Чистка в "Пирогов": Кой още чака уволнение?

Главната сестра Таня Николич очаква уволнение
16 яну 2018 10:20,
11

След дисциплинарното уволнение на водача на протестите в "Пирогов" доц. Стоян Сопотенски преди няколко дни, сега и Таня Николич, старша медицинска сестра в болницата, очаква да бъде сполетяна от същата съдба.

Лекари и медицински сестри пък излязоха с отворено писмо до медиите и здравния министър в защита на доц. Сопотенски. Според Таня Николич проблемите в "Пирогов" са същите, а цели екипи и водещи лекари вече са напуснали лечебното заведение.

Още по темата

"Сега в "Пирогов" цари страх, голям страх между колегите, защото това е показност и "Пирогов" не помни такъв директор, с такъв репресивен стил", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR старшата медицинска сестра в болницата Таня Николич.

Тя обясни още, че протестите в "Пирогов" са прекратени, защото е имало подобна молба от Министерството на здравеопазването, а не както директорът Стоян Балтов твърди, защото той се е разбрал със синдикатите. По думите на Николич, след това е започнал "лов на вещици".

"Започна да се искат обяснения. Поискаха обяснения от д-р Сопотенски защо е организиран протеста и ред други. След това той получи заповед за уволнение", обясни Таня Николич в ефира на Bulgaria ON AIR. По думите ѝ в заповедта за уволнение се казва, че протестите били неоснователни.

Според Николич сега и тя ще има същата съдба, защото в петък и тя е предала своите обяснения.

"По време на самите протести хората бяха заплашвани от своите началници, който излезе с лична саморазправа и уволнение", подчерта още Таня Николич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако попаднеш в Пирогов още от входната врата почват да искат пари и така до края. Трудно е да се прецени кой крив кой прав .
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя обясни още, че протестите в "Пирогов" са прекратени, защото е имало подобна молба от Министерството на здравеопазването, а не както директорът Стоян Балтов твърди, защото той се е разбрал със синдикатите. По думите на Николич, след това е започнал "лов на вещици. Директорът не е Стоян Балтов, а Асен Балтов.
8
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Точно такака геЙберисти, пипайте с твърда ръка. На ли си имате миснистерска болница, пука ви за Пирогов.
7
2
 
11
 
! Отговори
Дедо мъди преди 6 години
Герб уволниха или изгониха всички читави доктори в Пирогиов сега там останаха само отчаяни които трябва да доживеят до пенсия!
6
4
 
9
 
! Отговори
това е преди 6 години
Шефа на Пирогов започна да чисти лекари,сестри,санитарки който бяха превърнали болницата в място за печалба и изнудваха болните и се започна голям вой,от мафията с белите престилки....
5
1
 
10
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
Не ми обяснявай точно на МЕН! Правя го на въпрос, защото в подзаглавието е написано главната, а после в материала старша! Преди да пишат да се информират! А що се отнася за редовната смяна, е, имаш много здраве! Беше. Поради недостиг в много отделения старшите сестри въртят смени, като стой та гледай. Даже и нощни!
4
1
 
14
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Не се учудвайте в Пирогов ще се лее кръв и всички непослушници ще си отидат, макар че са добри лекари. Добри но непослушни и мътят водата на ръководството и на здравната каса . Това се казва репресия и при Тодор Живков никой не е смеел да вдигне ръка на лекар, камо ли да го уволни. Това сега се казва ДЕМОКРАЦИЯ И ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА .
3
1
 
7
 
! Отговори
13 преди 6 години
ДО ХМ - коментар 1!ГЛАВНАТА МЕДИЦИНСКА сестра е - Е НА ЦЯЛАТА БОЛНИЦА, старша медицинска сестра има по 1 - във всяко отделение, тя е на редовна смяна всеки работен ден, изготвя графици, лекарствени табели, отговаря за организацията на работата на сестрите, на нея са подчинени и санитарите в отделенията.
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изгонване ги грози всички които клатят стабилността на суджука. Трябва да не виждат кражбите, далаверите и заобикалящата ги мърлящина. В пирогов болшинството от виреещите са много добри кавалджии.
1
2
 
9
 
! Отговори
Хм, преди 6 години
та значи между главна и старша сестра има разлика!