Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия

Според Рекс Тилърсън последните атаки са свидетелство за това
Обновена: 24 яну 2018 06:06 | 23 яну 2018 21:50,
70
Сирия използва химически оръжия, виновна е Русия
Снимка: Reuters

Правителството на Сирия може би все още използва химически оръжия и отговорността за това носи Русия, заяви днес държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от Ройтерс.

"Само вчера над 20 цивилни, предимно деца, станаха жертва на предполагаема атака с хлор", каза той след международна конференция в Париж за разследване на престъпления с употреба на химически оръжия.

Още по темата

По думите му "последните атаки в Източна Гута създават сериозни опасения, че (президентът на Сирия) Башар ал Асад може би продължава да използва химически оръжия срещу своя народ". Тилърсън добави, че който и да е извършител на нападенията, "Русия носи крайната отговорност за жертвите в Източна Гута и за другите сирийци, атакувани с химически оръжия, откакто Русия се намеси в Сирия".

На конференцията, събрала представители на 24 държави, френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан обяви създаването на ново партньорство в борбата с нарушителите на забраната за химически оръжия, предаде ТАСС. Принципното споразумение за създаване на механизъм за обмен на информация ще цели да бъдат изправяни пред правосъдието нарушителите на международната конвенция.

Според френски дипломатически източници събраната информация ще бъде публикувана на уебсайт, който трябва да бъде създаден в близките дни. Льо Дриан не уточни кои страни са се съгласили да участват в механизма, отбеляза руската агенция.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тая статия направо убива коча с лопата / предполагаема атака пък имало над 20 жертви, последно има ли атака или няма , защото ако е предполагаема как преброиха жертвите
62
1
 
21
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
На крива демокрация, все Русия и е виновна!(абе вие си го знаете! :) )
61
1
 
21
 
! Отговори
:):) преди 6 години
Сметките на САЩ за световно господство са криви, виновна е Русия
60
2
 
22
 
! Отговори
Краварска логика преди 6 години
Щатите 'правят' избори, виновна е РусияСирия 'използва химически оръжия', виновна е РусияЕС не знае какво прави, виновна е РусияУкрайна е заразена с малоумие, виновна е Русия
59
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
Относно случката с Хим Оръжие1. При бомбардировка е засегнат контейнер с течен Хлор(ползва се в пречиствателните станции - При арабите има населено място само където има вода) но това е инцидент2. Някой (но определено не АСАД) е пуснал хлор за по-лесно по време на бомбардировкитеРазберете една затворена врата, една мокра кърпа върху лицето и през мокра кърпа да дишаш и това те спасява 95% от натряване с ХлорПри Дойран съюзниците обстрелват Българите с Хиляди Химически снаряди загуби 40човека
58
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен"Какви оръжия може да има една държава като Русия изостанала с 50 години от цивилизования свят?"Ехх Експертии На запад Военните им трябва ново оръжие което да решава еди коя си задача - Фирмите взимат това за рамка и създават изделие с вузможно най-супер-дупер технологии в наличност - респективно не може лесно да се копира и е безумно скъпоВ РФ и Китай военните поставят рамка и изискват най-достъпните технологии дори такива с ръчен труд!!! Изделито е безумно евтино но ефективно
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп моли Ердоган за среща. Явно здраво е наричал американските протежета в Африн.
56
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"може би", "предполагаема" ..но пък Х носи отговорност за нея ...
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,нема начин да не е виновна Русия.Виновна е,че и тоя кравар се е пръкнал на бял свят.
54
1
 
14
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
До 51 АнонименМного , амао много *** човек. Типичен со ро сои ден драскач
53
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 51Лесно ти е на тебе.Аз логика не само у русофилите, ами и у русофобите не виждам...Мъка...Да се съберат някъде да си джавкат един срещу друг, че не ги търпя вече.
52
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В статията: Два пъти "може би" използва химически оръжия, два пъти "предполагаема" атака, обаче твърдо (!?) над 20 жертви на преполагаените атаки, твърдо (!?) Русия носи отговорност ... за "може би", за "предполагаеми" ...Много бели конци за съшиването на "статията", много ...
51
1
 
24
 
! Отговори
Знаещ преди 6 години
Край Африн са унищожени 50 умерени терористи,к юрдите показват убит техен комондир преди бйил в Ал нусра,а сега към ССА,показват и пленени турски бронетранспортьори и оръжие.Отвоювани са повечето от територии,в ютубе има клипове на унищожени танкове.A в връзка с химич бомбардировки ,като закъсат Ал Нусра и ССА,започват да вият на умряло,сирииската армия е на 40км от Идлиб и настъпва здравата.
50
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50С тъпотиите които си написал за въображаемата сила на руско оръжие единственият смешен си ти приятелю русофил. Какви оръжия може да има една държава като Русия изостанала с 50 години от цивилизования свят? Естествено оръжия от 60-те години на миналия век, ама от къде у тебе логика? Досега логика у русофил не съм видял.
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Рекс ще викаш на кучето си! Трябва да се обръщаш с "Уважаеми мистър Тилърсън"! Ама не го уважаваш? И аз не го уважавам, защото е неимоверно т^п, но ще се обръщам към него не както към куче, макар, че интелектуално той отстъпва на коли, акита-ину и голдън ретрийвър. За другите не знам.Колкото до Томахок, руснаците им направиха в Сирия едно показно и с новите станции за РЕБ ги направиха смешни. Освен това руските "Калибр" са много точни и най-важното - защитени.Пентагонът газ пикае
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Започнаха да се завръщат първите сирийски бежанци в освободените от кюрдските терористи села около Африн. Браво на Ердоган и турската армия!!!
47
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рекс, какво се оплакваш? Нямате ли томахавки за глухонемите руски навлеци в Сирия?
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега това предтекст за томахавки ли да го броим?Щото този път руснаците може да им покажат как томахавките за нищо не струват на 100% , миналия път ги пожалиха - 75% :)
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво в Рейханлъ? Паднаха две ракети. Едната не избухна.
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В боевете за Африн са унищожени над 260 смели кюрдски терористи срещу само един убит от турска страна. Доста ефективно действа аскерът.