САЩ: Русия да окаже натиск на Сирия заради химическа атака

Най-малко 21 души са умрели от задушаване в Източна Гута
23 яну 2018 10:10, Елка Василева
71
САЩ: Русия да окаже натиск на Сирия заради химическа атака
Снимка: архив, Reuters

САЩ разкритикуваха липсата на влияние на Русия върху сирийския й съюзник след ново обвинение срещу режима на Башар Асад за химическа атака срещу бунтовници близо до Дамаск, предаде Франс прес.

Според Сирийския център за наблюдение правата на човека най-малко 21 души, включително деца, са умрели от задушаване в град от Източна Гута - обсадения бунтовнически анклав източно от столицата на Сирия.

Още по темата

Вашингтон не е в състояние да потвърди тези твърдения, но разкритикува руската обструкция пред опитите за разследване на ООН на сигнали за химически атаки в Сирия.

"Убити са цивилни и това е недопустимо. Русия не успя да премахне химическите оръжия от Сирия и блокира организациите за превенция на химически оръжия. Това е прекалено", каза заместник-държавният секретар на САЩ Стив Голдстийн. Той добави, че Съединените щати ще преценят дали да внесат утре последните обвинения за химическа атака в Сирия в Съвета за сигурност на ООН.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31ЕЕеееее.......ти пък...........не обиждай нашите "либе.расти" на...."посредствена публика"!! Все пак имат някакъв акъл, щом са се "досетили", че така могат да изкарат 30 сребърника!
31
3
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
Много тихо и плахо нещо господа американци.Подмокрихте гащичките.
30
12
 
3
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Да се заредят томахвките!! Този път *** да не се предупреждават!
29
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Либералист 26Прав си! Всички там търсят Русия, ЗА ДА ОПРАВИ БАКИИТЕ, които ДРУГИТЕ на надробили???? РУСИЯ, както се знае от историята, ВИНАГИ ЗАВЪРШВА войните и възстановява мира!
28
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фърлете няколко томахавки в Тартус и Хмеймим и не се занимавайте повече с получoвеците.
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново лъжи. Асад през цялото време не използва химически оръжия срещу ИД, но внезапно решил да ги използва срещу... мирно население и деца. И то при положение, че има едно наум от обвиненията за предишният инцидент с химическо оръжие. Пак Ники Хейли ще размахва снимки на жертви без никакви доказателства. Може и Колин Пауъл да се включи, размахвайки шишенце сол, както през 2003 г. Пропагандната машина на САЩ вече се дъни, при това по особено глупав начин. И деца не могат да излъжат вече.
26
4
 
26
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
САЩ КЪДЕТО ОТИДАТ НА СТОТИЦИ МЕСТА В СВЕТА ЦАРИ ДЕМОКРАЦИЯ И МНОГО МАЛКО УБИТИ,ПОСЛЕДНО В УКРАЙНА,СИРИЯ,И Т.Н. ПРИ НАС НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗА БАЗИТЕ ЗАЩОТО СА БЕДНИ ЗАЩО ДА ИМ ИСКАМЕ ПАРИ,ПРОДАВАТ НИ НАЙ СКЪПИЯ ТОК,ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ,ЗАЩОТО СА БЕДНИ А НИЕ СМЕ БОГАТИ И ДА ИМ ПОМОГНЕМ ДА ВЪВЕЖДАТ ДЕМОКРАЦИИ НА ДРУГИ МЕСТА ПО СВЕТА,УСПЕХ БРАТЯ АМЕРИКАНЦИ,НИЕ МОЖЕ ДА ОСТАНЕМ ПО ГОЛИ ***,НО ВАЖНОТО ВИЕ ДА СТЕ ДОБРЕ.
25
23
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
Щом има мръсотия - там търси Русия! ФАКТ!
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
томахавките бре!! Асад и руснаците само това лекарство ги лекува!
23
1
 
4
 
! Отговори
Ей преди 6 години
23,ти лъжеш най нагло....
22
1
 
9
 
! Отговори
До 23 преди 6 години
Ха..ха..хааа...
21
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ БЯХА В ИРАК БЯХА В АФГАНИСТАН БЯХА И В ЛИБИЯ!! НО НИТО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ НЕ БЕШЕ СЪСИПАНА ДОКАТО БЯХА ТАМ!!!!РУСИЯ ВЛЕЗЕ В СИРИЯ И ОТ НЕЯ НЕ ОСТАНА НИЩО!!!! ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА СЕ СЪЗДАДЕ ЗА ДА СЕ БОРИ СЪС АБСОЛЮТНОТО ЗЛО БЕЗБОЖНА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ!!!ТЪЙ, ЧЕ КОРЕНА НА ЗЛОТО Е АНТИХРИСТКА РУСИЯ И ТОВА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хлорът е любимото оръжие на офталмолога. Той така и откри гражданската война
19
4
 
24
 
! Отговори
До кога преди 6 години
Страната терорист САЩ,която изби милиони при свойте агресии,седнали да приказват глупости!?!?!?
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЖИВОТА В СИРИЯ ВЕЧЕ НЕ СТРУВА НИЩО!! ПО-ЗЛЕ СА ОТ ПОВЕЧЕТО АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ КЪДЕТО ЖИВОТА НЕ СТРУВА МНОГО!
17
3
 
19
 
! Отговори
Чудовишно преди 6 години
Как може дс се побликуват явни провокации и лъжи на сащ след всички беди който докараха на Сирйиския народ,и сега даже се намират там незаконно и подкрепят терористите.
16
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
пре спокойно може да е имало разлив на Хлор - нали се сещаъе Хлора се доставя в течна форма до всяка пречиствателна станция. А в арабския свят няма ли вода няма населено място. Пре спокойно може контейнер с хлор да е засегнат при бомбардировка или по-вероятното нарочно да е пуснат хлор сред населението
15
2
 
24
 
! Отговори
Kr преди 6 години
химическа атака - fake news
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКТО С КУЛИТЕ БЛИЗНАЦИ НА 11 СЕП 2001 ,КОИТО САЩ САМИ СИ ВЗРИВИХА И ТОВА ИМ ПОСЛУЖИ КАТО ПОВОД ЗА ВОЙНА СРЕЩУ САДАМ ,КОЙТО ИСКАШЕ ДА СИ ПРОДАВА ПЕТРОЛА В РАЗЛИЧНА ОТ $ ВАЛУТА ,ТАКА И САМО ПРЕДИ ДНИ ОТ US.ПОДВОДНИЦА БЯХА ИСТРЕЛЯНИ КРИЛАТИ РАКЕТИ СРЕЩУ ХАВАЙ И ДОРИ БЕШЕ ЗАДЕЙСТВАНА ПРЕДУПРЕДИТЕЛНАТА СИСТЕМА КАТО ЗА ТОВА НАПАДЕНИЕ ЩЯХА ДА ОБВИНЯТ СЕВ.КОРЕЯИ И ТОВА ДА ПОСЛУЖИ НА САЩ КАТО ПОВОД ЗА СВЕТОВНА ЯДРЕНА ВОЙНА И ВСИЧКО ТОВА Е ЗА ДА БЪДЕ СПРЯН КИТАЙ,НО РАКЕТИТЕ БЯХА СВАЛЕНИ ПОЗНАЙТЕ ОТ КОГО
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рижавия кравар не се ли бореше срещу фалшивите новини?!?А кой ще окаже натиск на мало.умниците от сащ?