10 г. затвор за родители, заключили дете на балкона

Родителите се оправдават със строго възпитание
21 яну 2018 21:12, Екип на Dnes.bg
21
10 г. затвор за родители, заключили дете на балкона
Снимка: архив Reuters

Апелативен състав на брюкселски районен съд увеличи на 10 години затвор наказането на родителите на шестгодишното момче, което миналата Коледа беше заключено от тях на балкона по пижама.

Втората инстанция завиши санкцията на първия състав, който отсъди съответно 6 и 5 години зад решетките за майката и за пастрока на детето, като посочи, че те получават наказанието за мъчение, нехуманно отношение и отказа да дават храна на децата си, което е тяхно задължение по закон.

Още по темата

След Коледа 2016 г. детото прекара 18 часа при ниски температури на балкона в семейното жилище само по пижама за наказание, тъй като в ранни зори било хванато от пастрока си да си взема от хладилника храна без позволение.

Детето било извадено на балкона в 5 часа сутринта и оставено там до 20 ч, когато родителите повикали линейка, тъй като видели, че то лежи непродвижно на терасата. Те съобщили на тел. 112, че момченцето било паднало.

Шестгодишното дете бе откарано с хипотермия в болница и спасено от лекарите. При обследването било установено, че то е страдало и от недохранване. Същото било установено и при неговата сестра близначка.

По време на разследването беше установено, че жестокото наказание е било наложено за взета без разрешение палачинка.

В мотивите на съда се казва, че майката имала “первезен и манипулативен характер” и че престъплението е застрашило реално живота на нейните деца.

31-годишната майка, която е френска гражданка и 21-годишният пастрок, белгиец, били членове на християнска религиозна група. При разпитите те признали, че често наказвали децата, като ги принуждавали да вземат студени душове, заключвали ги на балкона или ги държали гладни.

Семейното жилище било в непосредствена близост до полицейския участък на квартал “Сен Жос” в Брюксел. Балконът обаче гледал към задния двор. Никой не се притекъл на помощ на момченцето преди идването на лекарския екип, повикан от родителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
0
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
До До ГаляБи ли ми обяснила след като Бог казва "Не сиправи кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята и под водата. Не им се кланяй и не им служи" защо ВИЕ Източноправославните рисувате икони и им се кланяте? Би ли ми посочила къде в Библията Бог казва да правите това? Би ли ми казала защо след като знаете че Исус Христос не е роден на коледа вие празнувате рождението му тогава? Как и защо празнувате истината с лъжа?
17
0
 
0
 
! Отговори
До Галя преди 6 години
Почти няма секта, която да не е под прикритието на християнските ценности. А промиването на мозъци е нечовешко. Ние сме източно-православни! Да си направят изводи тези, които са зарибени от секти и да не чакат да станат зомбита.
16
1
 
0
 
! Отговори
WTF? преди 6 години
До ГаляОчаквано от лицемерните християни е да постъпят така.Имаш google попрочети за реалните християнски ценности. Пример: Инквизицията е измислена с цел да не се наруши Божията заповед "не убивай", това че някой е разчекнал, изгорил с киселина и изпочупил всички кости на някой човечец не означава че го убил. Той сам си е умрял 2-3 дни след инквизирането... Единствената истина в Християнството е библията, но християните не считат за необходимо да я четат или да правят това което Бог казва..
15
0
 
1
 
! Отговори
Евролюб преди 6 години
До "управляващите&Белгия Е ратифицирала Истанбулската конвенция
14
1
 
0
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Добре де, детето е живо, родителите са повикали лекар, наказанието е 10г. , а за убийство е 20 г.---де е Ямбол, де е Стамбул?
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не, белгийците доказват, че въпреки че са водеща страна в областта на защита правата на човека и седалище на ЕС, не са защитени от такива фрапиращи форми на насилие. Добре е, че те поне имат много стабилна правораздавателна с-***. И че за това дете сега ще се погрижат по най-добрия начин, защото и социалната им с-*** е много добра. Представете си в България какво е! Някои подобни форми на насилие у нас даже не стигат до медиите. Някои деца още ги наказват със затваряне в мазета, в стаи, на тъмно и т.н. Най - разпространената форма на наказание си остава боят и на това в обществото още се гледа
12
1
 
2
 
! Отговори
Галя преди 6 години
Акцентът върху " християнската " религиозна огранизация е крайно съмнителен...Звучи като умишлено настройване срещу християнството. Едва ли майка с " перверзен" характер е притежавала християнски ценности, които са в основата на любовта и уважението в едно семейство..
11
0
 
9
 
! Отговори
"управляващите& преди 6 години
Белгийците доказват че може и без да се ратифицира Истанбул ската конвенция законите да се спазват и да съдят нарушителите. Във България има закони но не важат за тези с имунитет.
10
0
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 6 години
Не съм родител, но това е сърцераздирателно. Горкото детенце сигурно не е посмяло даже да вика за помощ, зашото се в страхували от още по-тежко наказание, може би бой. Малко са им дали - заслужават ФО живот да не видят свобода.
9
1
 
22
 
! Отговори
Родител преди 6 години
Потресена съм как е възможно да причиниш това на дете
8
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко му е било на изpoдчето! Да не ги е правило то тия палачинки?
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сектите вредят сериозно на психиката. психар+секта=затвор
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви хора има. Това не са религиозни, а психопати сектанти.
5
3
 
23
 
! Отговори
Еееее при нас ... преди 6 години
За някакво си убийство тука се дава условна....абе яко си е тук....ама за кой.........е вижте Румъния хората не са страхливци и лека полека се оправят.....
4
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 3 Стига сте се принизявали. Аман вече от такива, като вас! Омръзна ми да ви слушам самосъжаленията.
3
2
 
41
 
! Отговори
Ти да видиш преди 6 години
Не е за вярване. Ако беше това беше станало у бегето щяха да лежат 24часа в предварителния и дотам, щото 90% от съдиите са бездушни алчни ***.
2
2
 
46
 
! Отговори
А така преди 6 години
Тука за убийство дават 2 г. условно
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
FRENSH DEMOKRASI-THANKU