OneCoin-ът – в ръцете на бедняк от "Модерно предградие"

Фирмата на д-р Ружа Игнатова е прехвърлена на клошар, а имотите й са разпродадени
Обновена: 24 яну 2018 13:58 | 24 яну 2018 13:30,
82
OneCoin-ът – в ръцете на бедняк от "Модерно предградие"
Ружа Игнатова; Снимка: Facebook

"OneCoin е най-легалната криптовалута, никой не може да се сравнява с нас. Ние сме бъдещето. До 2 г. никой няма да говори за биткойн", казва д-р Ружа Игнатова на семинар, в който презентира организацията си в края на 2017 г.

Още по темата
По това време прокуратурата в Германия вече я разследва за измами и пране на пари, най-довереният ѝ партньор в организацията Игор Албъртс я напуска, фирмите ѝ в България са прехвърлени на клошари, а имотите - продадени на дружество на известен наш финансист. На официален въпрос за общия бизнес с Ружа Игнатова той бе лаконичен, че тя е наемател в негови имоти, пише "24 часа".

Прокуратурата в Билефелд, Германия, е започнала разследване срещу корпорацията OneCoin LTD, която е регистрирана в Обединените арабски емирства. До българската прокуратура пристига молба за правна помощ през октомври. Тя е свързана с десетки фирми и собственичките ѝ - две българки, които имат и немски паспорти. Това са обявената за създател на ОneCoin д-р Ружа Игнатова и майка ѝ Веска.

Разследването е за мащабна измама чрез пирамидална структура и пране на пари чрез създаването и разпространението на виртуалната валута. Има съмнения, че чрез схемата "уанкойн" са финансирани престъпни и терористични организации, посочват от спецпрокуратурата, която участва в претърсването на офисите на "Уан Нетуърк Сървисис" преди седмица.

Тази фирма, с офис на столичния пл. "Славейков", е дистрибутор на регистрираното в ОАЕ дружество и разпространява обучителни пакети за копаене на уанкойни. По сметките ѝ са минавали и парите, които Ружа печели от обучителни пакети. 3 месеца от ДАНС и ГДБОП следят операциите на фирмата, преди да влязат в офиса ѝ и да приберат сървъри и документация. Разпитани са над 50 души, сред които служители на дружеството. Ружа Игнатова и майка ѝ Веска обаче не са сред тях. Те са обявени за издирване с европейска заповед за арест от прокуратурата в Германия, която е получена и в България. Все още не са заловени.

3 348 769 са присъединилите се към OneCoin, които са си купили обучителни пакети, показва сайтът на компанията. От 110 до 55 555 евро е цената за различните нива на пакетите, които според Ружа Игнатова дават безценни знания за това как да се добива криптовалутата и да се забогатява от нея в бъдеще. Операторът за продажба на обучителните пакети е OneLife, регистрирана в офшорната зона Белиз. Операторът за криптовалутата е "Уан Нетуърк Сървисис" на пл. "Славейков".

"Уан Нетуърк Сървисис" е собственост на майката на Ружа - Веска Игнатова, която също е разследвана в Германия. На 2 май 2017 г. обаче Веска се оттегля от фирмата. Управител и собственик става 26-годишният Кристиян Манолов, чийто адрес по лична карта е в столичния кв. "Модерно предградие", но няма собственост на негово име. На Кристиян са прехвърлени още две дружества на Веска Игнатова. На адреса му по лична карта той не е открит, като там не са чували за него от много време. Бил бедно момче. На посочения на фирмата телефон за връзка с Манолов като управител никой не отговаря. На друг номер се обажда жена, която казва, че е била служителка на "Уан Нетуърк Сървисис" преди години, но вече няма нищо общо с дружеството.

Всички дружества на Ружа, майка ѝ и баща ѝ Пламен са прехвърлени на бедняци до края на 2017 г. Същото се случва и с имотите на Ружа в София, с които тя стана популярна. В края на 2015 г. тя купи ресторант "Крим" на ул. "Раковски" в София. По същото време стана собственик и на емблематичната къща на бившия кмет на столицата Димитър Моллов на пл. "Народно събрание", както и на сградата, в която е офисът на OneCoin в България на пл. "Славейков".

Общата сума на имотните придобивки на Ружа, които стават нейни за по-малко от година, е малко над 16 млн. лв.

През февруари 2017 г. обаче и трите сгради сменят собственика си, а Ружа става техен наемател.

