Почина вокалистката на The Cranberries в Лондон

Не се съобщава каква е причината за смъртта на Долорес О'Риърдън
Обновена: 16 яну 2018 00:14 | 15 яну 2018 20:24,
66
Почина вокалистката на The Cranberries в Лондон
Снимка: БТА

Долорес О'Риърдън, вокалистката на група The Cranberries, почина внезапно на 46 години в Лондон, съобщиха световните информационни агенции.

Причината за смъртта й не се съобщава.

О'Риърдън беше в Лондон за записи, каза пресаташето на групата Линдзи Холмс, цитирана от Асошиейтед прес.

Група The Cranberries стана световно известна през 90-те години на миналия век с хитове като "Zombie" и "Linger", припомня БТА.

През 1996 г. Долорес О'Риърдън отложи турне на групата си, като посочените мотиви за това бяха изтощение и липса на творческо вдъхновение и разочарование. Тя напусна ирландската банда през 2003 г. и записа два солови албума, преди групата да се събере отново през 2009 г., припомнят Ройтерс и Франс прес.

"Кранберис" е втората най-продавана ирландска банда след Ю Ту. Миналата година тя отмени концерти в Северна Америка и Европа, защото Долорес О'Риърдън страдаше от проблеми с гърба.

По повод кончината на Долорес О'Риърдън президентът на Ирландия Майкъл Хигинс каза, че това е голяма загуба за ирландската музика и описа влиянието на певицата като огромно.

В изявление на семейството на певицата се казва, че то е съсипано от кончината й и моли медиите да запазят правото му на неприкосновен личен живот в тези трудни времена, допълва ДПА.

Малко преди Рождество Христово Долорес О'Риърдън публикува послание в страницата на групата във Фейсбук, в което казваше, че се чувства добре и че е изнесла първия си концерт от месеци насам, припомня Франс прес.

Групата "Кранберис" продаде над 40 милиона албума по света. Последният й албум "Something else" излезе миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари