Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев
15 яну 2018 14:30, Анисия Иванова
828

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
718
1
 
6
 
! Отговори
k1 преди 6 години
Аз съм работил, в тази фирма и имаше архитекти на 600 лв, а в завода му хората с по 400 лв............
717
1
 
7
 
! Отговори
К-9 преди 6 години
Кантара не му е верен.Трябва да смени хапчетата тези му са слаби.
716
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И последно от мен,доста фрустриран съм,въпреки че слава богу в момента съм далече от тази действителност в родината и ще направя всичко възможно да не се връщам в нея. Балзак (от буржоазен произход ) пише "зад всяко голямо богатство стои измама". Факт. И по света е така. С тази разлика,че в белия свят хората с истински и достойни професии си знаят мястото в обществото и могат да поддържат стандарт, които обезпечава спокойствието да правят това за което са призвани.
715
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, като нямате хляб яжте пасти !!!И това се случва отново в Европа, само че 21в.Разбира се, не във Франция ;) Там,едва ли ще има повече такива изказвания. Апропо,нали знаем какво се случва освен това с мениджърите от Air France. Примера е за отношението квалифициран персонал -работодател, всяко друго сравнение между двете компании естествено е не състоятелно.
714
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление, 90% от достойните хора наистина избягаха от българия за да поддържат адекватен стандарт на уменията и труда си.въпросният е добър пример за това, как може да успееш на гърба на чуждия труд.успехът му се дължи на ниските цени на специализиран продукт, за сметка на ниските разходи за него (заплати и осигуровки ). Образование тук няма! И за съжаление, останалите нормални хора в бг, наистина страдат заради тези 10% в покрайнините на Витоша. Селските чорбаджии не са се променили
713
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха, европейци...представям си някои от борда на директорите на читава корпорация дали има същите маниери. За това, наистина трябва читави компании на българския пазар.За да върнат всички селяни обратно там от където са дошли. Ще бъде много по добре за не-успелия българин и апропо много специалисти биха се върнали. И аре много моля не подменяйте смисъла на думата успешен човек. Пример за такъв е професор Минко Балкански -Франция. Проверете!
712
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Европеец 735Скрий се бе нагло човече!
711
17
 
1
 
! Отговори
Европеец преди 6 години
Младежи, Ивайло Пенчев утре като му писне от вас кирливи мрънкачи, безполезни на човечеството, ще си бие шута, и ще отиде навсякъде по света, където поиска. Въпроса е вие какво ще направите? Ще плюете по следващия успял като него и утре ще се силите с 30 годишния си таралясник по софийските пътища? Хубавото поне е че има още 10 - на % читави българи в България, които живеят предимно в покрайнините на Витоша. Приятна вечер!
710
2
 
13
 
! Отговори
На баба ти трътката8 преди 6 години
В болниците в операционните се гърчим сестрите за 550 ! За какви 800 лв ми говориш бе *** преяло ! Какво от това че си преуспял бизнесмен ! Сития гладния не вярва си е много вярна приказка ! Затова не говори глупости живей си живота докато можеш па като идем там горе не питат кой си и колко вземаш
709
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най- лошото е че бизнесмените и работодателите са както този
708
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Илия.Да отиде до български пощи и да си подаде молбата за работа и ще разбере къде има такива заплати.
707
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този му симпатизирах - млад, успешен, амбициозен. Но колкото повече го гледам и слушам се убеждавам, че е един клоун и арогантен тип.
706
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Poznavam hora ot negoviq zavod I kvo nqma I 600 lv zaplata I trugnal da luje
705
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАТОВА ГИ ГЪРМЯТ ТИЯ БИЗНЕСМЕНИ! ХАК ИМ Е!
704
2
 
12
 
! Отговори
rtjpsg преди 6 години
абе *** от летница,кой ти купува скраба бе илиг..ти си пералня-майната ти ***
703
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този бизнесмен що не вземи да си потърси в БГ работа да видим на колко ще го оценят
702
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Твоето богатство да не е от мойте данъци ?
701
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До наблюдател 723"3те качества" се пише граматично правилно 3-те качества. Какво те квалифицира да даваш на други съвети?
700
1
 
12
 
! Отговори
Tъпи преди 6 години
Ние почти бяхме успяли извън БГ ,но през 2010 Бойко призова българите да се завърнат в БГ че се пооправило и има бъдеще .Естествено вярвахме че ще успееме и в БГ ,но за тези 7 години непрекъснато тормоз от дъжавни институции и най скапания НАП пак напуснахме БГ .И сега почваме от нулата и доста съжаляваме че вярвахме че БГ ще се оправи , но с тази политика ,съдебната власт ,данъчните и др не виждам добро бъдеще за инвестиция.Естествено че че цялата 80-90% от инвестцията в БГ е чуждестранна
699
13
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Гледам коментарите и се чудя как може да има толкова много мрънкала. Съгласен съм - човека се изказа малко неподготвен и на едро. Истината обаче е, че няма как на човек, който пише "иЗтина" да очаква добра заплата. Съгласен съм и с това, че минималната заплата е статистика,която никого не грее - и двете страни са недоволни..., а и подстрекава единствено незнанието! Учение, мотивация и резултатност са 3те качества, които трябва да определят заплатата!