Лекарско негодувание: Съсловие с 24-часов работен ден

Преглеждат по 50-60 болни, нямат почивки и компенсации
Обновена: 17 яну 2018 08:58 | 17 яну 2018 08:50,
18

Кой лекар преглежда пациенти в 20:30, освен в Спешната помощ? 17 години едно цяло съсловие със закон му е вменено да преглежда 24 часа в денонощието. Така коментира в "България сутрин" случаят на арестуван лекар в столичен квартал, защото работил в нетрезво състояние председателят на Дружеството на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов.

"Този медик представлява 50 други лекари, които замества нощно време, за да могат да се наспят. На другия ден да се върнат на работа, да прегледат 50-60 болни от грип пациенти и след това да се прибере вкъщи "като парцал", продължи мнението си по казуса лекарят.

Още по темата

Д-р Миндов бе категоричен, че работата под влиянието на алкохол е недопустимо, но изначалният проблем е другаде.

"Неотложен случай не съществува в практиката. Но съответният лекар дори не може да окаже спешна помощ, ако се наложи, той няма необходимото оборудване, не е обучен", обясни специалистът, като подчерта, че 24-часовите дежурства са вменени на лекарите, но без да получават отпуска или почивка за тях.

Гостът на Bulgaria ON AIR коментира също и промените от 2018 г., които налагат лекари и стоматолози да отчитат касовите си бележки, издавани за потребителската такса на пенсионерите.

"Проблемът е административен. Целта е да не се отчитат и да не се изплащат сумите. Ние ще лекуваме ли, ще администрираме ли", попита лекарят.

И заключи: "Ако държавата иска да има лекари, нека ги остави да правят медицина. Цялата административна дейност да се изнесе на някой друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
ЛИКВИДАЦИЯ НА МНЗ преди 6 години
Сега провеждат ЗАРАЗЯВАНЕ НА МИЛИОНИ С СЪС СПИН ГРИП облъчватели и НАРОЧНО ВНЕСЕНИ Вече ЩАМОВЕ..Заради острия ЕМС и СПИН активаторите в телефони,лични и банкови карти риска е ОГРОМЕН
15
0
 
2
 
! Отговори
Бялат а мафия преди 6 години
БЕлите мафиоти от мед мафията отравят НАГЛО МИЛИОНИ ГРАЖДАНИ Вкл с хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода.ПО магазините вместо ЛЕЧЕБНА ПИТАТЕЛНА БИРА Само НАРОчно Отровни течности боядисани..ХЛЯБА Отровен вкл с NaCLO от водата//НЯмА Неотровени БЪлгари..АМАН От НАГЛО ПРЕСТЪПНИ МИНИСТЕРСТВА И ВЕДОМСТВА.Тровят милиони за д а печелят КОрупционни милиарди от продажба на лекарства
14
1
 
4
 
! Отговори
един преди 6 години
До Дедовото, започни не с бутафорното здравеопазване ,а с бутафорното осигуряване на родителя ти ,който е пенсионер и от 1999 от миналия век ,най вероятно не е внесъл нито лев здравно осигуряване ,за да иска нещо ,проблема е при вас ,а не в здравеопазването ,защото и държавата не внася за вас и за още 4 милиона нищо , а иска болниците да са като американска луксозна клиника на супер ниво ,е ,това става с пари ,а не с комунизъм и лицемерие ,като почнете да плащате реални осигуровки ,ще стане .
13
0
 
3
 
! Отговори
един преди 6 години
До Анонимен на тази цена и всеки да се прегледа веднага и 20 часа са много ,пробвай да се прегледаш за 1 лев или 3 лв някъде по света ,или безплатно вечер и през нощта и обясни ,че си инвалид и трябва да те преглеждат безплатно ,да видиш кога ще стане и къде , плащаш си чинно и то най малко 100 евра и те преглеждат веднага ,на тази работа ще се сложи край ,за да почнете да виждате самите лекари ,а не роби пред вас .
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите работят 20-тина часа седмично.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите работят само 4 часа дневно. Или работят на 2 места и за две заплати за общо 7-8 часа дневно или по-малко.
10
1
 
10
 
! Отговори
чарли преди 6 години
Да се открият още частни болници,нищо че няма лекари и сестри.
9
9
 
4
 
! Отговори
ЛекеР преди 6 години
То едни лекари
8
0
 
19
 
! Отговори
Дедовото преди 6 години
Наложи ми се да посещавам последните три-четири месеца болница,поради болен родител.Още с влизането човек вижда ,че всички онези лозунги на всяко правителство за реформи вече трето десетилетие са пълна бутафория.Хигиената е нулева.Тоалетните са меко казано отвратителни.Чаршафи,одеяла и завивки с надпис на министерството от времето на Живков и дупка до дупка.Значи ако съм управляваща партия,кмет или управител на болница чесно да ви кажа няма да се покажа пред хората докато това не се промени.
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PO-DOBRE KACESTVENI LEKARI OT PAKISTAN,OTKOLKOTO NEKADARNITE DOFTORI OT BULGARIA.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавната работа - скапана работа! Накрая хем лекарите са смляни от работа, хем пациентите умират от техни грешки. Където държавата се погрижила да "регулира" там нещата са изсъхнали тотално.
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко нали му трябват овчари. Закакво са му лекари? Социализма свърши и скоро като започнат по подобие на Обединеното Кралство и Франция да се назначават *** от майната си и да се чака със седмици за да видиш лекар и ще разберете за какво става дума. И лекарите ще бъдат тесни специалисти - днес си дошъл за инфаркт, а камъните в бъбреците ще ти пусне личния лекар направление за след 6 месеца, ако няма много чакащи.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А касови бележки за потребителска такса? Кога?
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NA KOITO NE MU HARESVA DA NAPUSKA,DARGAVATA IMA NUGDA OT SHOFIORI,STROITELI.....I DR.TA NIMA SI SE VENCAL ZA DOKTORSKATA PROFESIA.
2
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спрете работа само за 5 (пет) дни, да видим какво ще правят тогава алчните и вечно недоволни пациенти!Свикнали са да КРАДАТ от СВЕЩЕНИЯ ВИ ТРУД - ОЩЕ ОТ ПРОКЛЕТИЯ КОМУНИЗЪМ - та и досега!
1
9
 
21
 
! Отговори
Да де, преди 6 години
само че не правят медицина, а правят пари!