Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев
15 яну 2018 14:30, Анисия Иванова
828

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
678
2
 
32
 
! Отговори
Печо преди 6 години
Народа е измислил поговорка като за такива '' Сития на гладния не вярва''.
677
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва вдигане на данъците за бизнеса. 35-45 % данък за бизнесмените - и нека се хвалят колко много печелят и плащат. Сега се радват, че могат да перат пари срещу 10 % комисиона за държавата.
676
6
 
4
 
! Отговори
Я па ти... преди 6 години
До Анонимен 689 Япа ти...Ще заобичаме руснаците.. Че у нас е в пъти по добре да се живее. От къв зор да заобичаме руснаците ? Да не са ни братя?
675
3
 
1
 
! Отговори
Инспектор преди 6 години
До Анонимен 689 Какще заобичаме руснаците като МРЗ там е 270 лв. Ти луд ли си. ?А този бизнесмен не знае че държавните служители от най ниското ниво , там не взимат такива заплати.
674
1
 
21
 
! Отговори
Българче преди 6 години
Не му е верен кантара.Трябва да смени хапчетата слаби му са
673
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали си пие хапчетата редовно.
672
1
 
26
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Зле и положеншето,след като този човек не знае заплатите в Бг.Интересно ми е неговите служители с какви заплати са.
671
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** за какъв се мисли и къде живее,явно в друг свят
670
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът+----------------------Веднага проверка от НАП той на колко си осигурява работниците!!! Или не могат да го закачат, щото е от суджуците
669
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да съм по точна навярно всеки е използвал гишетата за бързо плащане на ток вода топлофикация за глоби към КАТ и др услуги. Там работят за 500 лв нето.
668
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Az kvo da Kaja kato vzimam 400 leva.
667
1
 
28
 
! Отговори
рокфелер преди 6 години
НЕ тя държавата не поставя пречки пред бизнеса само МААААЛКО .Със семейното магазинче за 30 години защо съседите не станаха предприемачи а си мъкнат продуктите от борсата с пасата ?Майката прави счетоводство бащата мъкне децата помагат и накрая сички зимат пак 500 600 лв на човек чисто другото е инвестиция пак в магазинчето ! Колегата от университета с оранжерията 6 работника и двата буса пак така прави струва накрая за сички по 500 600 лв и така до края на света ....
666
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя чичко в кой свет живее най високата заплата в бг е 640лв голям шегажия е чичкото
665
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каквито и хубави клипове да правят с кървавите пари на Фашингтон, няма да ни накарат да ги заобичаме.Напротив, още повече ги мразим и още повече заобичваме руснаците.
664
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.------------В банковата система това е масовата нетна заплата, и то за висшисти със стаж. Е, ако си на отговорна позиция, може да взимаш и 2- 3 хил. лева чисто, ама такива са 1 на 50 души.
663
3
 
33
 
! Отговори
Фидел преди 6 години
Тоя е абсолютен краварски ибрик!!!Да ходи във Видин да ги разправя тия глупости!!!
662
1
 
18
 
! Отговори
теориятабе преди 6 години
Тоя теоретик явно не гледа реалноста а си знае заучено като рокфелер с ябълките.Липсата на хора е точно в ниските заплати, за да си предприемач требва да имаш неква основа приакзаката за прехода нулите я знаеме повечето!!!
661
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев--------------Е как ще има хора, като вие за един месец тежък труд давате само за джобни на работника, да има с какво да ходи на работа, но не и да може да си позволи дом и семейство.От къде да дойдат тези хора? Внесете си от Бангладеш или от Виетнам, ама и онези няма да ви работят за оня що клати гората. В Оргахим нали имаше виетнамци... --питайте ги, и нагли, не си научиха урока, продължават да търсят хора за 700лв бруто за София
660
3
 
30
 
! Отговори
кой не скача е черве преди 6 години
Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.----именно, отиваш, открадваш няколко предприятия, разпродаваш държавата на безценица и вместо престъпник, ставаш уважаван бизнесмен.Американските ни господари се грижат за матряла....да изчезне по-бързо от лицето на земята.Вижте какви гангстери и шофьори са ни сложили да ни управляват - такива като Боко и Цецо в техните държави щяха да са с доживотни присъди
659
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименПропуснал е да каже колко много е дарявал и колко скромно живее.----------------Ахъм, кара ламборджини за половин милион лева, а работниците му взимат по 500 лева на месец.Нали за това скачахте по площадите преди трийсетина години? А , да, и за да имате банани целогодишно, както и правото да теглите бързи кредити и да берете ягоди и портокали на запад.