Сексскандал на Острова: Тормоз на жени на галавечеря

С петиция се иска подобряване законовата защита на жените
25 яну 2018 17:37, Елка Василева
46
Сексскандал на Острова: Тормоз на жени на галавечеря
Снимка: архив, Reuters

Над 70 000 души се подписаха под петиция с искане британското правителство да подобри законовата защита на жените от сексуални посегателства на работното им място. Поводът е скандал с масов тормоз по време на благотворителна вечеря, в която участвали богати бизнесмени, предаде ДПА.

Автор на петицията е защитничката на правата на жените Софи Йейтс Лу. Тя заяви, че е била шокирана, когато разбрала, че организацията "Клуб на президентите" (организаторът на вечерята) не носи никаква правна отговорност за масовите случаи на опипване и тормоз над жените от обслужващия персонал по време на благотворителна галавечеря, на която присъствали само мъже.

Благотворителната организация вчера обяви, че прекратява съществуването си. Решението бе взето след публикация на журналистката под прикритие на вестник "Файненшъл таймс" Мадисън Меридж, предизвикала възмущение сред политици от опозицията, водещи фигури от деловите среди и много депутати от Консервативната партия на премиера Тереза Мей.

"На всички жени (от обслужващия персонал) било казано да носят оскъдно черно облекло, еднакво бельо и високи токчета. На партито след вечерята много от служителките от обслужващия персонал - някои от които били студентки, дошли за допълнителен доход - били опипвани, подложени на сексуален тормоз и им били отправени неприлични предложения", написа Меридж.

В подписката на Йейтс Лу се иска министърът на вътрешните работи Амбър Ръд да възстанови действието на законова мярка, предвиждаща защита за жените от сексуален тормоз от страна на клиенти, както и от страна на работодатели и колеги.

"Подобно на тези жени и аз съм била подлагана на нежелани подмятания и сексуални домогвания на работното си място", посочи тя. "Подобно на толкова много други жени и аз не съм съобщавала на своя работодател за случая, защото съм се опасявала, че това няма има никакви последствия и единствено ще ме злепостави на работното място."

Кабинетът на Мей порица държавния министър и депутат от Консервативната партия Надхим Захауи, който е бил сред около 300-те мъже, присъствали на галавечерята, съобщи Би Би Си. В Тwitter Захауи заяви, че е останал само за малко на вечерята и че "категорично осъжда подобно поведение".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
8
 
! Отговори
@21 преди 6 години
Пич (или каквото там си), случаят с гимнастичките е БРУТАЛЕН! ДЕЦА са били насилвани години наред, били са дрогирани и изнасилвани. Ти сериозно ли мислиш, че става въпрос за лов на вещици? Аз ако бях съдия, този щях да го осъдя на 1000 години изнасилване. Родителите са подавали сигнали, които са били потушавани по незнайни начини. Става въпрос са ужасяващо престъпление, и всички замесени в него трябва да бъдат обесени. Никой няма право да прави това на деца. НИКОА!
21
6
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Една жена или един мъж може да се движат и голи в обществото, но те са човешки същества и трябва да бъдат уважавани, ако Господ искаше да се движим прилично облечени щяхме да се раждаме с дрехи. Зачитането на човешкото достойнство не може да се ръководи от това дали си забулен от глава до пети или си гол.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ има нови обвинения срещу треньори,подготвящи гимнастички за олимпиадата през 2012г.То като че ли стана мода.Да те е страх да погледнеш жена на улицата вече,камо ли да се завъртиш покрай нея,ще се развика че като я зяпаш,и нарушаваш правата.А всичко започна от Холивуд,и медийни звезди.То вече на потентните мъже ще се гледа като на нещо ненормално.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали там джендерите властват, как така ще има насилие над жени?
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
о да, тези, които са се докарали в "оскъдно облекло, еднакво бельо и високи токчета" са очаквали в края на вечерта мъжете да започнат да дискутират с тях Ницше... жена съм, впрочем
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ЮК вече има конкурси за най-красива камила или козичка.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирате ли,че едва приключила временно сагата с Конвенцията,медиите започват своевременно да си вършат работата и да облъчват!!!Сега на ден очаквайте по 5 статии за жертви на насилие у нас и по света за да ви обърнат ОСОБЕННО внимание на насилието!!Да ви принудят да вземете правилното,ХАХАХАХАХАА решение по отношение на една конвенция!!Обикновени и чиста проба манипулатори на общество и обществена нагласа!!
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може пък и да не са им платили, както са се разбрали по сделката, екстрите оскъпяват.
14
0
 
24
 
! Отговори
на благотворителна преди 6 години
вечеря където присъствали само жени, мъжете от обслужващия персонал, предимно студенти били принудени да се движат голи до кръста но с папионки и били бесрамно опипвани от дамите, които им правели неприлични предложения за допълнителни заработки след събитието. Не се появила никаква обществено защитна организация, която да защити бедните младежи и никой министър председател не разбрал за случая.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър ЗахауиЕдин типичен англо-саксонецПрисъстваНо си тръгна рано под ръка с две обслужващи с еднакво бельо на високи токчетаОставям на вас изводитеДраги ми смехурко!
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
""На всички жени (от обслужващия персонал) било казано да носят оскъдно черно облекло, еднакво бельо и високи токчета." да ти поставят подобни очевадни условия и ти да отидеш въпреки всичко там, явно или си много глупава или си била на ясно че можеш да заработиш допълнително и след празненството..
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквано, но не и изнеадващо започват да зачестяват статиите за сксуален тормоз и побоища над жени и деца. Много сте прозрачни.
10
2
 
9
 
! Отговори
Пачо от Данс монтана преди 6 години
Ей ДАНС аре стига сте пускали компромати . Омръзна ни от вас
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С разделението на половете се опитват да намалят раждаемостта. Ще успеят, а ние ще сме първите, които ще затрият.
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Закон за тези които имат власт. Останалите не могат да се доберат до жените и са тормозени от последните, най-вече психически.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ънгличаните са най-развратената нация факт там и на понита се правят т.н.
6
2
 
34
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Ако една жена е умна, още като и кажат да носи "оскъдно черно облекло, еднакво бельо и високи токчета" веднага ще и светне лампичката за какво става въпрос. От там нататък може да откаже или да приеме - и в двата случая няма лошо . Обаче могат да ни спестят мрънканията за "сексуален тормоз", това са пълни глупости. 100% съм сигурен, че някои от тия с оскъдното черно облекло даже са били доволни от възможността да си намерят спонсор.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако изхвърлят всичката колониална *** с която е залято Обединеното Кралство, то всичко това може и да има някакъв смисъл. Да си превърнеш държавата в циг.анско гето, където всеки си е довлякъл "културните" особености и да обявяваш някакви такива проблеми е смешно.Все едно да търсиш квантова причина, защо едно ла'но е кафяво, при положение, че е пълно с разхождащи се ла'на.
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте бе, дайте тази пуста конвенция да я подписвам, че да се спрете бееееее
3
1
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Това много напомня за случая с актрисите, отиват в офиса на този, от който им зависи работата, става каквото става, взимат ролята и след 20 години като са достатъчно богати и известни, започват да се оплакват.