Русия доставя зенитни системи С-400 на Китай

КНР е първият чужд купувач на тези системи, вторият е Турция
18 яну 2018 11:45, Елка Василева
115
Русия доставя зенитни системи С-400 на Китай
Снимка: архив, Reuters

Русия започна доставките на зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" за Китай, регламентирани с договор от 2014 г. и първият полкови комплект вече е изпратен на клиента. Това съобщи за ТАСС източник от системата за военнотехническо сътрудничество на Русия.

Комплектът включва команден пункт, радиолокационна станция, енергийно и спомагателно оборудване, резервни части и др.

Китай бе първият чуждестранен купувач на тези руски системи; втори стана Турция, припомня ТАСС.

Договорът, подписан с Китай, не предвижда Пекин да получи нито технологии за производството на подобни системи, нито лиценз да ги произвежда, уточни източникът.

Миналата година Русия организира за група китайски военни обучение по експлоатация на С-400, допълни той.

Руската федерална служба за военнотехническо сътрудничество не коментира информацията, добавя ТАСС.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
8
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 72,Ама Боби, това, че много политици са корумпирани и властват благодарение на престъпления, не е извинение за престъпленията на Путин.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиЕвала Боби,пич си.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Израел ли? С женската армия ли? Ами Израел във всеки момент е с вдигнати крака! :)
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitУпорит си де ,нямаш равен.
68
2
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 69,Какъв приятел съм ти аз? Та ние дори не се познаваме! Това е характерно за умногъзият учиндолски прАфесорчик, да нарича хора които не познава:"запознах ви с моя голям приятел...".По-полека не съм Ви детският другар с който да си играете на фишеци!
67
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 70Всеки без изключение ПОЛИТИК добрал се до висшия ешелон на ВЛАСТТА Е УБИЕЦ - ТОВА Е ФАКТАко щеш шефа на карибски остров с 500 жители поеме ли властта става потенциален УБИЕЦ - Статистически ФактЕто ти пример:Шефе Пожария автомобил скоро ще умре трябва замяна!Сега ще купим Генетратор за да има ток за туристите а след това е Пожарната!Връхлита Ураган и загиват хора заради липса на техника Пожарния автомобил е мъртъв разбира се в най-отговорния и най-неприятен момент.
66
0
 
1
 
! Отговори
??? преди 6 години
тоя женчо отдолу за какво се обяснява?
65
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68 (Боби),Аз никъде не съм казал, че подкрепям САЩ! За вас русофилите е характерно, че винаги измествате темата когато ви е неудобна. Разбирам, че всеки има право на избор, но истината е една. Колкото до да се самонавивате на мен ми минава през шмайзера. Остава за вас.
64
0
 
7
 
! Отговори
доказан факт! преди 6 години
До Hafen die Wahrheit"Всеки изглежда умен докато не си отвори устата."Приятел ти си в top 50 класацията за хуманоиди способни да живеят с отрицателен IQ!Направо си възхитителен!
63
2
 
3
 
! Отговори
хам хум преди 6 години
До Боби И Американците и Руснаците са за *** .Само войни и смърт донесоха последните 100г.Сега по техния път е поел и Китай ,а не отклоно го следват Иран и ТурцияТази новинка е от преди 1минутка Турски и гръцки военни кораби се сблъскаха в Егейско море след предупредителен контакт
62
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Hafen die WahrheitКОЛКО ДИРЕКТНИ И СЪПЪТСТВАЩИ ЖЕРТВИ ИМА ОКОЛО ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ САЩ ВОЕННИ ОПЕРАЦИИ И ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ ЦВЕТНИ И КАВИТО ТАМ СЕ СЕТИШ РЕВОЛЮЦИИ?ОПРЕДЕЛЕНО СА МИЛИОНИ, БЕЖАНЦИТЕ СА МИЛИОНИ, "МИГРАНТИТЕ" В ЕВРОПА СТАНАХА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПЕН ФАКТОР МИНАЛАТА ГОДИНА ПРИМЕРНОТАКА КОЙ ПИТАМ АЗ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТЕРОРИСТ В СВЕТА?
61
1
 
4
 
! Отговори
DONT FEED TROLS преди 6 години
Зелените ко стаа бе ?все по жалко ви е писмото!?да не секнаха субсиидиите? или пак руската пропаганда ви е винована ? :):)
60
11
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 58 (Боби),Без обиди! Всичко това е според Вас, дарагой! Това, че Путин е не просто голям, а най-големият терорист е доказан факт! А във поста си изказвате просто лично мнение без пряко Путин да ви го е казал."die 50 reichsten menschen der welt"-Made My Day - в тубата!
59
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До хам хум 62Частично си правКогато се появява 3 поколение С-300 - тоест приемника на сигнала на радара е в ракетата се появи реална възможност да се прехващат въпросните Крилати ракети(Дроновете определено са нещо ново и само Панцир ги лови)Ракетата която има на средни и големи височини обсег 150-200км едвам на свръхмалка височина има обсег 50За това разработиха оптимизирани за малка височина ракети с ИЧ ГСН за С-400 за ловене на Крилати ракети последните се загравят/светят в ИЧ диапазона
58
11
 
3
 
! Отговори
хам хум преди 6 години
До АнонименЦ-300 -400 са за средно или високо летящи цели мой човек .Самолети,космически цели ит..,но не и дронове и ракети томахоук или теб подобни .Шанса да ги прихванат и свалят е почти нулев. 10 дрона могат да изтърбушат цяла база с в 400.След това ще дойдат и самолетите при липсата на Ц400 ,а не преди това :)панимаеш
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До С400Ама къде бе.Те тез израелци като някакви комикс герои бе.Всеки ден ги правят за смях.Стига ме разсмивай.
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitТази класация ти ли е създаде.С нея Може да кандидатстваш за Нобелов лауриат.
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен35 ти,то ако така се унищожаваха тези комплекси нямаше да се купуват.Държавите Щяха да си купуват Лего,да си наемат терористи да сглобяват .Не се доверявай много какво ти показват.Те едни смешници летяха с невидими самолети,а се га пред музеят в Белград има надпис ИЗВиНЕТЕ ЧЕ НЕ ВИ ВИДЯХМЕ.А ти ако знаеш къде се продават такивва сглобяеми дрънкулки,Дай някаква оферта.
54
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Hafen die WahrheitСмешник - ВСЕКИ РУСзКИ ПРЕЗИДЕНТ И ПРЕМИЕР ИМА ПОЖИЗНЕНА ОХРНА ОТ ФСБ - с други думи е заложник на следващия застъпил на постаТака че дори и да има милиарди не може да ги харчи Според мен ЛЕГАЛНО няма почти нищо а НЕЛЕГАЛНИТЕ му пари ще ги ползва в сегшната избирателна кампания и след това не могат да се проследятосвен това 70 милиарда $ са 4,2 Трилиона Рубли е те толкова голяма дупка в бюджетите щеше да се види веднагаВземете един Калкулатор и направете сметки а !!!
53
0
 
0
 
! Отговори
4955 преди 6 години
До Hafen die Wahrheit #43ама ядеш кюфтата , нали ?