САЩ: Русия да окаже натиск на Сирия заради химическа атака

Най-малко 21 души са умрели от задушаване в Източна Гута
23 яну 2018 10:10, Елка Василева
71
САЩ: Русия да окаже натиск на Сирия заради химическа атака
Снимка: архив, Reuters

САЩ разкритикуваха липсата на влияние на Русия върху сирийския й съюзник след ново обвинение срещу режима на Башар Асад за химическа атака срещу бунтовници близо до Дамаск, предаде Франс прес.

Според Сирийския център за наблюдение правата на човека най-малко 21 души, включително деца, са умрели от задушаване в град от Източна Гута - обсадения бунтовнически анклав източно от столицата на Сирия.

Още по темата

Вашингтон не е в състояние да потвърди тези твърдения, но разкритикува руската обструкция пред опитите за разследване на ООН на сигнали за химически атаки в Сирия.

"Убити са цивилни и това е недопустимо. Русия не успя да премахне химическите оръжия от Сирия и блокира организациите за превенция на химически оръжия. Това е прекалено", каза заместник-държавният секретар на САЩ Стив Голдстийн. Той добави, че Съединените щати ще преценят дали да внесат утре последните обвинения за химическа атака в Сирия в Съвета за сигурност на ООН.

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където властва империята на злото се превръща в лагера Гулаг !
11
38
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия от от молби и приказки не разбира, тя разбира единствено от Томахавки по руските тикви.
10
4
 
40
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Искам да попитам, защо този "Сирийския център за наблюдение правата на човека" вижда нарушенията(ако има) само от Сирия или Русия, а не вижда убитите цивилни от страна на САЩ?Само толкова ли може да види от къщата си в Ковънтри и финансиран ли е от английските служби или да?!
9
4
 
30
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Русия е най-великата страна на света а Путин е най-великия политик и държавник.Агент Франк Рибери! ЦРУ!!!
8
3
 
43
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Всъщност от химически атаки досега са пострадали най-вече сирийски войници.Умерени,неумерени и ИД ДОКАЗАНО са използвали такова оръжие,но това естествено се неглижира от американците.За употреба от страна на асадистите има само голословни твърдения,без НИКАКВИ годни доказателства!Тая работа е като с агнето,дето пиело вода по-надолу от вълка,ама му мътело водата...Има и виц за зайчето и вълка,ама няма място.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До отричай! 3Не, това е кредото на разните там свинари, говедари и разни ЛЪЖЛИВИ ОВЧАРЧЕТА!!!! А знаеш съдбата на овчарчето нали???? Ако не, значи си т.ъп. или въобще не си ходил на училище! Отвори книжките и прочети! Може пък да не си такъв безнадежден случей, може и да стане някога човек от тебе!
6
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е ред на Иванка да се разциври, татко Тръмп да метне едни едни ракети, при които ще загинат много повече цивилни, но това вече е допустимо, щото ракетите са демократични, хуманни, хамерикански.Хайде престанете с глупoститe!
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На рижавия клоун скоро може да му изтупат кожучето.
4
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ееееей, не им омръзна на това краварско стадо да прави га.дост след га.дост! Въобще не си дават сметка, че ВСИЧКО ТОВА СЕ ОБРЪЩА СРЕЩУ ТЯХ! Тия вече ще ги гонят с камъни ОТВСЯКЪДЕ!
3
30
 
4
 
! Отговори
отричай! преди 6 години
Кредото на комуниста( социалиста).Ще потвърдят и говорителите на Путин.Никогда!
2
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има пак томахавки тези дни......
1
7
 
53
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Стига с тези фалшиви новини, Сирия под контрола на организацията за забрана на химическите оръжия унищожи целия си арсенал. Ако има атаки, това са провокации от страна на брaдатите, любезно заснето и други брaдати, ама с бели каски.