Москва: Не сме отговорни за химическата атака в Гута

Русия определи като лицемерие обвиненията на САЩ
Обновена: 25 яну 2018 08:06 | 25 яну 2018 08:00, Петя Славова
24
Москва: Не сме отговорни за химическата атака в Гута
Снимка: Reuters

Руското външно министерство отрече вчера обвиненията, че сили на руското и сирийското правителство стоят за химическото нападение в дамаското предградие Източна Гута предадоха Ройтерс и ТАСС.

В изявлението на руското външно министерство се посочва, че няма потвърждение, че самото нападение се е състояло, а обвиненията са пропаганда на САЩ. Целта й е да очерни Русия пред международната общност, да попречи на организираните в Сочи мирни преговори за прекратяване на сирийската гражданска война и дори да спре мирния процес, защото решението може да не съвпада с исканото от Вашингтон, заявява руската дипломация.

Още по темата

Руското външно министерство определи като лицемерие обвиненията от страна на САЩ, че Русия пречи на разследването на използването на химически оръжия в Сирия. Именно Вашингтон и неговите съюзници "умишлено "убиха" през ноември миналата година създаденият от ООН и Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) Съвместен механизъм за разследване на химическите инциденти в Сирия, като отказаха да променят дейността му така, че да съответства на международните стандарти за обективност и професионализъм", се подчертава в изявлението, цитирано от ТАСС. В него се припомня също, че на 23 януари американски представители отхвърлиха руския проект за създаване на нова разследваща комисия, пише БТА.

"САЩ твърдо са решили кои са прави и кои са виновни, въз основа на собствените си геополитически амбиции и опирайки се на задкулисни споразумения с антиправителствени бойци. Виждаме, че Вашингтон не е заинтересуван от установяване на истината, също както не приема никакви гледни точки, несъвпадащи с неговата", подчертава министерството. То посочва, че по инициатива на Франция и САЩ в Париж беше свикано заседание на "така нареченото международно партньорство по борба с безнаказаността при използване на химически оръжия".

"Това мероприятие в ограничен формат, на което не бяхме поканени, стана опит да се замени ОЗХО и да се създаде блок срещу Дамаск с помощта на клевети", според руското изявление, което отправя призив към участниците в срещата "да помислят към какво се стремят САЩ и да се дистанцират от тази рискована авантюра, нямаща нищо общо с целите, декларирани от нейните организатори".

"Натрапчивият стремеж на САЩ да разиграят в Сирия сценарий подобен на този, който използваха в бивша Югославия, Ирак и Либия, се вижда с просто око. Световната общественост трябва да се замисли сериозно за случващото се. А Вашингтон съветваме да прецени докъде може да го доведе курсът към скъсване на отношенията с Русия. Отговаря ли това на интересите на американския народ?", пита руското външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Преди години сомалийците "отпукаха" един военен кораб на САЩ /в техни води/ и от тогава там няма военни кораби на НАТЮ !!! Какви са тези "военни бази "на САЩ в Сирия ??? Дроновете няма да помогнат ! Земята е на тези ,които живеят и работят на нея! Навсякъде трябва да има -" НАРОДОУПРАНЛЕНИЕ" - по световните критерии се нарича "ДЕМОКРАЦИЯ " !!! ДА ,МНОГО НАРОДИ ЗАСТРАШАВАТ ЕВРЕИТЕ , НО НЕКА СЕ ЗАПИТАМЕ -ЗАЩО !" ДЪРЖАВНИЯТ РЕЗЕРВ " НА САЩ Е ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ НА 5 ЕВРЕЯ!
21
1
 
5
 
! Отговори
Що е то ? преди 6 години
Тъ пи и упорити?- (про-) Западни медии резпространяващи FAKE NEWS!
20
0
 
5
 
! Отговори
Крадеца вика преди 6 години
В карйна сметка се оказва че подопечните на щатите са нападнали сирийската армия с химически оръжия. За да замажат положението западните медии първи пуснаха фекалните си новини.почакайте малко и истината ще се появи, нали лъжата все пристига първа...
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В крайна сметка химическите оръжия на Сирия бяха унищожени пред наблюдатели от САЩ. Т.е. САЩ обвинява своите специалисти в неадекватност?И отново ще попитам - къде бяха САЩ когато в началото на месеца имаше атака с хлор на т.н. "умерени" в района на северна Хама?
18
1
 
