OneCoin-ът – в ръцете на бедняк от "Модерно предградие"

Фирмата на д-р Ружа Игнатова е прехвърлена на клошар, а имотите й са разпродадени
Обновена: 24 яну 2018 13:58 | 24 яну 2018 13:30,
82
OneCoin-ът – в ръцете на бедняк от "Модерно предградие"
Ружа Игнатова; Снимка: Facebook

"OneCoin е най-легалната криптовалута, никой не може да се сравнява с нас. Ние сме бъдещето. До 2 г. никой няма да говори за биткойн", казва д-р Ружа Игнатова на семинар, в който презентира организацията си в края на 2017 г.

Още по темата
По това време прокуратурата в Германия вече я разследва за измами и пране на пари, най-довереният ѝ партньор в организацията Игор Албъртс я напуска, фирмите ѝ в България са прехвърлени на клошари, а имотите - продадени на дружество на известен наш финансист. На официален въпрос за общия бизнес с Ружа Игнатова той бе лаконичен, че тя е наемател в негови имоти, пише "24 часа".

Прокуратурата в Билефелд, Германия, е започнала разследване срещу корпорацията OneCoin LTD, която е регистрирана в Обединените арабски емирства. До българската прокуратура пристига молба за правна помощ през октомври. Тя е свързана с десетки фирми и собственичките ѝ - две българки, които имат и немски паспорти. Това са обявената за създател на ОneCoin д-р Ружа Игнатова и майка ѝ Веска.

Разследването е за мащабна измама чрез пирамидална структура и пране на пари чрез създаването и разпространението на виртуалната валута. Има съмнения, че чрез схемата "уанкойн" са финансирани престъпни и терористични организации, посочват от спецпрокуратурата, която участва в претърсването на офисите на "Уан Нетуърк Сървисис" преди седмица.

Тази фирма, с офис на столичния пл. "Славейков", е дистрибутор на регистрираното в ОАЕ дружество и разпространява обучителни пакети за копаене на уанкойни. По сметките ѝ са минавали и парите, които Ружа печели от обучителни пакети. 3 месеца от ДАНС и ГДБОП следят операциите на фирмата, преди да влязат в офиса ѝ и да приберат сървъри и документация. Разпитани са над 50 души, сред които служители на дружеството. Ружа Игнатова и майка ѝ Веска обаче не са сред тях. Те са обявени за издирване с европейска заповед за арест от прокуратурата в Германия, която е получена и в България. Все още не са заловени.

3 348 769 са присъединилите се към OneCoin, които са си купили обучителни пакети, показва сайтът на компанията. От 110 до 55 555 евро е цената за различните нива на пакетите, които според Ружа Игнатова дават безценни знания за това как да се добива криптовалутата и да се забогатява от нея в бъдеще. Операторът за продажба на обучителните пакети е OneLife, регистрирана в офшорната зона Белиз. Операторът за криптовалутата е "Уан Нетуърк Сървисис" на пл. "Славейков".

"Уан Нетуърк Сървисис" е собственост на майката на Ружа - Веска Игнатова, която също е разследвана в Германия. На 2 май 2017 г. обаче Веска се оттегля от фирмата. Управител и собственик става 26-годишният Кристиян Манолов, чийто адрес по лична карта е в столичния кв. "Модерно предградие", но няма собственост на негово име. На Кристиян са прехвърлени още две дружества на Веска Игнатова. На адреса му по лична карта той не е открит, като там не са чували за него от много време. Бил бедно момче. На посочения на фирмата телефон за връзка с Манолов като управител никой не отговаря. На друг номер се обажда жена, която казва, че е била служителка на "Уан Нетуърк Сървисис" преди години, но вече няма нищо общо с дружеството.

Всички дружества на Ружа, майка ѝ и баща ѝ Пламен са прехвърлени на бедняци до края на 2017 г. Същото се случва и с имотите на Ружа в София, с които тя стана популярна. В края на 2015 г. тя купи ресторант "Крим" на ул. "Раковски" в София. По същото време стана собственик и на емблематичната къща на бившия кмет на столицата Димитър Моллов на пл. "Народно събрание", както и на сградата, в която е офисът на OneCoin в България на пл. "Славейков".

