Пред хората - любящо семейство, вкъщи - 13 деца в плен

Калифорнийската двойка била набожна, децата не ходели на училище
17 яну 2018 21:28, Василия Пейчева
13
Пред хората - любящо семейство, вкъщи - 13 деца в плен
Снимка: БТА

Калифорнийската двойка, обвинена, че е държала оковани и недохранени 13-те си деца, се опитвала да се представи като най-обикновено любящо семейство, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

Родителите говорели с топлина за децата си и качвали в социалните мрежи снимки, на които децата позират усмихнати с Мики Маус в Дисниленд в Калифорния. На една от снимките дори се вижда как родителите - 57-годишният инженер Дейвид Търпин и неговата 49-годишна съпруга Луиз - подновяват брачните си обети в Лас Вегас, усмихнати и разменящи целувки.

Всички тези снимки на едно щастливо семейство изобщо не са предвещавали ужасите, на които полицията се натъкна в къщата им в окръг Ривърсайт източно от Лос Анджелис, споделят представители на властите и роднини на семейството.

"Мислехме, че Луиз живее съвършен живот", разказва сестрата й Тереза Робинет пред телевизия Ен Би Си.

Утре Дейвид и Луиз Търпин ще се явят пред съдия, който ще им предяви 9 обвинения за мъчение и 10 обвинения за излагане на риск на живота на деца. Децата на семейство Търпин са на възраст от 2 до 29 години.

Полицията нахлу в дома им в град Перис в неделя, след като 17-годишната им дъщеря е успяла да избяга през прозорец и да подаде сигнал на телефон 911. Когато полицаите я видели, момичето било толкова слабо и недохранено, че те си помислили, че е само на 10 години.

При претърсването на къщата полицаите открили някои от децата приковани към леглата. Луиз Търпин била много изненадана, че полицията е дошла в дома им, разказва капитан Грег Фелоуз от шерифството на окръг Ривърсайд.

В миналото срещу семейството не са подавани никакви сигнали за тормоз на деца. Родителите на Дейвид - Джеймс и Бети Търпин от Западна Вирджиния разказват пред Ей Би Си Нюз, че синът им е компютърен инженер, дипломирал се в Технологичния институт във Вирджиния. Те казват, че семейството било силно набожно, децата учели у дома си, а не ходели на училище и родителите ги карали да научават наизуст дълги пасажи от Библията.

На адреса, на който били открити децата, било регистрирано частно училище, наречено "Пясъчен замък", а Дейвид Търпин бил регистриран като негов директор.

Дейвид Търпин е работил в компанията Локхийд Мартин, която изпълнява поръчки в областта на отбраната. Търпин напуснал компанията през 2010 г. През 2011 г. работел като инженер в Нортроп Гръман, технологична компания, специализирана в областта на отбраната и на въздухоплаването. Там получавал годишна заплата от 140 000 долара, разказва адвокатът Иван Трейхън, представлявал семейство Търпин по време на процедура за обявяване на фалит през същата тази година.

Документите за фалита показват, че Луиз е домакиня и посочват, че дълговете на семейството възлизат на над 240 000 долара. Адвокатът Трейхън казва, че семейството е говорело с топло чувство за децата си, че родителите вършели много неща заедно с тях.

Но съседи все пак забелязали нещо нередно. Те казват, че семейството избягвало да общува с другите в квартала и че къщата им била в лошо състояние.

Една от съседките си спомня, че една вечер в 21 ч., докато разхождала кучето си, видяла четири от децата на Търпин да поставят изкуствена трева в двора пред къщата, осветени от мощен прожектор, като тези в телевизията. Майка им ги наблюдавала. А когато съседката ги поздравила, никой не й отговорил.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само на пръв поглед от 5 до 10 ! За отскок .
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да изчаме разследването
5
1
 
4
 
! Отговори
НЕбългарин преди 1 година
Партизанке, защо не те виждаме да одговаряш по същия начин на коментарите, които смесват религията с престъпления когато става въпрос за Ахмет или Хасан
4
7
 
9
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Натрапват ни американските ценности от всякъде. И ние слушаме с умиление, мигаме на парцали и поемаме всичко чуждо като манна небесна. И когато някой гръмне шест човека и се дамоубие се чудим защо стана така. Ами станахме откачалки като братята американци, затова.
3
3
 
16
 
! Отговори
Партизанката преди 1 година
Какво общо има религията? Защо всички обвинявате религията? Ако не беше тя, друг щеше да е поводът. Аз също съм религиозна. Проблемът не е в това, а в генетиката на тези ***, които са тъпи, агресивни, ненормални, и които са поробени от два века от юдеите-банкери. Православието кого е репресирало?
2
9
 
8
 
! Отговори
Партизанката преди 1 година
Какво друго може да се очаква от Сащ? При тях това е ежедневие, хоби... Можем ли да искаме нещо по-различно от една нация, представляваща сбирщина от англосаксонски каторжници, т.нар. white trash, черни маймуни, мошенници и дегенерати от всяка раса и народност. Една нация от ***, психари, крадци,фанатици, ограбила земя от законния й притежател, една нация без ценности, без традиции, която си е внушила, че е неповторима, и граби другите - нищо, че са първи по болести, престъпност, безработица.
1
5
 
11
 
! Отговори
НЕбългарин преди 1 година
Културни ценности на мирната религия