Добрият Европейски съюз минава през федерализация

Експертът Даниел Кадик пред Bloomberg TV Bulgaria
25 яну 2018 21:55, Екип на Bloomberg
26
Добрият Европейски съюз минава през федерализация
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новата външна политика на правителството на Германия, което предстои да бъде съставено, вероятно ще бъде продължение на политиката на предишното правителство. Това каза Даниел Кадик, ръководител на регионалното представителство на германската фондация Фридрих Науман, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Видяхме как се сближиха Макрон и Меркел. Така че те ще се борят за рефомиране на ЕС, но в крайна сметка ще трябва да видим що за реформа ще биде това и от какво ще се нуждае този съюз. Добрият съюз минава през федерализацията - принципът на субсидиарността, опитът да се решат нещата на най-ниско ниво, като се прилагат в същото време едни и същи правила навсякъде. България трябва да прилага същите правила, като Полша, Германия трябва да прилага същите правила, като Германия. Ако има различни измерители в различните държави, това е нечестно и ЕС няма как да функционира по този начин".

"Социалдемократите ще са за една по-силна интеграция, а консерваторите ще искат въздържана бъдеща интеграция, защото България говори в момента за интеграция на Западните Балкани".

Защо Меркел в най-сложния момент от коалиционните преговори в Берлин реши да посети България?

"Меркел много интензивно пътува в Европа и иска отново да затвърди колко важна е за нея Европа. Вторият отговор е, че в неделя започва партийният конгрес на Социалдемократите, а това е вероятно бъдещият партньор на г-жа Меркел и може би тя иска малко да се отдръпне от играта и от светлината на прожекторите, когато става дума за вътрешна политика. Третата причина е, че е наистина много важно да се подкрепи България в момента, защото тя за пръв път председателства ЕС, а това е свързано с много предизвикатества. Има много въпроси, по които България ще говори от името на ЕС и страната се нуждае от подкрепа. Борисов и Меркел са от едно партийно семейство, така че това е възможност за г-жа Меркел да посети своя партиен приятел".

Какви са трудностите, пред които се изправят преговорите за коалиция в Германия? Защо ще се наложи Меркел да търси свой наследник и защо това може да се окаже много трудно? Ролята на берлинския процес в регионалните процеси и мястото на България, която сега е ротационен председател на ЕС? Какво да очакваме от срещата във Варна по отношение на отношенията между ЕС и Турция? Какво е бъдещето на Западните Балкани и какъв е смисълът те да бъдат насърчавани по пътя на членството в ЕС? Какви са "домашните", които България все още не е "написала", като членка на Европейския съюз? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС може да бъде дотолкова опасен, че Путин и Ердоган да ни се сторят като невинни агънца.
24
2
 
6
 
! Отговори
1и1 е 11 преди 11 месеца
Герб били социал демократи тоя са е объркал .
Социалистите са на Сергей Станишев а ГЕРБ са Ганьовци, Ебалницци, Руспиии, Брантиии .
23
2
 
7
 
! Отговори
когато чета преди 11 месеца
Борисов и Меркел са от едно партийно семейство............ето това запада трябва да разбере....нищо общо няма демокрацията с мутризацията, шуробаджинащината, простащината в лицето на Боко и сие. Временните интереси да има начело на БГ оплискан в мръсотия и затова послушен и посредствен човек, са нищо в сравнение с вредите в дългосрочен план.Тежко ни е горко, но в крайна сметка нали ние го избираме?
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За да не ни влияе Германия е
достатъчно да се бие шута
на бойкото и неговата разбойническа
банда .
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Bloomberg TV Bulgaria. -- това е
американска компания и не може
да ни осведомява за европа .
Освен чрез фалшиви новини .
Да си гледат американските работи .
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен

Дано е така,надявам се,но надали!
19
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
18, пий си хапчетата, великобритания е изолирана и от сега нататък няма да има никаква дума в Европейските дела.
18
4
 
5
 
! Отговори
2 преди 11 месеца
Ес това събиране на старчоци
17
10
 
5
 
! Отговори
адолф хитлер преди 11 месеца
До Анонимен
Разбира се че има нужда от държави и самостоятелност. Новата ни държава е Европа, и тя е самостоятелна от САЩ или Русия. И няма какво да те питаме.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Екзита дебне от всеки ъгъл.
Ще се дървим както винаги на всички,
докато отнесем дедовия!
Това ни е националната кауза!
15
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До SpaceX

Троле,не се опитвай да ни убеждаваш,че нямаме нужда от държави и самостоятелност, върнаха Хитлеристко-комунистическия немски райх,без съгласието на останалите и който не е съгласен,вероятно ще му спретнат нова Каталуня.
14
8
 
13
 
! Отговори
SpaceX преди 11 месеца
Европа е малък континент със страни джуджета в сравнение с останалите континенти и единственият начин да се противодейства в условията на глобализацията защото и да искате и да не искате тя се случва и няма връщане назад , та единственият начин е по силната интеграция в ЕС сиреч ФЕДЕРАЛИЗАЦИЯ.
13
14
 
6
 
! Отговори
адолф хитлер преди 11 месеца
Така трябва. Новата ни родина се казва Европа. няма искам вътре/искам вън. Както Пловдив не може да се отдели от България , така и България да не може да се отделя от Европа. Само така ще има ред.
12
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
федерализация само с руския братски народ или в краен случай със сърбите, ще правим нова югославия!
Кой не скача е червен!
11
6
 
18
 
! Отговори
Георги Победоносец преди 11 месеца
Няма никаква федерализация, за това не сме ви упълномощавали, не става! Без нас, нато-вън!
10
4
 
16
 
! Отговори
FMC преди 11 месеца
Федерализацията е вид империализация така да се каже. Води силния, накрая побеждава силния или в лошия случай всичко се разпада. Никаква федарализация не ни трябва. Просто ни трябват икономически споразумения. Това е.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Егати колониализма? Затова ли довлякохте всичката из.мет на света в Европа? То "1984" ряпа да яде. Министерство на щастието, на подслушването, на клетъчнито-изродените същества няма ли да има?
8
6
 
11
 
! Отговори
Виж ти преди 11 месеца
До българина

Сега трябва да се излиза, приемат ли обща федерална конституция, вътре ще пише, че излизане няма - Европа до гроб, а той не е далеч
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе вие изобщо четете ли безсмислиците които пишете?
6
9
 
14
 
! Отговори
българина преди 11 месеца
референдум за излизане от ес след 2020, тогава всички ще са узрели, сега е 50 на 50