Санкционна война: Русия унищожава тонове храна

150 000 руснаци могат да се нахранят с конфискуваните храни
Обновена: 24 яну 2018 06:44 | 23 яну 2018 22:52, Елка Василева
198
Санкционна война: Русия унищожава тонове храна
Снимка: архив, Reuters

Пресметнато според минималните медицински норми, с храните, конфискувани от руските власти заради антизападните санкции, биха могли да се нахранят 150 000 жители на Русия, пише "Комсомолская правда".

Бедняците в Русия са принудени да се изхранват на бунищата, а страната унищожава съвсем официално хиляди тонове качествени храни, отбелязва вестникът под заглавие: "Защо да се унищожават храните, засегнати от санкции, ако може някой да ги изяде?".

През 2014 г. в отговор на ограничителните мерки на Запада Москва забрани вноса на редица хранителни продукти от много западни страни. Според руски официални лица обаче контрасанкциите съдействат за развитието на аграрния сектор в страната.

"Идиотизмът се върши по една-единствена причина" - в Русия е забранено безплатно да се раздава храна. Ако човек сам си умре от глад, чиновникът няма да има никакви проблеми. Но ако пенсионерка се отрови със салам, получен безплатно, проблемите почват веднага. Къде го е получила? Кой е правил проверка? А платени ли са данъците за безплатния салам? - посочва "Комсомолская правда".

Всекидневникът припомня за 36 тона вносни тиквички и домати, унищожени неотдавна в Смоленск, за 37 кг луксозна италианска шунка, изгорени в Ростов на Дон, за изхвърлени 122 тона полски ябълки и круши. Също и за плячката, изземана от руски бракониери. В далекоизточна Камчатка всяка година унищожават тонове червен хайвер - "не по-малко варварство от самото бракониерство", възмущава се "Комсомолская правда".

По данни на ООН всяка година на планетата се съсипват една трета от всички хранителни продукти. Според оценки става дума за загуби в размер на 750 милиарда долара, припомня руският вестник.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко ли процента е това за Русия на фона на 1/3 изхвърлена храна в световен мащаб/разбирай богатите страни/.Важни са причините.Едното е от презадоволеност(богатите страни), а другото от инат(бедните кoчини)
10
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ни интересува, че в *** с винете нямали какво да ядат?
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
37тона шунка и 122тона ябълки!!! Леле!Колко ли процента е това за Русия на фона на 1/3 изхвърлена храна в световен мащаб/разбирай богатите страни/
8
7
 
40
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Вие по-добре напишете колко милиона тона храна унищожава Европа и, че цяла Африка може да се нахрани с нея. То бива пропаганда, ама вие дълбаете дъното!В коя страна контрабандата не се унищожава? Може би у нас - хващаме на границата 20 тона месо с неизвестен произход и без надзор от българските вет. служби и не го унищожаваме, ами го "даряваме" на дечицата... така ли правим?
7
5
 
37
 
! Отговори
PD преди 6 години
А така поднесената информация води само до респект по отношение на държавните органи в Русия.А у нас кога ще забранят 40г. говеждо от Аржентина, Млечните продукти от сухо мляко, и др. л.на производство на западната промишлено-хранителна индустрия.Ще почакам, рано или късно, и това ще стане, по обективни причини, нямащи връзка с Русия.
6
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пука ми за Русия....
5
4
 
48
 
! Отговори
факт преди 6 години
А с храната изхвърляна в ЕС , САЩ , може да се нахрани цяла Африка
4
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не я мислете Русия,гледайте в България как се умира от глад,***.Стига сте писали глупости.
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
I v bg.E taka neiskat da dadat xranata na bednite .Po dobre naqlitese politici daq onihtojat tyko vih nqkoi bednqk vdignal glava nad texnata.Idva novo vreme palk hte trqbva dase osvobojdavame ot politi4eskite bahibozyci.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ууууууу че е лошо у тази Русия. То там не е като у нас
1
10
 
21
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 6 години
КОЙ ЗНАЕ КАКВО ИМА В ТЯХ--КАКВА ЗАРАЗА СЕ ПРОБУТВА