Сексскандал на Острова: Тормоз на жени на галавечеря

С петиция се иска подобряване законовата защита на жените
25 яну 2018 17:37, Елка Василева
46
Сексскандал на Острова: Тормоз на жени на галавечеря
Снимка: архив, Reuters

Над 70 000 души се подписаха под петиция с искане британското правителство да подобри законовата защита на жените от сексуални посегателства на работното им място. Поводът е скандал с масов тормоз по време на благотворителна вечеря, в която участвали богати бизнесмени, предаде ДПА.

Автор на петицията е защитничката на правата на жените Софи Йейтс Лу. Тя заяви, че е била шокирана, когато разбрала, че организацията "Клуб на президентите" (организаторът на вечерята) не носи никаква правна отговорност за масовите случаи на опипване и тормоз над жените от обслужващия персонал по време на благотворителна галавечеря, на която присъствали само мъже.

Благотворителната организация вчера обяви, че прекратява съществуването си. Решението бе взето след публикация на журналистката под прикритие на вестник "Файненшъл таймс" Мадисън Меридж, предизвикала възмущение сред политици от опозицията, водещи фигури от деловите среди и много депутати от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.

"На всички жени (от обслужващия персонал) било казано да носят оскъдно черно облекло, еднакво бельо и високи токчета. На партито след вечерята много от служителките от обслужващия персонал - някои от които били студентки, дошли за допълнителен доход - били опипвани, подложени на сексуален тормоз и им били отправени неприлични предложения", написа Меридж.

В подписката на Йейтс Лу се иска министърът на вътрешните работи Амбър Ръд да възстанови действието на законова мярка, предвиждаща защита за жените от сексуален тормоз от страна на клиенти, както и от страна на работодатели и колеги.

"Подобно на тези жени и аз съм била подлагана на нежелани подмятания и сексуални домогвания на работното си място", посочи тя. "Подобно на толкова много други жени и аз не съм съобщавала на своя работодател за случая, защото съм се опасявала, че това няма има никакви последствия и единствено ще ме злепостави на работното място."

Кабинетът на Мей порица държавния министър и депутат от Консервативната партия Надхим Захауи, който е бил сред около 300-те мъже, присъствали на галавечерята, съобщи Би Би Си. В Тwitter Захауи заяви, че е останал само за малко на вечерята и че "категорично осъжда подобно поведение".
 

/БТА/
 


46
Още от СФФ 2017
Стефан Командарев: Аз съм от оптимистите, пука ми за тази държава!
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
светна преди 3 седмици
в зелено цифра, която представляваше скромната сума, която пенсионерите получаваха като пенсия. Този факт предизвика известна радост сред бюрократите, които се занимаваха само с цифри и статистика, и без друго пенсионерите в тази държава бяха доста. Никой не направи връзка с описаните преди това тук факти, а и цифрата не заслужаваше да и обръщаме толкова внимание.
42
0
 
0
 
! Отговори
статистиката преди 3 седмици
представена пред европейската бюрокрация отново показа, че правата на децата и малцинствата в тази държава се изпълняват в съответствие с Европейските конвенции. Тъй като нямаше Конвенция която да защитава възрастните хора от насилие,нямаше създадена обществено защитна организация, която да събере хиляди подписи. Старците тихо умряха след една седмица след случая от вътрешни наранявания. Министър председателя не беше уведомен за случая, нито медиите. Само някъде в регистрите на НОИ
41
0
 
1
 
! Отговори
14 годишен преди 3 седмици
преби семейство пенсионери и за да вземе пенсията им. Две общественозащитни организации - едната за защита на дететето, а другата за защита на малцинствата само за един ден успяха за върнат детето на щтасливите му родители. Междувременно бащата беше успял да изпие за една нощ мизерната сума задигната от пенсионерите, да пребие майката, да и направи още едно дете и да счупи ръката на малката сестричка. Двете обществено защитни организации обаче бяха доволни.
40
0
 
4
 
! Отговори
някой преди 3 седмици
Инстанбулска конвенция..ко речи?
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"На всички жени казали да носят оскъдно черно облекло и еднакво бельо." Но те дошли.
И после се оплакали. Ай сиктир!
38
1
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 седмици
1. Тази е изтрещяла.
2. Оневи на острова са изтрещели.
3. Нас защо ни занимавате с изтрещели хора ?
Заради конвенцията ли ? Вече ви казахме, че не я искаме !!!
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Богати бизнесмени и млади студентки на парти. Какво очакват, да няма сексуални предложения? Защо сексуалните предложения непременно трябва да са неприлични? Много неясна работа тука. Човек търси сексуални контакти от обекти, които харесвяа в обкръжението си. Къде другаде да ги търси?
36
0
 
