Санкционна война: Русия унищожава тонове храна

150 000 руснаци могат да се нахранят с конфискуваните храни
Обновена: 24 яну 2018 06:44 | 23 яну 2018 22:52, Елка Василева
198
Санкционна война: Русия унищожава тонове храна
Снимка: архив, Reuters

Пресметнато според минималните медицински норми, с храните, конфискувани от руските власти заради антизападните санкции, биха могли да се нахранят 150 000 жители на Русия, пише "Комсомолская правда".

Бедняците в Русия са принудени да се изхранват на бунищата, а страната унищожава съвсем официално хиляди тонове качествени храни, отбелязва вестникът под заглавие: "Защо да се унищожават храните, засегнати от санкции, ако може някой да ги изяде?".

През 2014 г. в отговор на ограничителните мерки на Запада Москва забрани вноса на редица хранителни продукти от много западни страни. Според руски официални лица обаче контрасанкциите съдействат за развитието на аграрния сектор в страната.

"Идиотизмът се върши по една-единствена причина" - в Русия е забранено безплатно да се раздава храна. Ако човек сам си умре от глад, чиновникът няма да има никакви проблеми. Но ако пенсионерка се отрови със салам, получен безплатно, проблемите почват веднага. Къде го е получила? Кой е правил проверка? А платени ли са данъците за безплатния салам? - посочва "Комсомолская правда".

Всекидневникът припомня за 36 тона вносни тиквички и домати, унищожени неотдавна в Смоленск, за 37 кг луксозна италианска шунка, изгорени в Ростов на Дон, за изхвърлени 122 тона полски ябълки и круши. Също и за плячката, изземана от руски бракониери. В далекоизточна Камчатка всяка година унищожават тонове червен хайвер - "не по-малко варварство от самото бракониерство", възмущава се "Комсомолская правда".

По данни на ООН всяка година на планетата се съсипват една трета от всички хранителни продукти. Според оценки става дума за загуби в размер на 750 милиарда долара, припомня руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Различни светове ... 98За твое сведение за тази година Роскосмос плнира 28 старта на ракети и в това не са включени бройките за ЕС и бройките за Руските военни които сами си изпитват своите ракети. Не са включени и доставяните на САЩ, ЮКорея и Тайван Двигатели или цели степени на ракети
90
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да разбирам че в България няма такива бюрократични проблеми, не ми се вярва лично аз не съм чувал за безплатна храна.Надявам се да греша и нашите управници да си взили поука от проблемите на Русия но надали.Така че май сме на едно дереже.
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бай СтавриА в България ги ядат.
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия законите се спазват.
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хем изоктанали голтаци сесесерейците, хем и с претенции. Хахаха
86
3
 
7
 
! Отговори
Разбира се! преди 6 години
кой е виновен? -Русия! (за това че ЕС въведе санкциите... и руснаците решиха сами да си правят храните...и то качествени... щото могат па и земя не им липсва...а после даже може да продават и да утрепат субсидирания ЕС производител... )
85
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Африка която постоянно чака някои да я нахрани за това е на този хал, абсолютно правилно се унищожават храните - да се научат само да си ги произвеждат!!!
84
1
 
8
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Наскоро у нас изтеглиха от пазара 200 000 броя яйца,виж ги тези дзверове от комисията по безопасност на храните да беа ги пуснали през детските градини там домакина постоянно се оплаква от ограничен бюджет....в този сайт не само си измислят новини ,но и положителни рецензии под формата на коментари,плювачите са едни и същи всеки път....
83
9
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 6 години
Унищожават *** на Европа.
82
4
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До РОССИЯ Другарю пиян мужик, *** си до универмага да си вземеш водката в бирена бутилка , и не ни драскаи проста съветска пропаганда....щото на всички ни е ясно какви мизерници сте......,тъи като 1-2 -та процента съветски туристи съвсем не са нещо особено, на фона на останалите гладни и бедни рашки
81
9
 
11
 
! Отговори
Различни светове ... преди 6 години
Хората в нормалния свят мислят и говорят за полети до Марс...В Русия Путин се опитва да ограничи пиенето на лосион и антифриз със закони ...Различни светове ...
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само в Русия! Това е принцип, който важи в 100 пъти повече за богатите държави.Много повече се изхвърля, включително и у нас.И не само храни!
79
2
 
5
 
! Отговори
Не! преди 6 години
До РККАИзчезвай и не се връщай!
78
16
 
10
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
глупости драскате българите гладуват а не руснаците защо вкарват ес контрабанда нали има санкций или без русия ес е на фалит рашките туристи са на всякъде посвета имат пари а народа български да не може да си позволи на собственото море да иде на почивка защото гладуват жалки западни пропагандисти
77
6
 
8
 
! Отговори
РККА преди 6 години
А в Германия Меркел храни бежанците с червен хайвер ,гнилите полски ябълки ги *** *** Балкански по нареждане от Брюксел...
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нито един политик няма да пропусне шанс да придобие безплатна популюрност. За да не раздават тази храна, явно има причина.
75
4
 
7
 
! Отговори
РККА преди 6 години
До Не!А ти не спираш да се връзваш на партенки,и ако Русия е започнала да изхвърля вече на *** и червен хайвер още утре си стягам багажа при такъв стандарт....
74
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 6 години
Тик так, тик так. Цъка ли часовника, цък аи никого не пита, колко малко акъл има.
73
6
 
8
 
! Отговори
Не! преди 6 години
Мужиките не спират да изненадват с глупоста си! Но какво да правим, така е в ориента....
72
5
 
10
 
! Отговори
кой? преди 6 години
А кой се грижи за гладуващите в България? 3/4 от населението? Западняците ли?