Общата сума на имотните придобивки на Ружа, които стават нейни за по-малко от година, е малко над 16 млн. лв.

През февруари 2017 г. обаче и трите сгради сменят собственика си, а Ружа става техен наемател.

Финансистът, чрез когото са били осъществени сделките, обясни, че той е бил нает от чуждестранен фонд и е сключил доверителни клиентски сделки, които са законни, но не пожела да обсъжда детайли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
Пак Анонимен преди 5 години
Когато съществува биткойна вие печелите по 3 възможни начина без дори да си мърдате пръста... Всяка печалба означава повече пари в портфейла и по малко работа за робовладелеца... ЕДИНСТВЕНО КРИПТОВАЛУТАТА ПРЕДЛАГА ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ БЕЗ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙНОСТИ. Кое е измама??? Това че е пуснала монета с която можете да изкупувате имоти и материални блага, която е била на центове??? Защо вие не си купихте центове??? Щяхте да притежавате имот за стотици хиляди само за стотици евро...
70
1
 
1
 
! Отговори
пак анонимен преди 5 години
На пазара като пазарувате зеленчуци и плодове да не би да плащате всеки ден една и съща цена години наред???? Докато съществуват парите ще важи правилото за пазара... При по голямо търсене от предлагане цената се покачва, а обратно пада... Това е неписан закон... Както е позволен този пазар и парите, така няма как да бъде отказан по модерния начин... Банките ви крадът, а вие предпочитате тях... Със собствените си ръце не можете да правите много... Но когато търгувате вие печелите много повече...
69
3
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До всички роби писали тук... Ако наричате криптовалутите пирамидални измами или Понзи Схеми, това означава че вашето работно място е понци схема, държавната система, капитализма, социализма, комунизма, демокрацията, и всички системи и тем подобни са пирамиди за измамни схеми... Те са пирамиди... вие сте във постоянен кръг от който не можете да излезете... Криптовалутите позволяват както бърз трансфер със по малка такса, така и печалба...
68
0
 
1
 
! Отговори
K. преди 6 години
Най-забавното е, че продължава да качва видеа: https://youtube/watch?v=GBFa8kn5tSE
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36Само да напомня, че това не е комунизъм, а чиста форма на капитализъм по Американски или Британски учебник.При Ружа е ясно: пирамида с цел някой да обере балъцитеВиж при бит коин е доста по-сложно.Веднъж е пирамида и после тези процесори смятат неизвестно какво.Може да ви смятат паролата за банковата сметка.НАСА има подобна структура когато правят космически изследвания. Един процесор не стига затова можете да се включите, но там никой няма да ви плати.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Andreshkoпо скоро прилича повече на Мейзер :D Но Мейзер е с по интелигентна физиономия!!
65
0
 
8
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Да попитам до къде стигна разследването за точене на ДДС на убитият "бизнесмен" в Нови Искър? Предполагам, че фирмите с които е "работил" продължават да функционират...
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трийте, трийте коментари! Тая пак си остава престъпна *** (айде, от мен да мине РОМКА, хи-хи)
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С горните схеми правиш партия и ставаш министър председател за 10 години..не стигат вече шашмите на Ванъо със събиране на лични карти и по 50 лв на човек.Модерните демократи с дипломи от БКП вече перът пари чрез закъсали клошари гледайте в тубата" Валери Петров - собственик на ВиЕм Корпорейшън " подставено лице в програма за помощ на румънските бедни ГОЛЯМ СКАНДАЛ! По същите начини семейството в Н.Искър е живяло охолно С КУХИ ФИРМИ и точене на ДДС ! ИНАЧЕ У НАС ВСИЧКО Е ТОЧНО .
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази ако наистина е ,,Сивак'',и онзи малкото ,,Сиваче'', *** където е убило беззащитен човек,стават две новини от България.И двете свързани с някакъв етнос който е не повече от 10% в България.Тука има нещо гнило.Не може една малка част от населението да върши всичките престъпления,и то безнаказано.Безнаказано ,не от страна на правосъдната система,а от страна на гражданството.При нефункционална правораздавателна система,се появява спешно нуждата от ,,граждански '' съд.Независим,с гласуване.
61
0
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Тази на снимката ми прилича на Софи Маринова.
60
0
 