2
 
! Отговори
maxim преди 6 години
Ставийски е ивреин :)))) така че не плюйте рашаните
17
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 16Ставрийски го пусна нашия както и да го погледнеш корумпиран съд след калпава работа на корумпираното следствие а В Русия отиде да печели пари, Ако можеше и в Америка щеше да отидеКатинското клане - много рядко ако едно поколение политици признае нещо следващото е длъжно да се съобразява с това. При Елцин(Втория Предател както го наричат) признават клането макар че има доста изследвания които поставят ГОЛЯМ ВЪПРОСИТЕЛЕН върху доста от ПРЕДСТАВИТЕ ЗА СЪБИТИЯТА
16
2
 
13
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 15Конвоя в Сирия не е обстрелян от Руски бомби или ракети и ООН признаМН-17 е свален от Украйна и Датчаните с половин уста го признаха - случайно да знаете кога ще излезе решението на комисията?Атентатът В Света Неделя е дело на БГ Комунисти щото друго не могат да направят, Не успяха Лагерите и Народния съд направихаУмнико след разпадане на СССР Русия изплати на БГ доста сериозен външен дълг - да имахме ГАРАНТИРТАН пазар и бачкахме а сега може да мечтаем да бачкаме - няма пазар
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
....и за Катинското клане не сте виновни, така както Максим Ставийски се оказа невинен, че пиян на талпа уби едно българско момче и остави едно българско момиче в будна кома. За награда си го прибрахте.
14
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се, че не сте! Не сте виновни и за атаката над хуманитарния онвой в Сирия, не сте виновни за сваления самолет над Украйна, не сте виновни за най-големия атентат в историята ни, в църквата Света Неделя, не сте виновни за лагерите и убийствата, които извършихте в България, не сте виновни, че затрихте селата ни и докарахте хората по градовете да ви бачкат по заводите и да ви хранят пропадналия, пиян народ. За нищо не сте виновни. Измеет!
13
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ясно... - виновни са...
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е гати колко силно им повярвах на сволачите, че нямат нищо общо с нищо. Те нямат нищо общо и със себе си.
11
5
 
18
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Американците прекалиха с размахването на фалшивите обвинения в употреба на хим.оръжия.Вече за всяко едно е доказано,че е скалъпено.Обаче те си продължават...Вероятно логиката им е:"Длъжни са да ни вярват,иначе-бой!"Ами хубаво,ама нека измислят някоя нова лъжа,по ще хване място!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Дай го да го видим тоя клип.
9
2
 
12
 
! Отговори
СС преди 6 години
До SpaceXНападението (ако е имало такова изобщо) е извършено с ХЛОР, а хлорът е вещество което го има в изобилие и в бита, предполагам, че няма да е особенно сложно да се приготви в някой гараж, ако не вярваш си спомни дните от казармата прекарани в ареста, или питай някой твой познат който я е посещавал. Една кофа хлор с вода на пода и цял ден на решетката да дишаш чис въздух.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, излезе видеоклип как войниците на Асад СА АТАКУВАНИ С ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ! Някой може ли да ми каже кой се бие с армията на Асад?
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия се слагат на всяка манджа мерудия
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заглавието на статията е объркано. От Москва не са казвали, че не са виновни. Те знаят кой е виновен и казаха, че са виновни САЩ, защото снабдяват ИДИЛ с химически бойни отровни вещества и наркотици. Франция също е виновна, защото ги снабдява с технологии за производството им.
5
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителят по химия и масови убийства Русия трижди се отрече от прилежния си ученик Асад.
4
11
 
8
 
! Отговори
Аналогия преди 6 години
Тия па! Никой не обвинява Москва, че е правила химически атаки. Това, за което ги обвиняват е, че подкрепят Асад, който е направил химическата атака!Това сега е все някой в съда, обвинен, че е обрал бабичка, да се защитава доказвайки, че не убил Кенеди!
3
15
 
7
 
! Отговори
SpaceX преди 6 години
Хайде бе ,а кой гарантира че всички химически оръжия на Асад са унищожени