Финансистът, чрез когото са били осъществени сделките, обясни, че той е бил нает от чуждестранен фонд и е сключил доверителни клиентски сделки, които са законни, но не пожела да обсъжда детайли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
45
 
! Отговори
шнурзатроловете преди 6 години
Ето каква е разликата между демокрацията и пост социализма - в Германия я разследват за пране на пари, в България купува имоти за милиони, без никой от НАП, ДАНС, МВР да я пита откъде са и парите.
30
2
 
18
 
! Отговори
До 30 преди 6 години
Не е братовчедка, а третия мъж и внук на Софи Маринова.
29
1
 
9
 
! Отговори
До 21 избягалият преди 6 години
До избягалият в германияАми то там в Германия се е случило, както и на други места, но на първо място в Германия.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До :)"Алчна ***. Това виждам на снимката."---А на мен ми прилича на някоя брат'чеТка на Софи Маринова. Ама, не е ли така? :)
27
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
Ми докато има балъци...
26
0
 
24
 
! Отговори
:) преди 6 години
Алчна ***. Това виждам на снимката. Лицето на човек никога не лъже.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а сайта още им работи :) Сигурно и схемата продължава.
24
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'Бизнес дама на годината' за 2014 в БГ - мбухахахаххахааххаахахах
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва закон за електронните валути, но това е задача на Борисов, Габриел, министрите му и парламента. Пак някой не си е свършил работата.
22
2
 
20
 
! Отговори
Тука има Тука Нема преди 6 години
... По повод тази "Госпожа" ( Като й гледам визията , май е от ромското малцинство ... ама малко по - умното ... ) само ще кажа - КОГАТО ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЗАТЪПЕЛИ ОВЦЕ С "ЕВРОГ _ ЙСКИ ЦЕННОСТИ" ... много ясно , че ще има и ВЪЛЦИ ... или ... ВЪЛЧИЦИ ... като тази Другарка ! :) ;) :) Не че НЯКОЙ не я е "светнал" в голямата далавера де ... и не й е помогнал ...... :) Не ми изглежда иначе много "интелектуално възвисена" , че сама да измисли тази ... "ПИРАМИДА" ..... :) ;) :)
21
14
 
18
 
! Отговори
от Германия преди 6 години
Не е виновна демокрацията, ами виновен е посткомунизма. Тук при мен в Германия има демокрация и такова нещо никога не може да се случи.
20
1
 
27
 
! Отговори
мухахахах преди 6 години
Може ли това да е жена на 37 години?
19
2
 
38
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
Тая *** горе какво ще ги прави толкова пари? Ни дете, ни коте, ни братя и сестри. След десетина години ще се чалне и ще умре сама сред 40 котки.Човешката алчност е ненаситна. Това е като комара.
18
0
 
25
 
! Отговори
звера преди 6 години
разликата от немската прокуратура и съдебна система спрямо българската се вижда и от птичи поглед :))) ... иначе на МВР-то дадоха едни 100млн. да си харчат :)))
17
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Външният вид на тази мацка ми напомня онова животно, което яде л*на през носа. Има невероятно селско излъчване, сякаш е родена за обор.
16
0
 
52
 
! Отговори
звера преди 6 години
българския финансист е емил хърсев ... за незапознати справка тсбанк :))) ... сещайте се колко не е знаел с какво се захваща :))) и въобще си мисля че лично той е в основата на схемата :))) както се пееще в популярна песен от близкото минало : пирамиди, фараони и балъци за милиони :)))
15
1
 
22
 
! Отговори
Диди преди 6 години
За сведение - ресторант "Крим' е на улица 'Славянска' и 'Добруджа", а не на Раковски
14
1
 
31
 
! Отговори
пепи преди 6 години
Щом са продавали обучителни пакети а не криптовалута,всичко е ок.
13
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а имотите - продадени на дружество на известен наш финансист------------------------Защо криете името на перача на пари ХЪРСЕВ ?
12
1
 
19
 
! Отговори
шоп преди 6 години
До Анониментоя травестит ли ще чертае бъдещето на парите?!?-----------------Така се очертава, даже направи фризьорски салон на друг травестит:) Поне някой нещо намаза от цялата работа. Легални престъпления в световен мащаб. Дори й на немците не се надявам да свършат нещо. Само да се надаме на Бог, който уж гледа отгоре.