Пекин: Военен кораб на САЩ наруши китайския суверенитет

"Хопър" навлязъл във водите край спорен остров в Южнокитайско море
20 яну 2018 14:45, Анисия Иванова
92
Пекин: Военен кораб на САЩ наруши китайския суверенитет
Снимка: БТА

Китайските власти обвиниха САЩ в нарушаване на морските граници на страната им, тъй като американски ескадрен миноносец навлязъл във водите край спорен остров в Южнокитайско море, предаде Асошиейтед прес.

Днес говорител на китайското министерство на външните работи заяви, че Китай ще предприеме "необходимите мерки", за да защити суверенитета си, след като корабът "Хопър" в сряда вечерта е навлязъл в 12-милната акватория около остров Хуанян (известен още като рифа Скарбъро) без разрешение от Пекин.

Хуанян е малък безлюден риф, който Китай отне от Филипините през 2012 г.

Говорител на китайското министерство на отбраната заяви, че китайска фрегата е идентифицирала американския плавателен съд и го е предупредила да напусне района.

Китай претендира за суверенитет практически върху цялото Южнокитайско море и през последните години се опита да укрепи позициите си там, превръщайки рифове в свои аванпостове. В шелфа на спорните острови са открити значителни запаси от въглеводороди.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
6
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
ПО този повод Лично да помоля Турция да блокира дарданелите и Босфора за така обсебени обемно кораби вкл американски и натовски..
7
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слава на всеки враг на САЩ
6
2
 
4
 
! Отговори
JJivanov Geolog преди 6 години
типа на нашествениците е СЪЩИЯ като тези подпалили Либия и Сирия..Търсят тяхна древна военна техника погребана с полуживи екипажи под наноси..във влажни зони
5
7
 
25
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
Кой наруши суверенитета на Украйна!?Ами който наруши суверенитета на Сърбия!Да виждаш някъде разлика?
4
2
 
0
 
! Отговори
Пренася извънземни преди 6 години
Следен е с обемно поле ИЗвънземни нашественици наоколо опасен е пренася извънзмени духове към китайско море япония и..У нас подобни полета създават около автомобили НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ХОЛОГРАМИ лепени на предни стъкла .Извънземните нашественици се превозват с милиони автомобили с налепени или инсталирани холограмни оръжия.Вижте как вкараха в Черно море извънземни с два американски военни кораба след бомба в Волгоград.За месеци обсебиха Киев и удариха Украйна
3
7
 
6
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Необходимите мерки са Китай да заплюе американския кораб.А кой наруши суверинитета на Украйна?
2
1
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Японците и корейците са доста по добри бойци. Виетнамците също. Но Китай вече не е това което беше. Времето ще покаже.
1
27
 
10
 
! Отговори
Думмм преди 6 години
Въпреки че са най-многолюдните , китайците са слаби войници. Японци, руснаци и кой ли не ги е мачкал. АКо стане някоя патаклама ще ядат сопата.