затваря човката.
57
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съседа на папата не е имигрант. Няма жена и деца за които да мисли как ще се приберат в къщи. Затова да си трае и да не си пъха носа в работи на които е само страничен наблюдател
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами папата да ги вземе във ватикана поне поповете имат много кинти и могат да си позволят да ги изхранват , а и тарамбуките имат големи и това ще се хареса на повечето попове във Ватикана
55
0
 
22
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
Не, изpoд, грях е да хвърляш християните на издевателствата на всякаква дива ислямистка сгaн !!!

Някой някога да е чул тоя субект да защити християните - жертви на терор и преследване в Европа и света? Колко християни бяха избити зверски в Близкия Изток - тоя да е измъцал нещо по въпроса?
54
0
 
13
 
! Отговори
А бе преди 9 месеца
Папата не ни е началник-да си командори католиците!Във Ватикана,ако иска,нека си направи *****махала,ама да не дава акъл на другите.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
...и ти ли Бруте?..