ЦРУ: КНДР все по-близо до способността да застраши САЩ

Нямало обаче непосредствена заплаха от нападение
24 яну 2018 07:40, Елка Василева
18
ЦРУ: КНДР все по-близо до способността да застраши САЩ
Майк Помпео. Снимка: архив, Reuters

Северна Корея е все по-близо до положение, в което може да застраши американците с ядрено оръжие, заяви директорът на ЦРУ Майк Помпео, цитиран от Асошиейтед прес.

Според Помпео севернокорейският лидер Ким Чен Ун няма да се успокои, докато не си гарантира способността да заплашва САЩ с множество ядрени атаки едновременно.

Директорът на ЦРУ смята, че Ким не само би използвал ядрени оръжия, за да остане на власт, но може да заплаши да обедини отново разделения Корейски полуостров под своето тоталитарно управление.

Помпео предупреди, че само месеци делят Северна Корея от възможността да постави Америка в опасност и изрази надежда, че ще може да каже същото и след година.

Въпреки предупрежденията си обаче шефът на ЦРУ не смята, че има непосредствена заплаха от севернокорейско нападение срещу САЩ. Той каза, че президентът Доналд Тръмп ще направи всичко възможно да се избегне предприемането на военни действия срещу Пхенян.

Цялото американско правителство полага много усилия да направи така, че американците да не се чувстват застрашени. Видяхме какво стана в Хавай. Абсолютно задължително е ние като разузнавателна агенция да предоставяме на висшите ни лидери такава информация, че те да решат този въпрос по начин, който е в полза на американския народ, каза Помпео.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
знаят ли? преди 6 години
От ДАНС знаят ли че копирате нелегално Новини от други сайтове?
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зелке пак краде от БТА.....хаха
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американци англицизираха целия Свят , всичко което е Високи Технологии е на английски език няма на друг език , според мен след 1000 години ще се говори само на английски по целия Свят
13
11
 
6
 
! Отговори
USA преди 6 години
Рано или късно ще трябва да се реши този проблем. КНДР не е нормална страна, това е гигантски концентрационен лагер и който защитава този режим, да ходи на лекар. КНДР не само представлява заплаха за САЩ, но и за Южна Корея, Япония и Тайван. Децата от малки са промивани на омраза към Америка и съюзниците й. Народа яде жълъди и трева, а Ким Чен Ун гледа НБА и пoрно по цял ден, тъпче се със западни деликатеси и пие скъп френски коняк. Освен това има цял паркинг от последни модели западни коли.
12
4
 
5
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Защо да ги застрашава след като ги притежава,ако си поискат борчовете днес ,утре Янетата ще оседлават коня...
11
1
 
9
 
! Отговори
кого да обвиним? преди 6 години
ЦРУ страда от остра форма на деменция, виновна е Русия
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦРУ са много изостанали в времето и пространството. КНДР отдавна вече има способност да унищожат САЩ.
9
2
 
10
 
! Отговори
Тежка диагноза преди 6 години
"Видяхме какво стана в Хавай." - Страхливци, параноици, социопати...
8
1
 
13
 
! Отговори
майстори на блъфа преди 6 години
"ЦРУ: КНДР все по-близо до способността да застраши САЩНямало обаче непосредствена заплаха от нападение"На това да се смее ли човек, да плаче ли?!Същото като мъдростта на един ром:"Исках, *** хямах желание..."
7
1
 
24
 
! Отговори
638 неуспешни атента преди 6 години
Цру е най-голямата, най-яко финансираната и най-смешната терористична организация в света. С 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро!
6
1
 
34
 
! Отговори
Питанка преди 6 години
Това същото ЦРУ, което ни каза за химическото оръжие на Саддам ли е ? ...... Между другото, намерихте ли го вече това оръжие ?
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ е заплаха за целия свят. Разполагат с всякакви бойни арсенали и десетка военни бази по целия свят, но не дават друг да се опитва да ги възпира.
4
8
 
1
 
! Отговори
God bless:)) преди 6 години
God bless:))
3
19
 
3
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До ВасилевСпоред мен, някой БСП *** пише с твоя НИК, за да те компрометира :)
2
2
 
35
 
! Отговори
факт преди 6 години
Държавата терорист и агресор САЩ си измисля заплахи и лъже света.
1
0
 
30
 
! Отговори
"за да остане.. преди 6 години
Ким Чен Ун бил готов на ядрен удар "за да остане на власт". Саддам и Кадафи ги свалиха от власт, но и страните им бяха върнати в средновековието. Това го знае и ЦРУ, и Ким, и цял свят.