Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия

Според Рекс Тилърсън последните атаки са свидетелство за това
Обновена: 24 яну 2018 06:06 | 23 яну 2018 21:50,
70
Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия
Снимка: Reuters

Правителството на Сирия може би все още използва химически оръжия и отговорността за това носи Русия, заяви днес държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от Ройтерс.

"Само вчера над 20 цивилни, предимно деца, станаха жертва на предполагаема атака с хлор", каза той след международна конференция в Париж за разследване на престъпления с употреба на химически оръжия.

Още по темата

По думите му "последните атаки в Източна Гута създават сериозни опасения, че (президентът на Сирия) Башар ал Асад може би продължава да използва химически оръжия срещу своя народ". Тилърсън добави, че който и да е извършител на нападенията, "Русия носи крайната отговорност за жертвите в Източна Гута и за другите сирийци, атакувани с химически оръжия, откакто Русия се намеси в Сирия".

На конференцията, събрала представители на 24 държави, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обяви създаването на ново партньорство в борбата с нарушителите на забраната за химически оръжия, предаде ТАСС. Принципното споразумение за създаване на механизъм за обмен на информация ще цели да бъдат изправяни пред правосъдието нарушителите на международната конвенция.

Според френски дипломатически източници събраната информация ще бъде публикувана на уебсайт, който трябва да бъде създаден в близките дни. Льо Дриан не уточни кои страни са се съгласили да участват в механизма, отбеляза руската агенция.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тилърсън да го д.ха.Знаеме ги тия номера още от времето на Ирак.
22
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция за момента не е постигнала нищо повече от няколко километра и два три хълма, и тях не контролира устойчиво. .........Някой май завижда на успехите на Турция, а?!?!
21
2
 
22
 
! Отговори
Я пак! преди 6 години
Който и да е извършителят, Русия носи пълна отговорност, защото се намеси -каза американеца! Ле ле
20
2
 
18
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
Американски изми.шльо.тини! За доказателства не се споменава изобщо.
19
1
 
16
 
! Отговори
Хахахааа, преди 6 години
Благодаря ти Странджа,че ми отваряш очите.Друго си е,когато ти прочета мнението. Блести с истина и интелект....
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странджата да направи анализ на казаното - Асад може би,,,и Русия е виновна!И на следното- демократичните амуджита може би,,,и ЩАС са виновни
17
1
 
14
 
! Отговори
**** преди 6 години
Нека този *** докаже,че не са сащ,трябват доказателства за това,а не една баба каза,а още по малко пък Сирия има интерес от това.
16
3
 
33
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Писъците на САЩ са разбираеми, времето им в Сирия изтича. СА и руските ВКС трепят последните терористи, а Ердоган е напънал американските кюрди по границата си. Има намерение да я зачисти цялата като мине и през американските "бази". САЩ ще трябва да се махат от там, а после и от Ирак. Накрая от Близкия изток ще им остане Саудитска Арабия и Израел. Ще загубят контрол върху по-голямата част от петролния пазар и какво ще прави петро-долара?
15
2
 
34
 
! Отговори
Тюююю, преди 6 години
На краварите все Русия им е виновна.Казват,че шубето е голЕм страх.
14
25
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Когато има някакъв конфликт между две или повече държави и една от тях е Русия... - не е нужно да се прави разследване кой е виновникът...
13
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига вече. Измислете нещо по оригинално.
12
1
 
33
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
На тези "новини" се съмнявам дали вярват и потомствено .... американци за които са предназначени, а разпространението им в Европа, само увеличава и без това голямото недоволство от САЩ."Правителството в Сирия, МОЖЕ БИ използва хим. оръжие", но който и да го използва, ако го използва, то безспорно виновна е Русия:)))От самите приказки на Тилърсън се вижда колко некомпетентни хора управляват САЩ.Впрочем тези смешници назначиха в Ирак проиранско правителство - толкова са некадърни.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Краварите се чудят какво да измислят след като виждат че нещата в Сирия се нормализират и тях вече никой там не ги брои за нищо! Тази басня беше и в Либия, и в Ирак и не още!
10
2
 
40
 
! Отговори
Тарантула преди 6 години
Абе най големия агресор си остава САЩ.Единствената държава използвала Атомно оръжие върху цивилно население ( жени, деца които са били в децките градини,болници и т.н)са били унищожени без да подозират какво им е приготвил чичо Сам, най големите демократи. Сверете си часовниците малко, преди да дрънкате глупости без да сте прочели нищо за Хирошима и Нагазаки. Няма война на земното кълбо без участието на САЩ. И последно, ние самите сме били бомбардирани от "демократите" . Ама кой ли ме слуша:))
9
2
 
38
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Едни и същи лъжи(вече опровергавани много пъти) отново ни се навират в лицето.Явно американците смятат,че всички са длъжни да им вярват-иначе става лошо.Поне за лице да бяха измислили нещо по-убедително...
8
2
 
30
 
! Отговори
шматка преди 6 години
"Предполагаема"атака...Виновна е Русия:)Ох божеее слез си прибери вересийте
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не смеят да се тровят, че може и да няма ефект.
6
1
 
28
 
! Отговори
PD преди 6 години
Е Русия е виновна, то е ясно.Това кето се премълчава, е че явно Асад успешно се разправя с въоръжените групировки в съответните територии, и армията е под Идлиб. Турция за момента не е постигнала нищо повече от няколко километра и два три хълма, и тях не контролира устойчиво. Време е за международна конференция, където дружно да се обяви че Русия е виновна.
5
31
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Асад ще свърши като Садаам... - да се готви жужето...
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NE VINOVNA E KHAZARSKATA MAFIA S BANKITE I FED