Винят Русия за всичко в света, а Сърбия - за всичко на Балканите

Балканските страни са близки приятели на Русия, заяви Лавров
24 яну 2018 22:30, Елка Василева
126
Винят Русия за всичко в света, а Сърбия - за всичко на Балканите
Сергей Лавров. Снимка: архив, Reuters

Русия винаги е била обвинявана за намеса в събития, както и Сърбия е обвинявана за всичко, което се случва на Балканите, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде Танюг.

Лавров каза, че не вижда никаква друга роля на Москва в балканските страни, освен че става дума за "традиционни и близки приятели", посочва агенцията.

Балканските страни са традиционни и близки приятели на Русия, някои от тях споделят една религия, заяви Лавров, цитиран от Дойче веле.

Като пример за нападките срещу Москва той посочил сръбско-руския център в Ниш, изтъквайки, че колкото повече Москва настоява, че този център служи само за гасене на пожари, толкова повече на Запад се разпространяват подозрения, че Кремъл по този начин се опитва да влияе на ситуацията на Балканите.

Лавров припомни, че този център е осигурил помощ не само на Сърбия, но и на Черна гора.

Мисля, че там работят осем руснаци и десет сърби. Те извършват мониторинг на положението, когато става дума за изненадващи ситуации и когато става дума за катастрофи и природни бедствия. Помагат положението да се подобри, гасят пожари и изпращат там специална авиация, заяви Лавров за Дойче веле.

Той каза, че въпреки това американският посланик в Белград е поискал от ръководството на Сърбия да не подписва никакъв договор за имунитета на персонала на този център.

Той поиска това публично, тъй като този център уж бил "шпионско гнездо", заяви Лавров на пресконференция в Ню Йорк в събота, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
16
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски завинаги, само руснаците се бият с терористите, които бяха създадени и финансирани от западните служби-на Англия, Франция и САЩ.
3
12
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До ОвчарТи остави политиката на по-умните от теб... - и да те попитам - малко домашно сиренце да ми продадеш...
2
35
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
На тоя дърт пръч не може да се има капка доверие... - както и на неговия покровител...
1
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то не е случайно това.