Страх от мигранти, враждебност? За папата това е грях

Франциск събра бежанци, кандидати за убежище във Ватикана
Обновена: 14 яну 2018 16:02 | 14 яну 2018 15:57, Камелия Цветанова
80
Страх от мигранти, враждебност? За папата това е грях
Снимка: Reuters, архив

Въпреки че страхът от мигранти е разбираем, той е грях, ако поражда враждебност, заяви днес папа Франциск, цитиран от Асошиейтед прес и БТА.

Папата покани мигранти, бежанци, кандидати за убежище, новопристигнали имигранти и имигрантски семейства второ поколение на специална литургия, отслужена днес в базиликата "Свети Петър" във Ватикана.

Франциск отбеляза, че някои общности се страхуват, че новодошлите ще смутят установения ред.

Той каза, че макар и това да е "разбираемо от човешка гледна точка", е грях, ако тези страхове "компрометират уважението и щедростта" и ако "подхранват враждебност" срещу различните от нас.

Франциск многократно е подчертавал, че мисията на християнството е да помага на уязвимите и маргинализираните хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: Францискпапамигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ме извиняват от Ватикана,но те са ги поканили на литургия,е нищо лошо.Но и да ги бяха поканили и малко да им погостуват по кардиналските покои.Да им намерят работа,да им обяснят за Европейските отношения м/у хората и пр.
67
0
 
8
 
! Отговори
sis преди 6 години
До 1-нЩе! Писано е!Откр.20:10 И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото езеро, гдето са и ЗВЯРЪТ и лъжепророкът; и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове."Амин! Алелуя!
66
1
 
8
 
! Отговори
Суека преди 6 години
Абе като изпращаха с благословията си всичките ПАПИ в миналото кръстоностците да извършват кланета изнасилвания и кражби по арабските земи ВСИЧКО Е ТОЧНО а сега си променят политиката хахаха ! Няма толкова ДЕБЕЛИ ЛИЦЕМЕРИ като тия богатите тлъсти създания и образувания като СОРОС , РОКФЕЛЕР , ПАПАТА и всякаквата там друга *** !Минат се неминат няколко десетки години и пускат нова и нова по БРУТАЛНИ политики за смазване на ИДЕНТИЧНОСТТА и ИСТОРИЯТА на нормалните държави !
65
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо чудно че православната църква винаги е мразела католиците, те са просто луди богати педофили
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в европа не си пият хапчетата, а някой си живеят в матрицата... не грях а инстинкт за самосъхранение. Все пак западните нации нямат нужда от хора които мислят...
63
0
 
15
 
! Отговори
Папата преди 6 години
Бъдете толерантни, когато ислямисти колят и изнасилват, вас и семействата ви. Благодаря за вниманието.
62
0
 
7
 
! Отговори
Те католиците преди 6 години
Те католиците са като сталинистите - послушание, което сами ги убива. А интересно защо пък никой от тази църква не казва какво мислят обикновените вярващи католици, или и те са с промити мозъци! Сега разбирам защо разни Босилковци с презрителния си поглед са си намерили търсеното от комунистите-сталинисти, ха ха!
61
0
 
13
 
! Отговори
1-н преди 6 години
тоя антихрист в ада да гори...
60
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бежанците които папата защитава ще закрият Християнството,само гледайте в следващите двайстина години(те дори откровено си го казват и убиват християни) и след време папата ще е излишен.То и това е целта ,де,да се закрие Християнството.А папата християнин ли е?Или... Защо хората не протестират срещу будисти,индуси,езичници или други религии?
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
папата да прави като вятъра
58
0
 
26
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Папата е фрашкан с мангизи и го пазят 1000 човека въоражени до зъби. Такива лицемерни приказки и аз мога да дрънкам ако гледм от неговата кула....
57
19
 
2
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Папа Франциск е чест за човечеството. Без значение католици, православни, протестанти, мюсюлмани, будисти, хиндуисти и прочие. Хубаво е, че го има. Да живее дълги години. Господ здраве да му дава.
56
1
 
13
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Значи някой път западното лоцемерие ме дразния яко..ЗНАЧИ ... ДА ИЗПОНАЕБ...Ш ДЕ ЩО ИМА МЪЖКО ПОД 14 ГОДИНИ В КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА НЕ Е ГРЯХ ? ДА ГИ ТЪПЧЕШ ТИЯ МЛАДИ ПОСЛУШНИЦИ КАТО КОЛЕДНА ПУЙКА НЕ Е ГРАХ НАЛИ ?! Или па не е толкова голям грях ?! Почва ми се повръща вече... Ама да мразиш Имигрантите /не знам що мигранти се опитват да наложат като дума, мигранта идва и си отива, не остава да цоца/ тва е вече маллииии и големия грях. Ще горя в ада!!! арееб..симайката бе !!!
55
0
 
11
 
! Отговори
А този папа преди 6 години
А този папа-инквизитор подкрепяше хунтата в Аржентина, избила толкова много хора! Егати и католическата църква, щом са избрали такъв индивид!
54
1
 
20
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Ей заради такива като Папата християнската цивилизация щще загиине и до 50 години Европа няма да се различава от Африка. Да ходи да им мие гъ..те на имигранитте и да не се обажда. Кой казва че е грях да мразя имигрантите, черни, виолетови и прочие? Кой е папата че да го каже? Нито е Бог, нито е апостол, нито е Вселенския събор... Да им мие краката и да си затваря човката.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съседа на папата не е имигрант. Няма жена и деца за които да мисли как ще се приберат в къщи. Затова да си трае и да не си пъха носа в работи на които е само страничен наблюдател
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами папата да ги вземе във ватикана поне поповете имат много кинти и могат да си позволят да ги изхранват , а и тарамбуките имат големи и това ще се хареса на повечето попове във Ватикана
51
0
 
14
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Папата не ни е началник-да си командори католиците!Във Ватикана,ако иска,нека си направи *****махала,ама да не дава акъл на другите.
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...и ти ли Бруте?..
49
0
 
21
 
! Отговори
Грях било,че ме е яд преди 6 години
на това, че едни, стъпвайки на европейския континент, заявяват:че са дошли тук, за да живеят на социални помощи (формирани от данъците на такива като мен);да налагат религията си (която им внушава, че са в правото си да си присвояват собствеността, децата и жените на неверници като мен);че ако убият неверник (като мен), ще им се простят всички грехове и ще идат направо в Рая;и открито твърдят, че ще превземат континента ни "с коремите на жените си"ище налагат ранносредновековни порядки!