Борис Джонсън - потомък на мумия със знатно потекло

Жената от Базел се оказала далечна прабаба на британския министър
Обновена: 25 яну 2018 17:30 | 25 яну 2018 16:30,
16
Борис Джонсън - потомък на мумия със знатно потекло
Снимка: Rеuters

Учени в Базел разрешиха десетилетна загадка за идентичността на мумифицирана жена, открита през 1975 г. в църква в швейцарския град, съобщи Би Би Си, цитирана от БНР. Проучването им обаче разкри друга изненада - тя се оказала пра-пра-пра-пра-пра-пра-прабаба на британския външен министър Борис Джонсън.

Жената, погребана пред олтара на църквата на босоногите в Базел, била добре хранена, в дрехи с високо качество, което показва, че е от заможно семейство. Но нямало надгробен камък, който да разкрие самоличността й, макар че първоначалното изследване на дървения ковчег показало, че той е от XVI век.

В тялото й имало много живак, който бил основното средство за лечение на сифилис в периода XV-XIX век. Тази терапия по-често убивала отколкото лекувала, но била причината за запазване на тялото й.

Открити през 2017 г. архиви разкрили, че гробът с жената бил отварян и преди това - през 1843 г. Тези документи накарали учените да предположат, че жената била от знатното базелско семейство Бишоф.

С най-съвременни методи те успели да извлекат ДНК материал от големия пръст на крака й, който е сравнен с ДНК от живи потомци на семейство Бишоф. Резултатът показал вероятност от 99,8% те да са наследници по майчина линия на мумията.

Това затвърдило съмнението на експертите, които заключили, че става дума за Ана Катарина Бишоф, която е родена в Базел през 1719 г. и умира там през 1787 г. След установяване на самоличността й генеалози успяват с помощта на документи за раждания, бракове и смърт, които се водели от по-заможните семейства, да открият още потомци на Ана Катарина.

Тя имала 7 деца, от които само две оцелели след детството, като една от дъщерите й, кръстена на нея - Ана, се омъжила за Кристиан Хуберт барон Пфефел фон Кригелстайн.

Пет поколения по-късно в семейство Фон Пфефел Мари Луизе фон Пфефел се омъжила за Стенли Фред Уилямс. Тяхната дъщеря Ивоне пък сключила брак с Осман Уилфред Джонсън Кемал, а техният син - Стенли Джонсън, е бащата на британския дипломат №1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
ГЕНЕТИК преди 6 години
Във връзка със "кралското семейство" и наследствения ГЕНЕТИЧЕН ФОНД.В генетиката има един раздел наречен НАСЛЕДСТВЕНОСТ. Това значи ,че в гените и в клетките на кралския род се съхранява информация за техните престъпления.В генетиката се знае,че носим минала информация и там примерно е записано бабата на Елизабет 2 е отрязала главата на Мария Стюард и така всичко хубаво и лошо е съхранено в тази ГЕНЕТИЧНА БАНКА!! ТАКА,ЧЕ НЕКА ДА СЕ СМИРИ И ДА СЛЕЗЕ ОТ НЕБЕСАТА ,МИСЛЯ,ЧЕ НЕЙНОТО МЯСТО НЕ Е ТАМ!!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз НЕ ВЯРВАМ ВЪВ БОЖЕСТВЕНИЯ ПРОИЗХОД НА АНГЛИЙСКАТА КРАЛИЦА И НЕЙНОТО КРАЛСТВО.ЗА МЕН ТОЗИ РОД Е ПОКРИТ СЪС КРЪВ,ВОЙНИ,ГРАБИТЕЛСТВО И КОЛОНИАЛНО ВЛАДИЧЕСТВО.ТЯХНАТА ИСТОРИЯ ГО ПОКАЗВА.В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ НЕ ВИЖДАМ НИТО БОЖЕСТВЕНОТО НИТО ХУМАННОТО .НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТОРИЯТА СЕ ПИШЕ ОТ АГРЕСИВНИТЕ---ПОБЕДИТЕЛИ .АКО ТЕ ИМАХА БОЖЕСТВЕНО ПОТЕКЛО НИКОГА РОДА ИМ НЯМАШЕ ДА БЪДЕ ОПЕТНЕН С ЧОВЕШКА КРЪВ.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВНИМАНИЕ!Борис Джонсън е внук на турчин.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
68 годишен сифилитик? Не вярвам. По онея времена никой не е можел да живее толкова дълго със сифилис. А на жените тогава след 30 никой не им е обръщал внимание. Средната продължитеност на живота е била към 40, та 35 годишнитъе са си били старици.
9
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А вие сте потомци на потурчени балкански селяни. Голяма гордост :)
8
0
 
9
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
Хасан виж какво интересно име Ханс.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се сетя как спретнаха на Камерън вътрешен "преврат" и си мисля, че и те като нас не им трябва враг. Както се казва "Единствения национален интерес при англичаните, е че нямат национален интерес".
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дедо арапин + разхайтена баба мумия = британски синьокръвен аристократ.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали уж беше от турски произход?
4
2
 
10
 
! Отговори
археолог преди 6 години
Тоя е потомък на рептил.
3
1
 
14
 
! Отговори
ррфж преди 6 години
ОСман Кемал, типичния британец, а внук му - дурак.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това обяснява умствените му отклонения...
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На британския Саакашвили, прапрапра...баба му била болна от сифилис. Тая болест явно има много трайни последствия.