МОК отряза десетки руски звезди за Олимпиадата

Шипулин, Устюгов, Виктор Ан... не получиха одобрение за игрите
23 яну 2018 19:12, Красимир Ангелов
58
МОК отряза десетки руски звезди за Олимпиадата
Снимка: БТА

Няколко от най-големите звезди на руските зимни спортове няма да бъдат допуснати до участие на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Сред тях са биатлонистът Антон Шипулин, ски бегачът Сергей Устюгов и олимпийският шампион в шорттрека Виктор Ан, които на този етап не попаднаха в разрешителния списък на МОК за участие в Зимната Олимпиада в Пьончан през следващия месец.

Само преди минути стана ясно, че до игрите в Южна Корея не са допуснати и фигуристите Иван Букин и Ксения Столбова. Любопитното е, че техните партньори на леда – съответно Александра Степанова и Фьодор Климов, обаче имат право да отидат на игрите.

Ксения Столбова и Фьодор Климов спечелиха преди дни сребърен медал от европейското първенство по фигурно пързаляне при спортните двойки. Двамата са и олимпийски шампиони от Сочи 2014 в отборното състезание във фигурното пързаляне.

Иван Букин и Александра Степанова пък спечелиха бронзов при танцовите двойки от европейското първенство преди няколко дни. Явно обаче нито една от двете двойки няма да отиде на игрите.

Олимпийският комитет на Русия предостави на МОК листа с имена на спортисти, който специална комисия под ръководството на бившия спортен министър на Франция

Валери Фурнейрон трябва да разгледа и да одобри кои от тях могат да участват в Игрите в Република Корея от 9 до 25 февруари. След обявяването на разрешителния списък пък Олимпийският комитет на Русия ще одобри олримпийската делегация на страната.

"За голямо съжаление в последния списък, който МОК ни предостави, не фигурират имената на редица от водещите руски състезатели в няколко вида спорт. Част от тези атлети, сред които Виктор Ан, Антон Шипулин и Сергей Устюгов, никога не са били замесвани в каквито и да било допинг истории, а всички дадени от тях проби през годините на състезания навсякъде по света свидетелстват, че те са чисти. Въпреки това, техните имена на този етап отсъстват от разрешителния списък", заяви вицепрезидентът на НОК на Русия Станислав Поздняков, цитиран от БТА.

"Ще направим официално запитване към МОК за конкретните причини, заради които лидерите от руския отбор в няколко вида спорт не са включени в списъка с потенциални участници на Олимпийските игри. МОК има изключителните права да кани или да не кани тези или онези спортисти. И все пак причините за едното или за другото решение трябва да бъдат основателни и да бъдат разяснени на състезателите", каза още Поздняков, като подчерта, че на този етап цялата информация е предварителна и не е окончателна.

32-годишният Виктор Ан е шесткратен олимпийски шампион в шорттрека, а също така има 20 златни отличия от Световни първенства и още 5 от европейски шампионати.

30-годишният Шипулин е олимпийски и световен шампион с щафетата на Русия по биатлон, като има и 10 индивидуални победи за Световната купа.

25-годишният Устюгов беше избран за спортист на 2107 годината на Русия, след като спечели престижната многоетапна надпревара по ски-бягане "Тур дьо Ски", както и две титли от Световното първенство в Лахти през миналия сезон. Той има и 12 индивидуални победи за Световната купа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КуртиJалко нищоjество, щом достигна до това да псуваш руската водка, ясен си на всички! Курми, само мно-ого т^пите платени пропагандисти могат да изпаднат в такава септична яма! Разбра ли нещо, Хуйти?
46
1
 
16
 
! Отговори
мръсотия преди 6 години
Не могат да победят Русия по честния начин и играят мръсни номера,всички знаем кой седи зад натиска...
45
15
 
1
 
! Отговори
Курти преди 6 години
Полската и немската водка са по-хубави от руските ментета..... россия е изостанала второкласна държава от третия свят. Единственото което ги свързва с Цивилизацията е Българската Азбука...........
44
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на Светла Златева брадата и мустаците така буйно й никнеха че ако не се обръснеше преди страта имахе опасност журито да я привика за проверка на паспорта поради разминаване в снимката
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Олимпиядите станаха като плакат на Менделевата таблицаедно време като попитали тренера на ГДРейскиа женски отбор по плуване защи момичтата говорят с толкова дълбок чак баритонено басов тембър. тренерът казал. ние искаме от тях да плуват а не да пеят
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След поредното гнусно изпълнение на "независимия" МОК мирише на повръщано! Ще получат премията си от САЩ, но щетите за световния спорт са непоправими !
41
21
 
3
 
! Отговори
руски измамници преди 6 години
Руските мелдонисти си получиха заслуженото. Въпреки шумотевицата която се вдигна около тях те продължават да се зобят с мелдоний. Преди 10 дни са направили внезапна проверка в лагер сбора на руските спортисти подготвящи се за игрите в Южна Корея за употребата на стимуланти и о чудо половината от тях спешно се разболяли и се изпокрили от проверяващите. Е как няма да ги лишават от участие? Трябва изобщо да им забранят за 10 години всякакво участие в състезания.
40
1
 
2
 
! Отговори
дядовците са супер преди 6 години
До До 36, do 40Дадо е на 77 години. той говори за ЦДНА, Якимов, Колев Цанев, Пенев и Гаганелов. Имаме снимки от вестникарски изрески, даже няколко броя на френския Екип, където има статии за Пушкаш, Яшин и накакъв българин който е играл с/у Чехословакия на които набутал 3 гола с глава и после ли кога се бил оженил за чехкиня и работил там като лекар. Търся вестниците, за да цитирам точно. Дядо с усмивка казва че нито РАМ-ът нито РОМ-ът както и хард дискът му работели...
39
1
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Недей,спри с тия приказки когато хората разговарят по човешки.Точно такива фалшиви политикани омърсиха спорта.Това е шоу и радост за хората и половете в спорта са си строго определени.А за заяждане,г.л.у.пости всеки може да изрече.
38
1
 
6
 
! Отговори
До 36 преди 6 години
Как наше републиканско пък с европейски и олимпийски медали бе дете.Ние бяхме 1 в Худ.гимнастика и щангите.Само че худ.гимнастика не беше олимпийски спорт до 84 година/а за ансамблите до 96г/.Биехме рускините и някой път ссме били 1,2 и3то място само наши момичетаСега се радваме на бронзови медали. Такива са времената.А аз може и да съм по голям от дядо ти защото следя олимпиадите още от Рим-1960г
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да ама за сметка на това ще има доста 3тополови *** от севрна америка на север от Мексиканската граница
36
2
 
2
 
! Отговори
Възрастен до пенсион преди 6 години
И самият Путин се съгласи и каза че няма да бойкотират Олимпиадата.По скоро някои от европейските държави се уплашиха от ,,гърмежите " на С.Корея само на 100 км от трасетата но сега след като оня лудия ще праща делегация се успокоиха нещата
35
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възрастен до 29 34Прав си, че олимпиада за една страна не може да има! И което е най-жалко, при първите игри са се спирали войните даже, а сега ги превърнаха в политически игри! Жалко, тъжно, нечестно, подло, безчесно, безчовечно и безкрайно безмислено! НЯМА ВЕЧЕ ЧЕСТЕН СПОРТ! Всъщност, както и политика! Колко е тъжно де се живее в наше време.....Боже, колко е прав Ален Делон, че в наше време ВСИЧКО Е ФАЛШ!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Възрастен до 29Попитах дядо и той ми каза че едно време нашето републиканското първенство по художественна гимнастика се е провеждало на няколко пъти в други страни от където нашите момичтеа са се връщали отгоре до долу със златни европейски, световни и олимпийски медалипосле като разбра яко се смяхме
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Брей, брей, брей.....че ти пък откъде знаеш, че мълчат!!!! Да не искаш нашата "преса" да напише нещо нормално за Русия, освен гадости! Нещо си се объркал човече! Но едно вселява надежда, ти пишеш, че "вече" не ги уважаваш!!! Значи все пак си ги уважавал! Значи има надежда, че ще прозрееш!
32
0
 
3
 
! Отговори
Възрастен до 29 преди 6 години
Олимпада за само една страна няма как да има .Това се нарича Национално първенство,или по рано Държавно първенство.А колкото до бойкотите 65 страни бойкотираха Олимпиадата в Москва през1980 заради намесата в Афганистан,а в отговор СССР и по негова заповед соц.страните бойкотираха Лос Анжелос-84г. 16 страни /без Румъния/.Това бяха летни олимпиади деца.А това което сега се случва с Русия,се случи и със спортистите от ГДР.Ами Бен Джонсън и Мериън Джонс,щафетата на Ямайка?Нищо ново под слънцето.
31
7
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
Ако говорим сериозно за състоянието на зимните спортове в Русия,в този момент то е отчайващо.И в биатлона,бягането,ски скоковете,алпийските ски,шейни,кънки,дори във фигурното и хокея са зле.Нали сте наясно че ако всички тези спортове в Русия бяха в добро състояние,щяха да вдигнат страшна олелия,щеше да има декларации,санкции,заплахи и т.н.Така че това неучастие ги отърва от голям срам.
30
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците вече не ги уважавам, жалки охлюви станаха тъпчат ги а тия мълчат. По спорта, Виктор Ан дори не е руснак а кореец но под руски флаг, досега никога не е имал нищо по допинг, чисто политическо решениеЗатова мисля Русия е жалка страхлива държава.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33Съжалявам те, ***, даже и не ти се нервя.Безумни напъни за защита на незащитима теза. И всичко това за 20 лв. на ден. Жалка история..........
28
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яяяяяяяяяяяя..............странно, че защо въобще ще провеждат тази олимпиада? Събират краварските джендърчета, пардон, "спортисти"....и след програмата на откриването им раздават всички златни медали и готово!!! Що ще се хабят!!! Отстраняват най-добрите руснаци, които ЕДИНСТВЕНИ са претенденти за златото....е, нека си ги раздадът предварително! Боже, кооооооооооооооолко са жалки................Но аз се кефя....така ИЗЛАГАЦИЯТА на злобните западнярчета продължава.....излагайте се....давайте...