Кюрди и турци се сбиха на летище в Германия

Двама души са пострадали, намесила се е полицията
Обновена: 23 яну 2018 11:21 | 23 яну 2018 11:20, Елка Василева
104

 Кюрдски демонстранти и турски пътници се сбиха на летище Хановер-Лангенхаген. Двама души са леко пострадали, съобщи местната полиция.

Сбиването стана снощи на терминал В. Кюрдите провеждаха там спонтанна демонстрация срещу военните действия на Турция в Сирия.

Те скандираха обвинения срещу турския президент Реджеп Ердоган, пише вестник  Hannoversche Allgemeine.

В отговор турските пътници, очакващи да се качат на самолет за Истанбул, са се нахвърлили върху тях.

По предварителни данни на мястото са се намирали около 180 души.

Полицията е трябвало да използва сълзотворен газ срещу двайсетина участници в сбиването, за да установи контрол над ситуацията.

Полетът за Истанбул, който е трябвало да излети в 17,30 ч. местно време, е бил отложен с повече от половин час.

На 20 януари Анкара започна операцията „Маслинова клонка“ срещу кюрдските въоръжени формирования в сирийския град Африн, припомня РИА Новости. Дамаск осъди турското нахлуване и обвини Анкара в подкрепа за терористите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
0
 
! Отговори
Bogumil преди 6 години
замисля ли се някои, че стадата се блъскат с копита и роги, а Германия продава оръжията си спокойно, вниманието на тълпата е отвлечено. Да, двама невежи се карат, трети печели. Номера се повтаря от десетилетия в много държави, но стадото не поумнява.
70
1
 
2
 
! Отговори
istinite преди 6 години
До daddyBylgarite ne sa vijdali nito 1 kyurd prez jivota. Podkrepqt kyurdite samo zashtoto mrazqt Turcite
69
5
 
12
 
! Отговори
daddy преди 6 години
balgarite si mislqt 4e kyurdite sa mnogo gotina naciq.nqmat si na ideq kolko izostanalo pleme sa.te zatova i si nqmat darjava.pojelavam im 100 000 kyurdi v bg.i vqrvayte mi sled 3 godini nqma da ima balgari v bg.simpatizirate im 6toto ne obi4ate Turcite,no ne znaete ni6to.zatova ma4kay Erdogan,ma4kay
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EU I USA TRIBVA DA NALOJAT EMBARGO NA TURZIA DOKATO NE DADE NEZAVISIMA DARJAVA NA KURDITE KOIATO SA IMALI PREDI OSMANSKATA IMPERIA DA NE PADA EMBARGOTO TAVA SA KA POLOVINATA TURZIA TRIBVA DA IDE V RAZETE NA KURDITE
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...Кюрдите провеждаха там спонтанна демонстрация срещу военните действия на Турция в Сирия.В отговор турските пътници, очакващи да се качат на самолет за Истанбул, са се нахвърлили върху тях....Така и потурнаците от дУпИсЕ се нахвърлиха да ритат мнимия "атентатор" на Меди Доган-типични пещерни твари.
66
10
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До РККАТа, накратко, бългейрино велики, пак беше хванат, че лъжеш като дърт бългейрин че е имало кюрдска държава преди ВСВ, но както винаги, вместо да се извиниш, както би направил всеки един член на цивилизован народ, ти предпочиташ да го увърташ и усукваш, ха!? Седни!!
65
3
 
8
 
! Отговори
до осман кокошката преди 6 години
Бил си аре да не кажа къде, резан!!!
64
6
 
17
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До Ястреб Османлията Служил си в лисабонските барове за забавление на т р а веститите те в Турция до теб опряха да им вардиш ЗАДНИЯ двор,и как нинджа като теб се курдиса тук да си чопли в носа стафидки и да плещи врели некипели по сайтовете,*** си ти *** от новите турци от гетото обзалагам се че и турския ти е толкова правилен като българския за гюбеци си роден не за автомат османски Рамбо бегай че ставаш смешен....
63
6
 
6
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До Ястреб Османлията Повярвай кюрдите са много по признати и самоосъзнати като нация от такива като теб ,а турците не се смятат османлии.,и се разграничават от османската империя.Явно си кастриран в познанията си по история но това е характерно за хора от пазарджишкото гето като теб.Странно но да се оприличаваш на една дребна граблива птица говори и за липса на самочувствие....обзалагам се че в родата ти е имало поне едно ухо на службите кога ви кръстихме преди 30 год..
62
4
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До РККАНа един българин му е простено да бъде лекичко олигофренизиран, но ти със сигурност си от категорията на "великите" юхлювофренизирани бългейри!Та, грухкаш, че до края ВСВ е имало държава на кюрдите която впоследсвие била поделена между 4 държави? Правилно ли съм разбрал умствената ти диария?!
61
8
 
8
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Един безпристрастен вестникар би написал ,,Кюрди пребиха турци на летище в Германия,,...
60
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата серия на този сериал ще бъде "Кюрди и руснаци се сбиха на летището в ...."
59
15
 
10
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До етнически турчин Ти си толкова турчин колкото аз прабългарин,но за вас е типично да бъркате род,време и място ,,,кюрдите водят освободителна война за Кюрдистан държава съществувала до ВСВ територията на Кюрдистан е поделена между Турция,Сирия и Ирак голямото парче от баницата се пада на Турция за не намесата и на страната на Германия истината е че Иван толкоз ги е драл че са не посмяли...дори кога Гудериян беше на 40 км.от Москва а ти си българомохамеданин с турско самосъзнание..
58
9
 
14
 
! Отговори
факт преди 6 години
Всички които сте против демократизирането на ислямските Иран,Ирак,Либия,Афганистан,СА, сте точно ислямисти тъй като в тези държави важи единствено закона на исляма,всички са ислямисти,молят се на Алах и са готови да умрат в името на Алах.Множат се като диви,жените са затворнички които снасят деца,биват убивани с камъни,мъжете са войни на Алах.Точно като ислямистите мразите христянски Запада и демокрацията.Искате Запада да ви храни а вие да се молите по цял ден на Алах.Как да стане това.
57
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
62, говорителя на Москва, Борат, обеща да възстанови ред в града след врязалия се в минувачи автобус. Причината за деянието - прекомерна употреба на боярищник и облъчване с рутений 106 (все пак да се има предвид, че руската радиация е полезна).
56
5
 
9
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
До Анонимен 60-Ако водим въоражена партизанска война в родината си ,ТИ господинчо като на какъв ще ме гледаш?
55
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да ги видя тия животни да пробват подобни сцени в Китай например.
54
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Виж тиРусия сравни Сирия със земята от бомбардировки. Нещо като Грозни в Чечня. За това няма ли да коментираш Много сте едностранчиви, личи си че МРАЗИТЕ страстно Запада и обичате Матушка Русь
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорителят на полицията в Хановер, Али-Мустафа ал Багдади ал-Джихади, обещава да възстанови ред в града преди вечерните молитви.
52
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също подкрепям кюрдите - много достоен и горд народ.