Санкционна война: Русия унищожава тонове храна

150 000 руснаци могат да се нахранят с конфискуваните храни
Обновена: 24 яну 2018 06:44 | 23 яну 2018 22:52, Елка Василева
198
Санкционна война: Русия унищожава тонове храна
Снимка: архив, Reuters

Пресметнато според минималните медицински норми, с храните, конфискувани от руските власти заради антизападните санкции, биха могли да се нахранят 150 000 жители на Русия, пише "Комсомолская правда".

Бедняците в Русия са принудени да се изхранват на бунищата, а страната унищожава съвсем официално хиляди тонове качествени храни, отбелязва вестникът под заглавие: "Защо да се унищожават храните, засегнати от санкции, ако може някой да ги изяде?".

През 2014 г. в отговор на ограничителните мерки на Запада Москва забрани вноса на редица хранителни продукти от много западни страни. Според руски официални лица обаче контрасанкциите съдействат за развитието на аграрния сектор в страната.

"Идиотизмът се върши по една-единствена причина" - в Русия е забранено безплатно да се раздава храна. Ако човек сам си умре от глад, чиновникът няма да има никакви проблеми. Но ако пенсионерка се отрови със салам, получен безплатно, проблемите почват веднага. Къде го е получила? Кой е правил проверка? А платени ли са данъците за безплатния салам? - посочва "Комсомолская правда".

Всекидневникът припомня за 36 тона вносни тиквички и домати, унищожени неотдавна в Смоленск, за 37 кг луксозна италианска шунка, изгорени в Ростов на Дон, за изхвърлени 122 тона полски ябълки и круши. Също и за плячката, изземана от руски бракониери. В далекоизточна Камчатка всяка година унищожават тонове червен хайвер - "не по-малко варварство от самото бракониерство", възмущава се "Комсомолская правда".

По данни на ООН всяка година на планетата се съсипват една трета от всички хранителни продукти. Според оценки става дума за загуби в размер на 750 милиарда долара, припомня руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
0
 
! Отговори
човек преди 5 години
целта е да се спре спекулата и не законната търговия във голяма държава с огромна територия трябва да има силна власт иначе води до анархия.
150
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема лошо, от глад може да им дойде акъла и да спрат да гласуват за дребния, злобен диктатор.
149
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
153 Никакво ембарго не е налагано, ограмотете се какво включват западните санкции . Ембаргото си го наложи сам Путин
148
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А санкциите ги наложи сащ а не русия.gospodine ili gospojo ne USA a khazarskite bankeri upravliavashi realno USA nalojiha embargoto
147
8
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
150 Санкциите на САЩ не включват такива глупости като забрана ан внос на храни . Това само тъпият руснак може да го измисли и за това въведе контра санкции санкционирайки собствения си народ
146
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да *** от глад тези мизерници като са си избрали диктатор
145
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Храните се унищожават защото има санкции и вноса им е незаконен. Точка. Ясно е че *** все не разбират правилата и защо са нужни. А санкциите ги наложи сащ а не русия.
144
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4 "Не я мислете Русия,гледайте в България как се умира от глад,***.Стига сте писали глупости."ИСТИНАТА!
143
5
 
8
 
! Отговори
Епилог преди 6 години
Сан кциите на Путин срещу руснаците се ожесточават... никакво ядене!
142
5
 
7
 
! Отговори
Храна може преди 6 години
Да не посягат само на "Боярышника", че какво ще пие народът?
141
10
 
2
 
! Отговори
Пръч Дървестър преди 6 години
Ако наистина в Русия е забранено раздаването на безплатна храна, РЕСПЕКТ към руснаците. Комунизма от тях тръгна и те го осъдиха най ефективно , сега са 3тата световна сила.
140
8
 
18
 
! Отговори
10 пъти преди 6 години
10 пъти повече унищожава един едничък Лидъл в калната България. Стига сте ревали.. шведи такива
139
7
 
14
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Уважаеми интернет партньори, вие наясно ли сте за състоянието на "клошарите" в САЩ ?! Няма капиталистическа държава без изпаднали зад бирда хора / и. с квалификации/ !!! Стойността на 1 милиярд долара се потдържа от ежеминутната работа /произвадителна/ на 10 000 работещи /трудови/ човеци !!! Парите нямат абсолютна стойност- те са еквивалент и на включения човешки труд и труд и труд !!!За тона имахме песен : "... Да живей ...живей ...труда...!!!"
138
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това е комунистическият манталитет. Още дълго ще патят от него съветските същества. Имат огромна територия, полезни изкопаеми, и т.н. но живеят като кло.шари.
137
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва само баба Лили да им изпее Панаири на съветските гладници
136
15
 
20
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
Хахаха хранили се от бунището... на нокътя на крака и не можем да се качим на Русия, смешници хранещи се от *** фондове - това е България!!! И тия фондове се трупан на нашите деца в бъдеще да ги връщат!
135
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сесесерейците живеят век назад. Дай им петолъчки, соц естрада, да пият лосиони и спирт, комуналки и соц манифестации.
134
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Дреме му на ПутинСлаб Аргумент КОООЛЕГАЗащо висшия ешелон на Рашките си пращаше децата на запад(1990-2010) и по-точно къде ги пращаше? Защото в Русия се ширеха мафииии и Тероризъм от всякакър вод и вид. Защо ФСБ при щурм първо стреля с ГРАНАТОМЕТ да с това стреля не с пистолет и после да пита кой, кога, какво и как - ЗАЩОТО ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ДРУГО ПРОСТО НЕ РАЗБИРАТ - 90 години на миналия век в РФ е имало по 150 бомбени атентати годишно а престрелките дори не са ги броили
133
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците поне стоят здраво стъпили на земята, за разлика от американските разнополови бу.наци
132
8
 
11
 
! Отговори
Дреме му на Путин преди 6 години
и обкръжение. Нали децата им са на Запад..ха.ха Средства массовой информации сообщают о том, что дочь министра иностранных дел России Сергея Лаврова Екатерина Лаврова с трудом говорит на русском языке. Связано это с тем, что практически всю свою жизнь она обучалась за пределами Российской Федерации. "А все потому, что больше 2/3 своей жизни она провела за пределами России. Такая традиция российской элиты. Более 20 лет она жила в США, а затем в Британии. И только в последние годы - в России"Катя Лаврова родилась в Нью-Йорке в то время, когда Сергей Лавров был постоянным представителем при О