Руски експерти: Епохата на Владимир Путин ще продължи!

Те обаче предричат засилване на репресиите в Русия
Обновена: 19 яну 2018 11:47 | 19 яну 2018 09:50,
115
Руски експерти: Епохата на Владимир Путин ще продължи!
Снимка: Reuters

Изолационизъм, засилване на репресиите, продължение на сегашната "епоха на Путин" - ето какво очаква Русия след президентските избори през март. Така смятат експерти, участвали в приключилия вчера в Москва Гайдарски форум на социално-икономически теми, пише "Ведомости".

Аналитиците не очакват тази година мащабни промени в Руската федерация. Според тях най-вероятно започва година на подготовка за промени, например за приемане на нова конституция или "разработване на нови правила, които ще позволят на днешния държавен глава да остане на кормилото възможно най-дълго".

През това време Русия ще се развива според очерталите се вече тенденции - изолационизъм, засилване на "избирателните репресии", нагнетяване на информационен фон, прогнозира вчера на дискусия в рамките на форума политологът Владимир Гелман.

Според наблюдателя Николай Петров, за да избегне държавният глава имиджа на оттеглящ се лидер, Кремъл трябва да стартира нов сериозен процес - "прехвърляне на властта от президента Путин към вожда Путин".

Междувременно страната все тъй "малко по малко ще деградира", уточнява експертът Дмитрий Орешкин.

По думите на анализатора Дмитрий Орлов, неучаствал в дискусията, Путин ще запази влиянието си върху руската политика и след евентуалния си нов мандат, който ще изтече през 2024 г. Руският лидер обаче няма интерес да го прави чрез промени в конституцията или кардинални реформи в държавното управление. Всички опасения в тази връзка "спадат по-скоро към фобиите, а не към рационалните прогнози", добавя Орлов.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
15
 
8
 
! Отговори
нищо ново преди 6 години
Епохата Путин ще завърши със сгромолясване и трясък както завърши и епохата на комунизма за който учехме че ще е вечен.
80
13
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
Мда и затова русия няма да продължи. Опоскали са я до кокал дрогарете на ***.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анализирай това преди 6 години
До Бож."Излезе интересна новина.."---Защо извратения ти мозък открива интересното в такива новини?
78
7
 
18
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Е какво, като няколко анализатори спонсорирани от запад предричат мрачно бъдеще за Русия... Точно за такива песимистични " прогнози" им се плаща.
77
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някакви плещят за юани и рубли, ами влезте в китайските сайтове и вижте в каква валута искат да им се плаща. Търсих и гледах някъде да платя с рубли, е няма...
76
10
 
4
 
! Отговори
До 75 Александра преди 6 години
Ха-ха, права си, изглежда все едно е много пиян и не може да задържи чашата за "столчето"! :)))
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя и "епохата" на Брежнев продължи дълго. Между другото сме в епохата на интернет и високите технологии...
74
10
 
5
 
! Отговори
Апо преди 6 години
Добре че ни казахте , защото ние въобще не допускахме нещо подобно да е възможно , още по-малко това да се отнася до Руски диктатор-сатрап.
73
8
 
5
 
! Отговори
Александра преди 6 години
Следващият път, когато пие шампанско, да се эамисли как държи чашата, а не да иэглежда като паднал от Луната!!! Понякога, теэи дребни детайли са иэраэ на лош вкус и непохватност!!!
72
7
 
4
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 6 години
Шшшшшш дедо с голЯмите букви, мислиш ли, че като си заспал на Caps Lock-а си по -убедителен в глупостите си ? Айде събирай матрьошките и бегом при любимия ти вожд. България е европейска държава и принадлежи към ЕО.П.п.Ако на теб ти харесва там, никой не те спира, вземи и портрета на Сталин и Ленин от бюрото
71
12
 
6
 
! Отговори
xy преди 6 години
Много е забавен телешкия възторг на руските *** към путин.Велик та велик.Аз пък гледам статистиките-във великата путинска Русия средната пенсия е 150 $, а минималната заплата 160$, докато в ужасното бедната според тях България е точно два пъти повече, при това у нас цените са доста по-ниски.Ясно е, че сравнение с богатите западни държави не може да се прави, онези са светлинни години напред.И всичко това на фона на все по-свирепа диктатура и тотално отрязване на човешките права на руснаци
70
7
 
11
 
! Отговори
чери преди 6 години
До Бож.СИГУРНО ТЕБ ТЕ Е ХАЛОСАЛ С БРАДВАТА ЗА ДА ПИШЕШ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ. СОРО.СОИД.
69
8
 
4
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
"Руски деветокласник нападна с брадва и "Мо-ло-то-в" съучениците си,рани седем"
68
8
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 6 години
Излезе интересна новина: руски деветокласник нападна с брадва и "***" съучениците си!
67
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин е велик, намери тънката струна с която омайва руснаците и ще е пожизнено президент колкото да Ви тъжно хахоли , и други той прекара мост до Крим ако иска ще Вземе и Донбас...
66
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА 18 ЯНУАРИ СЕ СЛУЧИ НЕЩО МНОГО ЗНАМЕНАТЕЛ;НО КОЕТО ОТТУК НАТАТЪК ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ЩЕ ВЛИЯЕ НА СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА. РАЗБИРА СЕ ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ ТОЗИ САЙТ И ОСТАНАЛИТЕ НИ МЕДИИ КОНТРОЛИРАНИ ОТ СОРОС И АМЕРИКА(ЗА) БЪЛГАРИЯ НЕ ПОСМЯХА ДА ОТРАЗЯТ ТАЗИ НОВИНА Е, ;В КИТАЙ ЗАПОЧНА ДА РАБОТИ ШАНХАЙСКАТА ПЕТРОЛНА БОРСА НА КОЯТО ПЕТРОЛА ЩЕ СЕ ТЪРГУВА НЕ В ДОЛАРИ,А САМО В ЮАНИ .РУСИЯ ,ИРАН ВЕНЕЦУЕЛА И КАЗАХСТАН ВЕЧЕ ОБЯВИХА,ЧЕ СА ГОТОВИ ДА СИ ПРОДАВАТ ПЕТРОЛА В ЮАНИ
65
10
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Въпроса е каква ще бъде Русия след епохата Путин.На него не му остава много а наследници с неговата харизма не виждам
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гайдарският форум е сборище на петоколонници и шестоколонници.Те са маргинали и нямат шанс. Но рибата избиха комунистите. Те издигнаха председателя на совхоз им. Ленина, бизнесмена, милиардера със сметки в европейски банки, подкрепяния от пиндостанския посланик в Москва, когото назначиха за избраник на народа. Павел Грудинин трябва да отмъкне гласове, предназначени за Путин.
63
7
 
9
 
! Отговори
До 57 преди 6 години
Хахаха на кво лепило си бе брат? Това, че не искам да живея в Русия, как ми пречи да знам какво се случва там? Точно защото знам, не искам да живея там.Ти явно си някакъв отшелник и не познаваш никой, но за разлика от теб аз имам достатъчно познати от смесени бракове, че и руснаци, дошли да живеят тук, така че много добре знам за какво иде реч от първо лице.
62
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех бедний бедний Странджа защо не умря при Гредетина?