9
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
До#13. Щом Хърсев се занимава с измами и той ще свърши като Кюлев...
59
2
 
12
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Аз бих си купил онекоин с биткоини,които ги нямам,но не бих дал левове,долари или евро за криптовалути,за да пълня гушите на криптоизмамниците.
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
д-р Ружа Игнатова е участва в схема за източване на пари,чрез несъществуваща валута.Става дума за схема която точи фондове чрез политици,под чийто контрол се управляват много пари.Целта е едни пари да се преместят от едно място на друго,без да оставят следи,и после да изчезнат на някъде си. Зад цялата тази далавера,стои някаква сянка на Някой.Това е доста широка организация,разпростряла се извън България,няма имена и адреси.Чиста схема за измами.Само Интерпол може да се справи,тука има чадър.
57
6
 
7
 
! Отговори
пепи преди 6 години
А последно има ли някакви доказателства или просто не се е харесала на някой от големите играчи.Отхапала им е част от пицата и го раздава голямата бизнесменка.Не можах да разбера къде е престъпното.Освен че е прибрала едни пари.Ми то цяла Америка действа на този принцип.Правиш фирма и почваш да набираш средства от борсата.Развиваш пр и никакво производство.Къде е разликата.
56
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ СЪЩОТО НА СТАНЕ И ПРИ БИТКОИНА ЗА ДА МОГА ДА НАПИША АЗ КАЗАХ ЛИ ВИ!!!! :DБИТКОИНА ВЪВ МОМЕНТА ПРЕДСТАВЛЯВА КАРТЕЛ КЪДЕТО ГОЛЕМИТЕ ДЪРЖАЧИ НА ВЪЗДУХ СА СЕ РАЗБРАЛИ ДА ПРОДАВАТ ПО МАЛКО НА ДРЕБНИТЕ РИБИ И ДА СИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ НА ГЪРБА НА БАЛАМИТЕ :DРАЗПЛАЩАТЕЛНИТЕ СИСТЕМИ ПРИЗНАВАТ БИТКОИНА НО СЪС ГОЛЕМИ ОГРАНИЧЕНИЯ ДО 500 ЕВРО СА ПОВЕЧЕТО!!!РЕАЛНО СА СПЕЧЕЛИЛИ ЗАСЕГА САМО ТЕЗИ КОИТО СА ОТ НАЧАЛОТО ТАМ А ЗА ТЕЗИ КОИТО СА ОТ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ГИ ВИДИМ :D
55
13
 
3
 
! Отговори
Айго 4 (последно) преди 6 години
Банковата система е остарял модел на парично предлагане, а уанкойн предлага съвременна алтернатива на банковата институция. Вие как бихте се борили с валутата на днешния ден...? Ден преди изключително важно Уанкойн изложение в Лондон, медиите атакуват с публикации... Много случайни събития? Вие как ги мислите стават тези неща? Държавните институции са пълни с ангелчета ли?
54
9
 
2
 
! Отговори
Айго 3 преди 6 години
Уанкойн е като хибрид м/у банковата институция и криптовалутна с масивна възможност за печалба дори след публичността на криптовалутата от октомври 2018. Децентрализираните криптоси отхапаха тлъсто месо от банките (особено болезнено за бг банките), а централизираната... дори е възможно да унищожат монопола им... Банковата система е оостарял модел на парично предлагани услуги.
53
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Плевенлиев приятелката... Той само такива има ;)))
52
4
 
6
 
! Отговори
Айго 2 преди 6 години
1. Централизирана - Компания (ако искате институция след време) ръководи всички процеси по добива, ценообразуването, съкращаване на спекулативните процеси на борсите за привличане на използваемост и доверие.2. Пълна прозрачност - Блокчейн, който е съгласуван с изискванията и регулациите на всички държави. Пълна прозрачност на всяка транзакция съдържаща подробни данни по лична карта/паспорт за лицата по трансфера в неразрушим като блокчейн технология. Ripple няма блокчейн прозрачност, защо?