Страх от мигранти, враждебност? За папата това е грях

Франциск събра бежанци, кандидати за убежище във Ватикана
Обновена: 14 яну 2018 16:02 | 14 яну 2018 15:57, Камелия Цветанова
80
Страх от мигранти, враждебност? За папата това е грях
Снимка: Reuters, архив

Въпреки че страхът от мигранти е разбираем, той е грях, ако поражда враждебност, заяви днес папа Франциск, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Папата покани мигранти, бежанци, кандидати за убежище, новопристигнали имигранти и имигрантски семейства второ поколение на специална литургия, отслужена днес в базиликата "Свети Петър" във Ватикана.

Франциск отбеляза, че някои общности се страхуват, че новодошлите ще смутят установения ред.

Той каза, че макар и това да е "разбираемо от човешка гледна точка", е грях, ако тези страхове "компрометират уважението и щедростта" и ако "подхранват враждебност" срещу различните от нас.

Франциск многократно е подчертавал, че мисията на християнството е да помага на уязвимите и маргинализираните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Францискпапамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем.... изкуфялник!
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голем е Папата, ще взема да стана католик.
46
0
 
18
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
А папата е схизматик и слуга на Сатаната и ще ври в Казана, ведно с всички схизматици - католици !!! АНАТЕМА !!!
45
2
 
22
 
! Отговори
Папата преди 6 години
символ на лицемерието на Европа...заради която си съсипахме страната и продадохме рода. Кой не скача е ... българин.
44
2
 
24
 
! Отговори
Валентин преди 6 години
Поредната доза клишета и празни приказки от една изкуфяла кукла на конци.
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майче ще си последният папа ,яж, пий за последно и си носи новите дрехи
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE SAMO SAUDITITE OAE KUVEIT I DRUGI BOGATI ISLIAMISTKI DARJAVI AMI I HAZARSKATA KLAOKA KOITA IMA ZA MARIONETKI MINISTRI I KANZLERI V EVROPA IM DAVAT 100-ZI MILIARDI EVRO NA godina na BEJANZITE NO NE SA TAKA VELIKODUSHNI V DAVANETO NA POMOSHI ZA IZTOCHNO EVROPEIZI S IZLUCHENIA NA ROMITE I NIKOI OTNACHALOTO IZTOCHNOEVROPEISKI MISULMANI RASISMA E NAIAVE
41
2
 
27
 
! Отговори
дали преди 6 години
Третото пророчество разкрито пред овчарчетата май беше, че Сатаната ще завладее Ватикана. Ето го налице. Този е Антихриста, дето трябва да дойде. Вече е тук и си показва рогата. Сега трябва да се види в Библията какво следва.
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папито е смешен позер отчаяно опитващ се да е модерен...
39
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папта се проявява като човек, който не може да мисли.Не разбира ли, че тези млади, здави мъже, зарязали майки и любими са войни на една ислямска армия, която идва да убива християни.Кой им дава доларите за скъпи телефони и нови дрехи? Кой им дава доларите за каналджиите? Саудитските крайно ислямистки принцове и ходжи.Изащо да не ги подкрепя старчето, което няма деца и внуци, като за това сигурно спонсорите на натрапваните ни ислямисти му плащат?
38
1
 
21
 
! Отговори
Стамен преди 6 години
Сега Тръмп да не му ... майката на Папата?
37
0
 
39
 
! Отговори
Тото преди 6 години
По тоя начин папата допринася значително за започналия геноцид над християните. Едно е да си добър и великодушен, но друго е да си самоубийствено глупав. Защо тоя изкуфелник не се опита да се разходи по улиците на Ирак без охрана и после ще го видим на някое видео публикувано от ИДИЛ.
36
0
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Като му светят маслото, ще ме светне! И Меркел мислеше така и продължава да мисли така, но фактите са си факти: убити, изнасилени и ограбени европейци от "бежанците"! Защо папата не каже някоя молитва за убитите!
35
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитали Христос:"Господи,а защо не си милостив и към ей онея,не са ли ни всички братя? А той отговорил:"Братя са ми тея дето ходят по закона на моя Отец.научете се да ги познавате"
34
0
 
41
 
! Отговори
Не му се сърдя преди 6 години
Разбераемо е да мисли така човека.И той като политиците се движи със охрана,бронирани автомобили, не мисли парите от данъците му къде отиват,няма ипотеки,заеми.Живее си удобно,комфортно и сигурно.Той не знае какво е в центара на Хамбург,в метрото на Барселона или Париж. Когато той ходи там е пълно със полиция която го пази и разкаерва натрапниците.Ние нямаме бронирани коли и охрана и данъците които плащаме искаме да отиват за нас.Не искаме много.
33
1
 
44
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Този папа е сатанист и колаболатор на Световния Глобалистки Елит. Той е тумор за Християнството! Така, че подпомагането от негова страна на Ислямската Джихадистка Инвазия над Западния Свят е съвсем резонно и закономерно. И той го прави със всичка сила!
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, че Сергей Антонов не е вече между живите... Вие по- младите не го знаете, ама папи и кардинали трепереха като чуеха името му и си мереха приказките!
31
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЯВзривяват...разстрелват...изнасилват...колят....мачкат деца с тирове!*** папата вече е обръгнал - по 1 кратка молитва за жертвите - и после призиви за търпимост към крадците, изнасилвачите, и убийците!Него го охраняват - където и да иде!Дърт лицемер
30
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е някакво менте. В Библията пише да се помага на ближните- едноверци или такива, които тепърва приемат твоята вяра и Тора. Такива дето искат да те взривяват и да ти режат главата, а жената, децата ти да вземат като роби барабар с имота, на такива отпор и топор по тиквите прости ислямистки!
29
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лесно му е на Папата зад огромните каменни стени на Ватикана.