Демонстрация на елитни части: Как се убива кобра със зъби?

US министър присъства на зрелищe на военни
24 яну 2018 18:32, Елка Василева
31
Демонстрация на елитни части: Как се убива кобра със зъби?
Снимка: БТА

Американският министър на отбраната Джеймс Матис присъства на зрелищна демонстрация на елитните части на индонезийската армия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Военнослужещите показаха, че могат да убият кобра със зъби, да пият змийска кръв, да разбият с глава подпалени тухли, да ходят по жарава, да се търкалят по натрошено стъкло.

Матис бе в Индонезия, за да укрепи сътрудничеството с тази страна, която се опитва да се предпази от хегемонията на Китай в региона, отбелязва Франс прес. Той бе посрещнат с военни почести във военната база Чиланкап в Джакарта, където се намира генералният щаб на индонезийските въоръжени сили.

В началото на демонстрацията под звуците на традиционни индонезийски барабани десетки военни, специализирани в борбата с трафика на дрога, показаха уменията си в различни бойни изкуства.

Необичайно бе зрелището, когато шестима войници пристигнаха, носейки големи змии, сред които и две кобри, и ги убиха с едно захапване със зъби. Пред изумения поглед на американската делегация, водена от Матис, един от военните даде на свой колега да изпие кръвта на една от змиите. После индонезийските домакини обясниха на американския си гост, че това се прави като израз на братство между военнослужещите.

След това военен показа как може да върви по жарава, а друг, че може да се търкаля върху счупено стъкло. Трети стреляше със завързани очи по топки, подхвърляни от друг войник.


В края на демонстрацията пристигнаха два хеликоптера, пълни с военни, специализирани в акции за освобождаване на заложници. Те трябваше за заловят мним терорист, взел един човек за заложник и придвижващ се с кола. Под звуците на музиката от филма "Мисията невъзможна" военните скочиха от малка височина от хеликоптерите. Някои от тях носеха военни кучета. После те бързо неутрализираха мнимия похитител с помощта на кучетата, нахвърлили се върху него.

Матис приветства военните за техните умения, похвали и кучетата, участвали в последната демонстрация. "Това са истински специални сили! Дори и кучетата знаеха какво трябва да правят", каза той.

След тази демонстрация Матис замина за Виетнам - втори етап от обиколката му в Азия.

Той ще бъде в Ханой броени дни преди петдесетата годишнина от офанзивата Тет - повратен момент в американската война срещу комунистите в Северен Виетнам, припомня Асошиейтед прес. Матис каза пред репортерите, придружаващи го в полета до Ханой, че тя е останала в миналото и не трябва да пречи на усилията за изграждане на по-тесни връзки в областта на отбраната.

Още при пристигането си в Ханой Матис отправи благодарност към страната, че е подкрепила санкциите на ООН срещу Северна Корея.
 

 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Военнослужещите показаха, че могат да убият кобра със зъби, да пият змийска кръв, да разбият с глава подпалени тухли, да ходят по жарава, да се търкалят по натрошено стъкло."Абе....тоя на цирк ли е бил или на демонстрация се питам.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея на колко ракийки са ..?Това са циркови артисти не елитни части .. :D Нека кацнат пак на нечия нива да видят дали са командоси или специални части ;)Да ядът една гора бой
21
0
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Тези там, индонезийци и малайци, са откачени ***.Това са потомците на Сандокан.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
глупости на търкалета. простотии. невежество. примитивизъм.
19
3
 
12
 
! Отговори
Педро ел негро преди 6 години
Респект. Но не са единствените. Спецназ също ги карат да ядат гадости - гледал съм по ТВ. Техният командир каза, че понякога се случва да нямаш храна, когато си на мисия. Тогава се налага да ядеш гадости, защото трябва да оцелееш, а гадостите все пак съдържат някакви калории. Абе не е лесна работа...
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТака е, че даже и френските командоси ги пребихме по погрешка.
17
1
 
14
 
! Отговори
бг командос преди 6 години
нашия номер е по добър : един командос свири на зурна ,кобрата излиза от гърнето а другия командос играе кючек
16
0
 
10
 
! Отговори
Хер Вернер преди 6 години
Те, тия от некой цирк са ги наели.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го може всеки в БГ .
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех, че Америка има общ министър на отбраната. И кво излиза, че там отделните държави не могат да се нападат помежду си?
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че са комисарите от еврокомисията, че иначе щяхте да гладувате и ти, и децата ти ... колкото до хомофантазиите ти - не се срамувай толкова .... всички любители на русия и путин ги имате и много се срамувате от тях.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
колко много неща могат да правят , само не и да воюват . Добре че има кучета да обезвредят похитителя след като отдавна е застрелял заложника
11
1
 
13
 
! Отговори
той преди 6 години
Абсолютни пси хо па ти! И гостите, и домакините!
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"А убива ли са "White snake" с голи зъби? "Ти ако знаеш Ферхойген и останалите комисари от хомо-дружинката наречена Европейска Комисия какви бели питони (а и по-смугли) поглъщат .... че и отзад и отпред .....
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тукашните нинджи убиват по неколко питона, кобри, анаконди с голи ръце и уста, без никаква спец. подготовка.
8
2
 
15
 
! Отговори
Абе преди 6 години
Преди 30 години, когато виетнамците бяха тук, нямаше улични кучета и котки - всичко живо беше изядено.Сега сте се загрижили за "правата на животните". Дайте първо да оправим правата на хората, че тогава да мислим за животните.
7
0
 
23
 
! Отговори
й преди 6 години
ако можеха да чупят и орехи между задните си бузки до сега да ги бяха приели и в ЕС и в Шенген и навсякъде където се цени "демокрацията" и западните "ценности"
6
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Къде са сега дружествата за защита на животните, защо мълчат!? Европа тепърва ще се бие с гол *** и свалени *** с такива ислямски пълчища.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А убива ли са "White snake" с голи зъби?
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките животинчета...