За името на Македония: Сега е прекрасна възможност!

Новата власт в Скопие иска добри отношения с Гърция
19 яну 2018 20:08,
23

В момента има прекрасна възможност спорът за името на Македония да бъде разрешен с оглед на желанието на Брюксел и Вашингтон за интеграция на Западните Балкани.

Това каза доц. Йоргос Христидис от Университет "Македония" в Солун пред Николай Кръстев в "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

Политическите промени, които настъпиха в Скопие през миналата година бяха приветствани в Гърция, тъй като предходното управление докара двустранните отношения до незавидно състояние. Новото правителство на Зоран Заев има желание да подобри отношенията си със съседите си, в това число и Гърция, каза още доцентът.

"Това води до оптимизъм, че спорът за името на Бившата югославска република Македония, който е на дневен ред вече много години, ще бъде разрешен", каза още гостът в студиото.

Още по темата четете в bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
ПАзете се преди 6 години
Активирани черни масови убиици може да видите срещу Расмунсен и ДЯнков.Черния убиец до Расмунсен ползва тялото на обсебения обемно и подпали големи региони от Южното средиземно морие до Сирия вкл.Вижте филм за подводницата КУрск.Снимана е жената на капитана при пипане на метална част на подводницата кораба потръпва.. черен проникващ масов убиец го декодира и намаркирва проклятие.
20
2
 
0
 
! Отговори
ПАзете Балканите преди 6 години
Проучване на похода на КАлоян към СОлун подава че там са оцелявали древни фамилии от тн пред царски времена.Мъртвите там са организирали отбрана срещу калоян и водените от него войски..Голяма грешка на Самуил е че проникнал към Пелопонес с войска.подават от прилеп при прочуване на региона.Подобна допуска и Хитлер .С войските обратно проникват черни масови убиици..Следват големи страшни трагедии..
19
0
 
0
 
! Отговори
Кротко без проблеми преди 6 години
НА Северна Гърция до преди години от Атина им викаха Българи..Така псуваха и футболистите от Солун по време на мачове..НЕка има Име Македония..В македония македонци викат само на БЪл
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази изкуствено създадена държава може да се нарича всякак но не и Македония.Защото Македония е географска област и е свързана с България и Гърция.
17
1
 
1
 
! Отговори
Херодот преди 6 години
Македония, както и името и ще останат завинаги като част от културно-историческото наследство на България, защото това са тракийски племена и земи, а ние българите сме траки. Точка. Никакви домогвания на жълто-черната семитска арабофиникийска *** довлякла се тук от майната си и нарекла се гърци. Филип Македонски - тракийски цар основал Пловдив.
16
0
 
0
 
! Отговори
Сватбарин преди 6 години
Е значи Гърция ще купува риза на Р. Македония. Като се замислиш, няма как да стане. Ще има нов сериал като Дързост и Красота.
15
0
 
8
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
М даа , гърците след като видяха , че се подписа договора м/у България и Македония и започна реално сближаване , а като капак и историята с църквата майка , сега ще правят въртели до откат с името . Гърците нямат никаква сметка от Македония в НАТО и ЕС преди Сърбия . Единствено , ако американците ги притиснат много сериозно , може да кандисат , иначе ще има византийски номера до безкрай !
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дневният ред на Българияизисква смяна на тиквошопаузурпирал властта .
13
1
 
3
 
! Отговори
А НАЙ -ДОБРЕ Е преди 6 години
А НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЕ КАЗВА БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов трябваше да изчака докато се разберат за името а сега македонският език ще се окаже че не е македонски а новомакедонски или бивш югославски македонски.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук търг ли се разиграва.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дядо лека му пръст беше роден във Вардарска Македония, а аз във Пиринска.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вардарска Македония звучи обещаващо...
8
5
 
2
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Македония е най древната държава в Европа...МАЙ! хахахаха...
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Югогърция или Югомакедония е приемливо и за Сърбия и за Гърция и за македонските етници.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,ти пък сега,Дай да хапнем и пийнем.И утре е ден.
5
1
 
12
 
! Отговори
българина преди 6 години
Западна България или нова България е най точното
4
3
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Нека се казва Западна България и всичко е точно.
3
2
 
6
 
! Отговори
Една свежа идея: преди 6 години
Република Централни Балкани!
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
a BG да се прекръсти в Тикволандия