Оймякон – най-студеното село в света

Тернометърът буквално се пръснал, след като живакът паднал до -62°C
Обновена: 20 яну 2018 18:26 | 20 яну 2018 17:45,
24

Най-студеното село в света се намира в Русия. Оймякон привлече погледите на синоптиците, тъй като заради времето термометърът буквално се е пръснал. Преди да се счупи живакът е спаднал до минус 62 градуса по Целзий.

В момента в селото живеят около 500 души, информира Bulgaria ON AIR.

Ако някой знае какво е температурата да спадне с 50 градуса само за секунди, това със сигурност са жителите на Оймякон.

В домовете си поддържат около 15-16 градуса, но в момента, в който се покажат навън леденият студ ги пронизва. 

Днес температурата там е минус 46 градуса, което се смята за нормално. А селото може да бъде наречено място, където сам по себе си студът е туристическа атракция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде се продават тези терНометри ?
23
0
 
1
 
! Отговори
Таню преди 6 години
А -71,2*С как ви идва?? Тогава дочупва ли тъпoмера ви?...
22
1
 
10
 
! Отговори
Немаме пари за ток преди 6 години
Много помагат парните бани при студено време ..една гореща вана един контрастен душ..Ако имате пари за ток е добре..Нагли престъпници на власт в София дигнаха цените на тока до непосилни при липса на доходи..Продават на гърция и турция тока без пари само за взятки и комисионни а на собственика на централите Българския народ го продават за 11 евроцента на киловат час.АМАН
21
0
 
0
 
! Отговори
Купувайте валенки преди 6 години
заради нагли престъпници на власт в Европа и други страни от съседен тежко увреждан със скенери инсталирани на автомобили вкл галогенни лед и ксенонови свят тежко въоръжен искаха да хвърлят най много пол милиона ледо генератори за да замразят повърхноста поне до минус 77 за да убият зверовете с огнени очи и гумени лапи..рн Електрожени на автомобили буквално им бъркат в очите на нашите съдружници в охраната на целия свят
20
1
 
20
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Хората в Якутск се оправят при тия минусови температури благодарение на факта че не ползват Софийската топлофикация и че в Якутия не управлява ГЕРБ.Наличието на дори един от тези два фактора,щеше да направи съществуването на хората в тази точка на света невъзможно!
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Mr STARBUCKSРедкаш неприятен миризлив! Твоето присъствие лепне постоянно и хич не е приятно.Да се чуди човек как можете от качествени кафета да сварите такъв бълвоч. Предпочитам руски чай, ако ще и да е цейлонски.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това явно е писано от най-добрия физик сред журналистите. Течностен термометър може да се пръсне само ако се нагрее значително над обхвата му. А с живачен термометър може да се измерват минимално ниски температури до -37C, където е точката на замръзване на живака.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другия голям студ е във Верхоянски, може да го видите на приложението за време.
16
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бил съм в хладилен склад на -30, цифката директно замръзва. Химикалка не работи, очилата замръзват от дъха, а телефона само показа образ и потъмня. Но като цяло усещането не е много по-различно от при -15. Вътре влизаше електрокар за по 5 минути и излизаше, защото батерията падаше бързо. Двама души влизахме за по 10 минути, яко облечени и след второто влизане, почивахме по половин час. Ние не сме свикнали на такива температури.
15
1
 
10
 
! Отговори
МТ45 преди 6 години
Бил съм на -30-33 С и само на очите ти е не е студено и гледаш как бързо да се предвишиш (пеша) от точка А до точка Б . Стуено и не е за мъже и при минус 30-32 ,а камо ли при 60 под нулата .
14
1
 
17
 
! Отговори
пущиняк преди 6 години
То селата в тази най-студена част на Сибир са ясни! Повечко дърва, печката да бумти и като легнеш да спиш, ако не върху нея, то колкото е възможно по близо до нея!По-интересно е как живеят в сравнително големия град Якутск близо 300хил.д., като се има в предвид, че там не е много по-топло от Оймякон и често зимата става -50 по Целзий!
13
3
 
23
 
! Отговори
11 преди 6 години
Тия научиха от една седмица за Оймякон и постоянно пускат глупости кат малко дете пред дядо си, когато е научило нещо. Иначе е признак на малoумие.
12
12
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Единствено водата има тази аномалия да се разширява при замръзване - и то само в интервала 0-4 градуса. Живачен термометър няма как да се пръсне. Или ако еленовъдите са изпили спирта от термометъра и са долели вода.
11
11
 
5
 
! Отговори
Петър Волгин преди 6 години
Защо трябва да ме боли дедо ви я за Ой мякон?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво толкова му харесват, че за втори път този месец излиза като новина. Дискавъри имаше много хубав документален филм за Оймякон. Гледайте.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минус 62? А минус 70 в Сибирската тайга как ви звучи?
8
32
 
14
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 6 години
до 7Ми айде де ,като е много хубаво ,та чак и по хубаво от Канада,чемодан и вогзал.Ама вземи със себе си и всички русофили от форума,та и ние нормалните хора да си пообщуваме.
7
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на Русия.. Сибир и Якутск е много по-добре от Канада..
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusСипи една термометърна голямаживи здрави
5
4
 
56
 
! Отговори
GolemPraz преди 6 години
Електронните термометри не се пръскат. Просто журналистическият мозък пръска глупости. В по-нормалните статии по въпроса можем да прочетем, че термометъррът просто се е повредил. Най-вероятно тихо и кротко му е изгаснал дисплея и толкоз. Ама къде по-драматично е да се пръсне. Простотията е навсякъде.