9
 
! Отговори
Fortis преди 3 седмици
Като оставим на страна глупостите, ето един перфектен цитат от Маргарет Тачър: “Да бъдеш честен е до голяма степен като това да бъдеш дама. Ако прекалено често ти се налага да го доказваш, тогава най- вероятно не си!”
35
0
 
20
 
! Отговори
Аре бе преди 3 седмици
Ми тая велика истанбулска конвенция що не ги защитава бе,нали е голяма работа тая конвенция за защита на жените? А ония изнасилените пред Кьолнската катедрала в новогодишната нощ защо не бяха защитени от тая конвенция!?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абе дайте да го видим тоя крокодил дето се жалва,че да решим не на кило ракия,а по съвест...
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тва заради,салама ли го правят
32
4
 
1
 
! Отговори
муспи преди 3 седмици
Душещипателен (душещипещ - в превод от английски) секс скандал разтърси и ГЕРБ! В Червената, Димитровската стая, която е обявена за стая на изповядващите нетрадиционен секс е връхлетял Соломон Исакиеф Паси след двучасова интензивна тренировка със 200 килограмова щанта, и е насилствено осакатил всички наред с безвазелинова душманска фрикция! Докога! 6 милиона не стигат ли!
31
1
 
16
 
! Отговори
това виц ли е? преди 3 седмици
Носете еднакво бельо? И не им е хрумнало, че ще го показват? Тези не са много умни моми
30
0
 
11
 
! Отговори
Граница преди 3 седмици
Темата е важна, но резултатът от преекспонирането е надсмиването и нейното неглижиране. Не се определят отчетливи граници, кога едно действие действително е посегателство и кога е форма на общуване, което по никакъв начин не принуждава обекта да търпи посегателства и принуда. Какъв тормоз е да отправиш предложение на някоя жена да си легне с теб, независимо дали е срещу пари? Или пък при флирт да има физически контакт? Ако другият човек не е съгласен просто ще те отблъсне.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
- Госпожице, тази банкнота е фалшива!
- Помощ, изнасилили са ме!
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време... много отдавна когато бях в 7-8 клас, поради слабото сексуално образование в онези "мрачни" тоталитарни времена, ние бяхме принудени да запълваме празнините с личен практичен опит и така попипвахме, пощипвахме съученичките, а те реагираха нормално - бяха доволни, или недоволни според подхода и според това кой подхожда. Една съученичка - Тона (Дебелата), която никой не закачаше, взела та се оплакала на майка си, че закачаме момичетата.
Порицаха ни на родителска среща:)
27
6
 
8
 
! Отговори
На бесилото преди 3 седмици
А банкянският прдофил,когато преследваше Каратанчева??????Сега тръгнал джендъра да реве срещу насилието.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"На всички жени от обслужващият персонал било казано да носят оскъдно черно облекло,еднакво бельо и високи токчета.........".Колко трябва да си прост,че след такъв анонс да приемеш такава работа и сметка да не си дадеш за какво иде реч и какво ще последва?Че,то още от анонса за работа си личи,каква ще е и каква ще става!!Значи приемаш,а след това рев...........да изкараме още доста екстра пари със законен рекет против насилие!!Защо приехте ТАЗИ работа,бре??Очевадна,дори от космоса!!
25
0
 
23
 
! Отговори
Сократис преди 3 седмици
Въпросът ми е към всички определящи се като "Управляващи" От 1991г от наша страна е ратифицирана конвенцията за правата и защитата на децата.Как тогава се случва, да се малтретират деца във социалните домове, в училищата, и още по-често в родните си домове от родните си родители?! Как се случва 12, 13, 14, 15 годишни момичета, за които още родителите им получават "детски" от Държавата, да стават майки?! А нещо за продажбата на непълнолетни "булки"? Тогава, за какви още ялови конвенции говорим?!
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В Британия вече има лов на... мъже.
Усмихваш се на колежката, но за нея това е нежелано и ето ти си сексуален насилник.