Момче с брадва нападна ученици в клас в Улан Уде, Русия

Седем са пострадали, две момичета са в тежко състояние
19 яну 2018 11:07, Елка Василева
36
Момче с брадва нападна ученици в клас в Улан Уде, Русия
Снимка: БТА

Ученик нападна с брадва седмокласници в училище в град Улан Уде в руската република Бурятия в Сибир. Преди това момчето хвърлило бутилка със запалителна течност. В  кабинета избухнал пожар, съобщи РИА Новости.

Пострадали са седем души, сред които и самият нападател, който се опитал да се самоубие. Две момичета са в тежко състояние.

Според информацията на ТАСС момчето е нахлуло с брадва в училището. По данни на прокуратурата то влязло в стаята, подпалило парцал и го хвърлило към учителя, след което започнало да размахва брадвата. Момчето имало у себе си и нож.

По официални данни момчето е действало само. Някои очевидци обаче твърдят, че нападателите са били двама.

Един от учениците разказа пред РИА Новости, че в училището не е имало охрана. По думите му на входа учениците не ги проверяват, както и външните посетители.

Друг ученик разказа, че нападателите са били от 9-и клас. Те хвърлили коктейл „Молотов“, повалили едно момиче на пода и започнали да го бият по главата. По думите им нападателите са били двама, от същото училище.

Сградата на училището е отцепена от военните, на мястото работят правоохранителните органи, пожарникари, медици.

Случаят се разследва от Следствения комитет на Руската федерация. Образувано е наказателно дело за опит за убийство и небрежност по служба. Правна оценка ще получат и действията на ведомствата, отговорни за сигурността в училището, подчерта Петренко.

Нападателят  е задържан, той е в болница, тъй като е направил опит за самоубийство.

Кварталът Сосновий Бор, в който се намира училището, до 2011 г. беше в списъка на закритите за посещения селища на Въоръжените сили на Русия. На територията му има военна болница, поликлиника, спортен комплекс, средно училище и две детски градини. Населението му е над 8 000 души.
 
Това е второто нападение, извършено в руско училище тази седмица, припомня Франс прес. В понеделник двама юноши атакуваха с ножове ученици в уралския град Перм. Пострадаха общо 15 души.

Случаят от понеделник разпали отново дискусиите за сигурността в руските учебни заведения - твърде чувствителна тема в страната след кризата в училището в кавказкото селище Беслан, където прочеченски командоси взеха заложници през 2004 г., отбелязва Франс прес. Тогава загинаха 331 души, включително 186 деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
големите моралисти преди 5 години
Нито съм за ес-натовски ценности,нито съм за Великоруския Шовинизъм.Но-"цъфнали и вързали",православни Гундяевци и болгаро-наплюватели виновни ни изкарваха и за това,що е верно и за това,що не е,за всичко.А сега що не погледнат себе си в огледалото,преди да плюят по нас?
30
2
 
2
 
! Отговори
Пропаганда! преди 6 години
А дечицата в САЩ не се нападат, а се избиват на дузини.
29
0
 
2
 
! Отговори
Дингила преди 6 години
Да дойде и отряд " Вимпел". Казах !
28
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама там и училище ли има?
27
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До Анонимен 27Предполагам първо с самолет до Москва и оттам за Улан Уде? Какво им е отнюшението към българите?
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бурятия е много красива, но отровата на исляма е проникнала и там.
25
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
До Анонимен 25И на мен мечтата ми е да отида да видя езерото Байкал. Имаш ли блог за пътеписи?
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗозоРепублика Бурятия е едно от най-красивите места на света. Там е Байкал! Хората са много добри, може би, защото са будисти, и то ламаисти. Имам честта да се познавам с Главния Лама на Бурятия, Матвей Чойбонов и той да ме благослови! Носител на Ордена на Русия, на Големия Малтейски кръст и още много. Духовник, писател и лечител!Улан-Уде е чист съвременен град и има завод за хеликоптери, които се продават по цял свят.А ти какво си представяше? Че са руини като Детройт?
23
1
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Ако е руската статистика - цитират кой, кога, къде, защо,...-------------Руската Уикипедия.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сделано в СССРПак лъжеш, винаги лъжеш! Досега не си барнал рускиня, затова съчиняваш! Между другото - популярна заблуда на нашенските ***! Рускинята е доминаторът в секса, тя избира, тя работи, тя е активната страна! Който не знае това, може да скимти с разбита муцуна! Въобще не са меркантилни, като братовчедките им от слънчевата страна. Когато им допаднеш, могат и стихове да ти издекламират! Кукли са!
21
0
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 18 (Берлин),Знам, това го обяснявах за n-ти път, че така съм решил. Все пак благодаря за забележката!
20
1
 
0
 
! Отговори
Откога чакаме! преди 6 години
Малии откога нашите зелени тролчета чакат такава новина!!Толкова са изненадани от случилото се че още не знаят какво да напишат!
19
0
 
3
 
! Отговори
Доматиту С колците! преди 6 години
До БерлинТц, това е твоята статистика ала западен стил - "от източник който иска да остане анонимен".Ако е руската статистика - цитират кой, кога, къде, защо,...
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а в това време баща разстреля учител и няколко съученика във Флорида
17
2
 
0
 
! Отговори
Берлин до Hafen преди 6 години
Hafen die Wahrheit е безсмислица. Може би имаш предвид Hafen der Wahrheit?!
16
9
 
5
 
! Отговори
111 преди 6 години
До 13Не пиши на изуст бе ,неук ***.В Русия стават два пъти повече убийства на година ,от колкото в САЩ.
15
6
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
И кой е казвал че такива неща не стават в Русия!!!! Просто в любимия ти ФАЩ убийствата са наистина повече---------------------------------------------------Ето я руската статистика по въпроса:Убийства за година, на 100 000 души:Русия - 9,2САЩ - 4,6Повтарям: Това е РУСКАТА статистика.
14
7
 
4
 
! Отговори
Сделано в СССР преди 6 години
Русия е голяма държава но не става за живеене.За една седмица мога да отскоча до Русия заради хубавите жени.Черпиш красива девойка с водка и проблеми нямаш.Лесна жертва е рускинята.
13
5
 
2
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
В знак на доброто военно обучение на деца, очаквам следващият път някой маладец да покаже добрите си умения по стрелба с калашник!
12
7
 
8
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
И кой е казвал че такива неща не стават в Русия!!!! Просто в любимия ти ФАЩ убийствата са наистина повече тъй като *** и пульо там е въоръжен....